Het succes van ‘Kwilleminhuis

Het succes van ‘Kwilleminhuis

 

Opeens zie je ze overal…de producten van ‘Kwilleminhuis. Bij binnenkijkers op televisie, in de mooiste interieurs van succesvolle instagrammers en natuurlijk bij verkooppunt LivingHIP. Maar wat is nu het geheim van dit toffe Nederlandse merk? Waarschijnlijk dat het verhaal van ‘Kwilleminhuis best bijzonder is!

 

Over ‘Kwilleminhuis?

‘Kwilleminhuis is een toevallige samenwerking tussen vader en dochter. Vader Willem is 70+ en is ontzettend handig. Nog voor zijn 50e verjaardag kreeg hij een beroerte en heeft daar een lichamelijke beperking aan overgehouden. Maar dat weerhoudt hem niet om de mooiste dingen te maken. Het begon bij vuurkorven voor vrienden en familie. Maar door het enthousiasme en de ideeën van dochter Esther zijn daar inmiddels veel meer prachtige woonaccessoires bij gekomen en is ‘Kwilleminhuis uitgegroeid tot een heus familiebedrijf.

‘Kwilleminhuis woondecoratie wordt voornamelijk gemaakt van metaal en staaldraad. Knap hoe Willem en Esther van zulk robuust en stoer materiaal de meest sierlijke items kunnen maken. Van kandelaars en muurdecoratie tot mooie metalen manden. Maar ook meubels verlaten de ‘Kwilleminhuis werkplaats. Bij ‘Kwilleminhuis werken ze met restanten ijzer en omdat alles met de hand wordt gemaakt, is ieder item een uniek kunstwerkje voor in huis. Het moet vooral niet te perfect zijn allemaal. Lasnaden mogen gezien worden en rechte lijnen in de ontwerpen zijn nauwelijks te bekennen.
Inmiddels wordt het ‘Kwilleminhuis team bijgestaan door andere creatievelingen en werken ze graag samen met sociale werkplaatsen.

 

‘Kwilleminhuis styling

De woonitems van dit bijzondere merk lenen zich uitstekend voor een hippe styling in huis. Plaats een aantal kandelaars van ‘Kwilleminhuis bij elkaar. Liefst variërend in grootte en kleur, zodat je een lekker speels effect krijgt. Plaats hierin kaarsen in je favoriete kleur en je hebt een leuke setting waarmee je eindeloos kunt variëren. Plaats de kandelaars op een dienblad of een kaasplank, wikkel een takje eucalyptus om de kandelaars of voeg tussen de kandelaars ook wat vaasjes met bloemen toe.

 

 

 

Met de draadmand van ‘Kwilleminhuis kun je ook flink creatief aan de slag. Vul de mand met fruit of groente voor praktisch nut. Maar per seizoen kan de inhoud ook wisselen voor een thema gebonden tafereel: In de herfst vul je de mand met dennenappels en andere mooie herfstvondsten en rond de feestdagen vervang je de inhoud met je mooiste kerstballen bijvoorbeeld.
Maar het allerfijnste is nog wel dat een enkel ‘Kwilleminhuis item helemaal geen opsmuk nodig heeft. Ze zijn prachtig in hun eenvoud en hebben eigenlijk verder niets nodig.

 

Livinghip is trots om verkooppunt te zijn van “Kwilleminhuis. Je shopt het hier.

8 Comments

 • Sofie maart 28, 2018 at 7:14 am

  Wat leuk! Een echte perfecte duo! Wat mooie en unieke dingens allemaal. Bedankt Andrea.

  Reply
  • Andrea maart 28, 2018 at 7:47 am

   Hi Sofie! Echt een unieke samenwerking! Bedankt voor je reactie! 🙂

   Reply
 • @susanne.loves maart 28, 2018 at 7:19 am

  Wat leuk om het verhaal achter het merk te lezen! Mooi dat het zo persoonlijk is!

  Reply
  • Andrea maart 28, 2018 at 7:48 am

   Ja, zo’n mooie samenwerking! Bedankt voor je reactie Susanne! 🙂

   Reply
 • Annemieke maart 28, 2018 at 10:03 am

  Leuk het persoonlijke verhaal te lezen! Dank je!

  Reply
  • Andrea maart 28, 2018 at 12:08 pm

   Dat makt het toch persoonlijker! Bedankt voor je reactie Annemieke 🙂

   Reply
 • Sandra maart 28, 2018 at 10:33 am

  Ik heb de kandelaars al vaak voorbij zien komen maar me nooit verdiept in waar ze vandaan komen. Wat mooi als je zoiets samen met je vader kan maken! Geweldig

  Reply
  • Andrea maart 28, 2018 at 12:09 pm

   Mooi verhaal toch! En gelijk veel persoonlijker 🙂 Bedankt voor je reactie Sandra!

   Reply

Leave a Comment