Blog ‘Oudere meisjes deel 30

Deze week in de blog ‘Oudere meisjes’ deel 30 is Esther aan het woord. Wat een bijzondere persoonlijkheid vind ik Esther. Heel eigen, heel stoer, een echt vintage chick! Hoe cool ben je als je grootheden hebt mogen (en durven) fotograferen! Je eigen pad hebt gekozen in het leven zonder per se die opleiding. Je snapt dat ik fan ben van Esther, een echte levensgenieter die haar eigen weg heeft gekozen! Weer een topper, weer eentje die enorm hard Rockt! 

Stel jezelf voor, wie ben je en wat doe je

Oudere meisjes, ik vind het zo lief klinken. Ik denk dan direct aan iemand als Audrey Hepburn, ze werd zo mooi natuurlijk oud en toch bleef ze tot het eind meisjesachtig. Echt wel een voorbeeld. Of Iris Apfel, ze loopt gewoon tegen de 100, but she rocks! Maar goed, terug naar mijzelf, HOI! Mijn naam is Esther Schulting en ik ben een heuse levensgenieter. Ik ben alweer bijna 18 getrouwd met Edgar Kruize en we zijn ook partners in crime zoals ik dat altijd noem, want we hebben samen een eigen bedrijf – buro33 – sinds 2002.

We produceren onder andere boeken, magazines, persberichten en biografieën, daarnaast leveren we productontwikkeling, fotografie en drukwerk. En in 2015 zijn we Vintage Fever gestart; een webshop voor duurzame producten op het gebied van wonen, sieraden en vintage. Beiden zijn ontstaan uit een pure passie. Bij de een voor papier, muziek, film, boeken en de webshop voor mooie bijzondere producten met een ziel en met karakter. We wonen en werken in een videwoning met dakterras en tuin, verstopt in het groen in Almere. Onze benedenverdieping is kantoor en we wonen boven. Edgar en ik complementeren elkaar; samen met ons allerliefste hondje Spike vormen we een hechte drie-eenheid. Al moet ik ook onze ‘stagiaire’ Pietje, onze tamme parkiet, niet vergeten natuurlijk.

Waar ben jij het meest trots op?

Dat ik een doener en aanpakker ben en een enthousiasteling. Als ik iets graag wil (kunnen), dan ga ik daarvoor. Lukt het niet, zie ik het dan wel weer. Zo ben ik een aantal jaren popfotograaf geweest. Ik fotografeerde wel mensen in de studio en leverde beeld bij reportages, maar dit was iets heel anders. Stond ik daar de eerste keer trillend op mijn benen voor het grote podium, met duizenden gillende fans/concertgangers achter me om Ozzy Osbourne te fotograferen. Maar ik ging ervoor en heb echt hele toffe artiesten mogen fotograferen zoals Lady Gaga in de Melkweg, The Cure op Pinkpop, maar ook onder meer Rammstein, Bruce Springsteen, Golden Earring, Rage Against The Machine, Ad Vandenberg, Lenny Kravitz, Foo Fighters, Metallica en Soundgarden.

Uiteindelijk zag ik het niet zitten om dit vak (al was het parttime) voort te zetten. Je bent geen weekend of avond thuis en vooral veel aan het werk in de nachtelijke uurtjes. En ik ben nou eenmaal gek op slapen! Maar het was een heel tof avontuur. Dat aanpakken geldt trouwens voor meer dingen; ik heb Engels gestudeerd, maar het werk wat ik nu doe (redactie, fotografie, productontwikkeling, drukwerk en de webshop), heb ik vooral door de praktijk geleerd, ik ben wat dat betreft een autodidact. En het heeft er ook altijd al deels ingezeten, want als klein meisje had ik een kantoortje gemaakt op zolder met de typemachine van mijn vader. Ik maakte er het blad ‘Strip & Dier’. Buren waren lid voor twee gulden vijftig. Nou ja blad, blaadje, maar ik was er maar wat trots op. Ging ik naar de supermarkt om al mijn maaksels te kopiëren en te nieten. Een uitgever in de dop! Als je dan kijkt waar ik nu mee bezig ben, zijn er heel veel raakvlakken, dat vind ik wel bijzonder.

 Wat vind je het leukste aan ouder worden?

Poeh… dat ik over de jaren heen een uitgebreide garderobe heb kunnen verzamelen, haha! Het is een tijdloze collectie met veel unieke vintage stuks, zoals jurken uit de 70s. Maar zonder dollen, ik zoek altijd en overal lichtpuntjes. Als gezegd; ik ben een levensgenieter. Elke dag word ik weer blij van de kleinste dingen, de ochtendzon, als ik ergens een mooie vintage schat scoor, met Edgar en Spike op een verlaten strandje in Frankrijk turen naar de zee, een lekkere koffie in de stad, of als ik mijn moeder trakteer op een tripje Zeeland. Ik vind het ook bijzonder om de wereld door de ogen van een dier te zien. Als we met Spike door een stad lopen bijvoorbeeld zie je ineens andere dingen, pure verwondering.

Het is echt niet zo dat ik geen dipjes heb, maar zelfs dan probeer ik toch een lichtpuntje te zien, al lukt dat heus niet altijd. Naarmate ik ouder word ontdek ik die lichtpuntjes alleen maar meer en geniet ik er intenser van. Ook kan ik veel makkelijker thuis zijn, ook in het weekend. Toen ik jonger was moest ik echt elk weekend uit, op pad, omdat ik anders het gevoel had dat ik wat zou missen. Mijn agenda stond altijd van voor tot achter vol met afspraken. Dat gevoel van onrust heb ik nu veel minder en ik kan ook enorm genieten van huis en haard. Ik ervaar meer rust, al ben ik nog steeds een spring in het veld en is er nog genoeg te dromen!

Wat zou je willen meegeven aan andere (jongere) vrouwen

Geniet van wat je hebt en kijk niet teveel naar wat je  niet hebt of wat anderen hebben. Wees blij met wie je bent, dat je gezond bent. Dat is helemaal niet zo vanzelfsprekend. Het gras lijkt altijd groener bij de buren, maar dat is het niet. Probeer in het hier en nu te leven en te luisteren naar wat je hart je ingeeft, dan leef je veel ‘voller’!

Wat vind je minder leuk aan het ouder worden

Ehhh… de aftakeling? Nee hoor, ik ben er zelf eigenlijk niet zo heel erg mee bezig. Natuurlijk is het soms wel confronterend dat alles niet meer zo soepel en glad is, maar om me heen heb ik genoeg mensen (gekend) die ziek worden of werden en dan ben je alleen maar extra dankbaar dat je er nog bent. Ik pluk de dag echt elke dag heel bewust. Een grijze haar of rimpel, het zal wel, al doe ik wel mijn best om mijn lichaam en huid goed te verzorgen, want ik ben ook heus ijdel. Dat ik niet net als vroeger alles kan eten zonder ook maar een grammetje aan te komen, dát mis wel! Ook vind ik het jammer dat de tijd steeds sneller lijkt te gaan. Hopla, weer een jaar voorbij. En er is nog zoveel leuks te zien en te doen!

 Welk gezegde of quote is jou op je lijf geschreven

Never grow up! En dan bedoel ik niet dat ik er nog steeds uit wil zien als een puber hoor, maar meer omarm wie je bent. Doe ’s een dansje, zing keihard mee met de radio, doe ’s gek, gooi je handen in de lucht. Het kinderlijke dat nog in mij zit vier ik juist. Ik kan zomaar ineens huppelen op straat of heel hard iets geks roepen. Ik zag dat zelfs nog in mijn oma, zij werd maar liefst 98. En op het eind nog altijd grapjes en grolletjes. Ik hou ervan en het hoeft allemaal niet zo serieus.

Ik was 16 toen ik mijn goede vriend verloor aan een motorongeluk, 20 toen een jongen uit een vriendengroepje waar ik mee omging een einde aan zijn leven maakte en 21 toen mijn vriendin van de middelbare school overleed. Al jong besefte ik dat je het leven moet plukken en pakken en dat je vooral ook heel veel moet blijven lachen. Elke dag is een cadeautje!

 Wat zijn je passies?

Ik ben gek op onze tuin, ons huis, de natuur in al haar facetten, ik kijk graag films en series, hou van fashion, fotografie, ik ga graag naar concerten, ben gek op stedentrips (Berlijn is favoriet!) en ik hou van uiteenlopende muziek – letterlijk van de Carpenters en ABBA tot The Prodigy, Lana del Rey, The Cure en Suede. Ik ben ook een echte verzamelaar. Van houten hertjes tot servies en van Blythe-poppen tot kunst en West Germany vazen uit de 60s en 70s. Maar ook in de natuur zie je mij vaak gebogen lopen, op zoek naar schelpen op het strand, veertjes in het gras en mooie bladeren of eikeltjes in het bos. Ons eigen bedrijf en de webshop zijn ook een passie. Producten zoeken voor de webshop bijvoorbeeld, van kleine Nederlandse merken, handmade of juist vintage blikvangers. Ik ben een schatzoeker in hart en nieren!

Wat weet je nu wat je nog niet wist toen je jonger was?

Dat je wel ouder wordt maar dat er ondanks dat er met de jaren veel verandert er tegelijk ook niks verandert. Je bent wie je bent, eenieder is uniek, je krijgt alleen steeds een extra laagje, dat vind ik wel mooi eigenlijk. Ik ben sowieso nooit erg bezig geweest met ‘later als ik… dan…’. Ik had geen grote wens om te trouwen en ook geen kinderwens, ik had geen vastomlijnd beeld wat ik later wilde worden.

Ik vond en vind (nog steeds) zoveel leuk en laat het leven over me heen komen en pak mijn kansen. Zo ben ik wél getrouwd, maar op onze eigen manier, samen op een Caribisch eiland, gekleed in het zwart. En ik had altijd de wens om ooit een hondje te hebben en met Spike is die droom meer dan uitgekomen. Wat ik misschien ook wel zeggen wil; leef je eigen leven, wat bij jou past en laat je niet (teveel) afleiden door wat ‘hoort’ of ‘moet’. Jij zit zelf aan het stuur, so go with the flow and enjoy!

 

Wat zou je anders doen in het leven? Zou je wel iets anders doen?

Ik geloof niet dat ik de grote lijnen anders zou doen in mijn leven. Je kan ook zo weinig met spijt. Ik kijk wel regelmatig terug, overpeins dingen, maar je kan het niet veranderen, er alleen maar van leren.

Hoe oud ben je

Ik zeg altijd dat ik ben blijven hangen op 35, maar ik ben toch echt 47. Oh en dat begin ik  ’s ochtends toch wel echt te voelen soms… haha.

Waar kunnen mensen je vinden op Social Media

Ik ben op Instagram te vinden -> @estherschulting –> hier deel ik foto’s van ons huis, vintage vondsten, de natuur, af en toe een kek paar schoenen, onze tuin et cetera. Dingen die mij inspireren, een beetje gekkigheid en af en toe een gastrol voor Spike en Pietje. Daarnaast vind je onze webshop op Instagram via @vintagefever.nl -> waar ik (nieuwe) producten deel, inspiratie, achtergronden en onze avonturen op beurzen en dergelijke. En natuurlijk via www.vintagefever.nl en www.buro33.nl – See you!?!

Heb je zelf nog een toevoeging? Deel het met mij!

Super leuk dat ik een bijdrage mocht leveren aan jouw ‘oudere meisjes’! Zo goed om te laten zien dat je na je 40e levensjaar niet bejaard of opgebrand bent, sterker, veel mensen groeien en bloeien juist op na hun 40e! Dat mag (moet?!) gezien en gehoord. En een beetje positiviteit in deze tijden is ook meer dan welkom. Top dus dat jij deze meisjes een stem en podium geeft!  Veel Liefs, Esther x

Bedankt Esther voor je bijdrage aan het blog ‘Oudere meisjes!’ YOU ROCK! 

#NOTOLDJUSTOLDER

Meer blogs lezen over ‘oudere meisjes? Je leest ze HIER!

15 Reacties

  • Wat een super leuk en mooi mens ben je Esther. Tof om het verhaal achter jou te lezen. Ik heb het gevoel je nu echt beter te hebben leren kennen.

 1. Leuke blog weer! En Esther wat ben je leuk. En mooi gezegd dat mensen niet veranderen maar er een laagje bij krijgen met de jaren..
  Liefs,
  Sylvia X

  • Hiiii naamgenoot, wat een goed blog!! Mooi geschreven over dat laagje wat we over onze eigen ik heen krijgen en inderdaad we zitten zelf aan het stuur….
   Ik ga eens bij je “binnen” neuzen!

   Liefs Esther

   • Wat een leuke blog Esther! Ik volg je nu al een tijdje op IG, en heb een nog leuker beeld van je gekregen. Je bent leuk grappig en inspirerend. Blijf zo doorgaan!

 2. Wat ben jij toch leuk Esther (maar als het goed is weet jij dat ik dat vind). Mooi, eerlijk en queen of shoes haha. Heerlijk om te lezen en tja Spike hé ♡.

  You rock woman, you rock
  XXX

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl Dutch
X