About Us

Hi, how nice you have decided to visit our webshop!

Graag vertellen we je wat meer over onze filosofie en het ontstaan van deze webshop.
Ik, Andrea, bedenker van deze webshop kwam vorig jaar via instagram in aanraking met veel leuke mensen die met hart en ziel mooie producten maken. Zelf was ik begonnen met het maken van wandkleden. Daardoor kreeg ik veel meer bewondering voor de mens achter een zelfgemaakt item. Ik begreep gelijk hoeveel geduld, liefde en tijd er vooraf gaat aan een mooi eindproduct.

Het idee om onze krachten te bundelen kwam al vrij snel. Wat zou het tof zijn om een conceptstore/webshop te beginnen waar de ruimte zou zijn voor creatieve mensen. Een plek waar handgemaakte, eerlijke en unieke producten de aandacht krijgen die ze verdienen!

Wat zijn we met zijn allen trots dat het gelukt is! We hebben hard gewerkt om deze webshop mogelijk te maken. Alle handgemaakte producten zijn uniek en met liefde gemaakt. Daar staan we voor!
Naast alle mooie handgemaakte producten hebben we ook een aantal prachtige woonaccessoires en lifestyle producten in ons assortiment opgenomen. Ze sluiten naadloos aan bij de feeling van onze handgemaakte items. Mooie producten veelal met een Scandinavische,stoere of etnische uitstraling, soms met een aparte eclectische twist. Ook houden we erg van eenvoud. Deze producten zoeken we met veel zorg uit, liever geen massa, we streven naar kwaliteit, duurzaamheid en fair trade.

Kijk eens rond, laat je verrassen en schrijf je in voor onze 6 wekelijkse nieuwsbrief, dan wordt je op de hoogte gehouden van kortingsacties, nieuwe items, wooninspiratie en blogs.

Veel plezier en een lieve groet,
Andrea

Gedichten / Drijfhoutkaarten

Samen met mijn gezin heb ik een aantal jaren op Curaçao gewoond. Ik werkte daar in het basisonderwijs. Al snel kreeg dit eiland met zijn multiculturele samenstelling, mooie stranden en onderwaterwereld een speciaal plekje in mijn hart. Ook ontstond hier de liefde voor drijfhout. Ik jutte samen met man en kinderen de mooiste stukjes bij elkaar. Thuis maakten wij van dit hout uit de zee weer iets nieuws.

Terug in Nederland werd ik overvallen door een hersenontsteking. De restverschijnselen hiervan zorgden ervoor dat ik mijn baan in het onderwijs op moest geven. Zo kreeg mijn leven een andere wending.

Inmiddels exposeer ik met mijn drijfhoutwerk in galeries en schrijf (mijn boek Imperfect verklaard’ is in 2015 verschenen) ik. Studio Kern geeft mijn boek, kaarten van mijn kunstwerken en gedichten uit.

‘Soms loopt het leven niet zoals verwacht maar wordt het mooier dan je had kunnen dromen.’
Ariena

Be wool

Be Wool is ontstaan uit mijn passie voor interieur, styling, ambachten en mijn liefde voor natuurlijke materialen. Voeg daar een portie creativiteit aan toe en je krijgt een 100% natuurlijk stoer woonproduct dat past in elk interieur.

Alle gevilte vachtkleden worden door mijzelf handgemaakt. Hierbij gebruik ik uitsluitend natuurlijke materialen, zoals wol en olijfzeep, een hoop spierkracht en vooral heel veel geduld.

De kleden zijn ledervrij en worden gemaakt van geschoren vachten van schapen. De dieren hebben dus nog steeds een fijn leven en de kleden zijn dus helemaal diervriendelijk.

Ik maak gebruik van verse wol afkomstig van Nederlandse, Duitse, Engelse en Zweedse schapenrassen. De schapen hebben allemaal hun eigen karakteristieke vacht qua wolstructuur en kleur. Hierdoor is elke vachtkleed uniek.

De naam Be Wool verwijst naar een eerlijk product gemaakt van wol, een kleed wat vooral heel stoer en hip is in je interieur!
Angeli van der Linden

Mijn naam is Pien

Het is een flinke zoektocht geweest, waar ik naartoe wil met het label. En opeens klopt het voor mij. Wat ik wil uitstralen. Wat ik zo mooi vind aan leer is dat het niet veel nodig heeft. Het spreekt al door de kleur en textuur.

Als ik daar iets aan mag toevoegen in zijn eenvoud, dan is voor mij het plaatje compleet.

Tatjana’s World
Geinspireerd door de natuur in al zijn vormen, muziek en mijn omgeving zijn mijn aquarellen een reflectie van de uitwerking die bovenstaande dingen op mij hebben. Vandaar de naam Tatjana’s World, alles om mij heen leidt tot wat er op papier komt te staan.

Ik kan bijvoorbeeld een super vrijgevochten gevoel krijgen van een bepaald stuk tekst uit een liedje. We hebben allemaal wel eens keihard mee staan zingen met een nummer waarna we onszelf onoverwinnelijk voelden, toch? Al was het maar een minuutje.

Die ene zonnestraal die je opvrolijkt op een dag met liters regen. Onverwachte kleine dingen met een groots effect. Dat gevoel, dat je je even helemaal niks van alles aantrekt en je intens blij bent. Dat gevoel wil ik vast leggen in mijn werk. Er iets visueels en tastbaars van maken zodat ik, maar hopelijk ook jij, dat verslavende gevoel, die herinnering even wat langer vast kan houden.

De materialen die ik voornamelijk gebruik zijn aquarelverf van Winsor & Newton op 300grams aquarelpapier van verschillenden merken. Ik schuw echter andere materialen zeker niet en vind het leuk om weer nieuwe werkmethoden te ontdekken.

Create, grow, try and expand, dare, jump and just see where you land.
Tatjana Foekema

Lielesmiele

Zes jaar geleden hebben we elkaar ontmoet op het schoolplein van onze kinderen. Liefde op het eerste gezicht! Het was voor ons al vrij snel duidelijk dat we beiden een passie hebben voor het ontwerpen en maken van stoffen accessoires.

Pien ontwerpt en is chaotisch en Kim zorgt voor de balans in het ontwerp, zij maakt het kloppend.  Samen vullen we elkaar goed aan. Lielesmiele betekent kleine glimlach en dat is wat wij hopen te bereiken met onze producten. Alles is met veel liefde handgemaakt.

Kim & Pien

Stonekettingen

Stilzitten..dat kan ik niet. Ben ik niet aan het werk dan ben ik wel thuis bezig met mijn huis, kinderen en man. Een poosje geleden begon ik met het maken van stonekettingen en inmiddels hangen of liggen er al heel wat in de mooiste huizen.

Omdat ik het heerlijk vind om iets te creëren wat anderen ook mooi vinden heb ik mijn kettingen uitgebreid en zijn er inmiddels verschillende ontwerpen verkrijgbaar. Waarschijnlijk blijft het hier niet bij, ik zit nog boordevol ideeën! Zodra die uitgewerkt zijn komen ze ook online. Je hoort vast nog meer van mij!

Liefs Ilona