Blog ‘Oudere meisjes’ deel 6.

Vandaag aan het woord in de blog ‘Oudere meisjes’ Sarah die heel openhartig praat over haar ingrijpende verleden. Ik had tranen in mijn ogen. Gelukkig vertelt Sarah ook dat haar leven nu echt wel mooi is en hoe ze het leven verder als ouder meisje ervaart. Lees je weer mee? 

Hoi! Allereerst Andrea bedankt, wat leuk dat ik een blog mag verzorgen over oudere meisjes.

 • Welk gezegde of quote is jou op je lijf geschreven.

Laat ik beginnen met mijn motto: Blijf bij jezelf, kom op voor jezelf, wees lief voor jezelf! Dan kun je geven aan anderen. Als je verder leest snap je denk ik wel waarom dit mijn motto is.

 

 • Stel jezelf voor, wie ben je en wat doe je.

Ik ben Sarah. Getrouwd met de liefde van mijn leven en moeder van twee prachtige dochters. Vorig jaar zijn we voor de tweede keer getrouwd. Als je dat durft met dezelfde man moet het wel echte liefde zijn toch! Onze twee studerende en op kamers wonende dochters zijn samen met die man waar mijn leven om draait. Ik ben fulltime huisvrouw, ouderwets thuis voor man en kinderen en ik geniet ervan!

 

 • Wat vind je het leukste aan ouder worden?

Dat is ook meteen het leukste aan ouder worden vind ik. Meer en meer mezelf durven zijn en schijt hebben aan wat “men” ervan vindt. Ik roep dit nu wel heel hard, maar het was en is een lange weg te gaan. Kapot gepest als meisje blijft het moeilijk mensen te vertrouwen. Toch durf ik ook dat steeds beter. Als ik iets anders zou kunnen doen in het leven had ik mijn pesters op hun bek geslagen, maar daar heb je een ton vertrouwen voor nodig en een goede achterban die je steunt en opvangt.

 

 • Waar ben jij het meest trots op bij jezelf.

Komen we gelijk bij waar ik het meest trots op ben in mijn leven. Mijn twee fantastische dochters, ik ben er trots op dat het zulke leuke meiden zijn! Voor mezelf ben ik haast nog trotser op het feit dat ik het pestverleden heb kunnen verwerken en met een duidelijk markeringspunt verder heb durven gaan.

Ik veranderde mijn naam, die deel was van het pesten, en ging met een nieuwe naam verder, jaren geleden nu alweer. Het kostte mij het contact met mijn familie, maar het is mijn beslissing en vooral mijn leven. Achter mij staan of laat maar dan. Deze stap is iets waar ik megatrots op ben en die mij elke dag goed doet.

 • Wat zou je willen meegeven aan andere (jongere) vrouwen.

Aan andere vrouwen zou ik willen meegeven dat wij als vrouwen elkaar niet zo zouden moeten veroordelen en beoordelen. Vrouwen lijken wel elkaars grootste critici. Samen sterk zijn, samen met alle vrouwen, wie dan ook en hoe dan ook, met respect voor ieders keuze. Dan wordt de wereld misschien voor vrouwen ook steeds beter en mooier. Wat me meteen brengt bij iets wat ik wel geleerd heb, maar steeds niet wil accepteren:). 

 • Wat weet je nu wat je nog niet wist toen je jonger was. 

Ik kan de wereld niet veranderen, hoe graag ik het ook wil. Het enige wat ik kan doen is het op mijn eigen kleine stukje aarde te proberen zelf zo goed mogelijk te doen. Het klein houden dus en bij de basis blijven (#lifearoundmycoffeetable). Haha dat had ik toen ik jonger was niet zo door hoor, ik wilde de wereld bij kop en kont pakken en door elkaar schudden, kom op! Eigenlijk wil ik dat nog steeds, maar ik heb gemerkt dat het niet zo werkt. Althans niet voor mij.

 

 • Wat vind je minder leuk aan het ouder worden.

Ouder worden, het meest lastige vind ik dat ik me minder fit voel. Komt ook door die leuke overgang. Blij dat ik niet meer ongesteld word, maar al die nachtelijke zweetpartijen en overdadige vermoeidheid als je nog niks gedaan hebt hadden er niet bij gehoeven. Ze zeggen dat het weer overgaat, dus daar hou ik me maar aan vast.

En al die grijze haren en rimpels en dat buikje, help! Ze zeggen al een paar jaar mevrouw tegen me. Maar verder vind ik het niet zo’n probleem en oud worden ook niet. Hoewel, ik roep altijd, als ik maar gezond blijf. Dat is dus wel een dingetje en daar probeer ik aan te doen wat ik er zelf aan kan doen.

 

 • Wat zijn je passies en of hobby’s.

Wat ik heel leuk vind om te doen is op vakantie gaan naar Zwitserland. Naar een plekje waar ik al sinds mijn jeugd kom. Maar het allerleukste is het gezellig maken. Sarahgezellig. Dus ik hou me bezig met alles wat daarbij komt kijken. Van mijn kledingkast (schoenen!) tot koken (heel koolhydraatarm/keto) tot samenzijn met familie of vrienden en het interieur. Dit doe ik ook via Instagram, via mijn account wat ik voor de derde keer (iets van haat-liefde verhouding?) nieuw leven heb ingeblazen. Ik deel vooral interieurfoto’s en praat over mijn leven van alledag. En zo probeer ik op mijn hele kleine stukje aarde eenvoudigweg iets moois te doen.

 

 

 • Hoe oud ben je.

Middenin coronatijd 50 geworden en dus uitgebreid gevierd (not). Gelukkig wel met onze 2 dochters, netjes op anderhalve meter ;). En met mijn man, de liefde van mijn leven.

 • Waar kunnen mensen je vinden op Social media.

Voor Sarahgezelligheid kun je mij vinden op mijn Instagram account @sarahxxathome, welkom!

Bedankt Sarah voor je bijdrage aan het blog ‘Oudere meisjes!’ YOU ROCK! 

#NOTOLDJUSTOLDER

 

Meer blogs lezen over ‘oudere meisjes? Je leest ze Hier!

Categories:

34 Reacties

 1. Lieve Sarah, kreeg kippenvel door jouw verhaal. Ik haat pesters en hoe moedig dat je voor jezelf gekozen hebt ook al koste dat jou je familie. Dit bewijst hoe zo’n krachtig mooi mens je bent. Ik las gisteren je kaart voor aan mijn man. De manier waarop jij over mij sprak raakte mij. Maar jij bent zelf dus ook een fantastische vrouw. More power to you. Liefs

  • Lieve Sarah, wat een heftig verhaal en wat goed dat je zover bent gekomen. Ik heb ook een pestverleden..en heb er nog steeds last van..ik ben nog steeds niet de persoon die ik wil zijn omdat het maar niet lukt om mezelf te accepteren.
   Ik wens je heel veel geluk

   • Jolanda dat is en blijft moeilijk . Maar weet dat jij ook rockt! Kijk in de spiegel en zeg het tegen jezelf. Met alle verschillende gezichtsuitdrukkingen die je maar kan. Tot je in de spiegel kijkt en ziet wie er naar je terugkijkt. YOU ROCK!

  • Onder de indruk van jouw verhaal Sarah. Volg jou al van jouw vorig account maar nu lees ik hoe het met de ECHTE Sarah gaat. Naamswijziging en breken met familie is super heftig en zal een juiste keuze zijn. Ik blijf jouw volgen, liefs Jeanet

 2. Jeetje Sarah ik ben er even stil van. Wat dapper dat je voor jezelf een nieuw pad gemaakt hebt door je naam te veranderen. Vooral omdat je daarbij niet de steun kreeg van je familie. Fijn om te lezen dat je je geluk gevonden hebt.
  You rock!!!

 3. Mooi verhaal Sarah! Wat triest dat je je familie niet meer ziet doordat je een beslissing nam om gelukkig te kunnen worden! Niemand is oud om te leren, misschien komt het ooit nog goed.
  Je geeft altijd van die lieve antwoorden op mijn posts.
  Blijf wie je bent!! ✘ Es

  • Wauw Sarah… aangrijpend, ontroerend, een stukje herkenning als mede gepest kind.
   Hoe heftig dat het bij jou zelfs zover kwam dat je je familie en je naam daarvoor hebt achtergelaten, maar ook hoe stoer, dapper!
   Maar de liefde en kracht sijpelt uit je woorden… bewondering.

  • Hoi lieve Sarah,

   Ook ik was ontzettend geraakt door jouw blog en kan zo boos worden op pesters. Heb zelf in de puberteit een periode last gehad van pesters en wens dit niemand toe. zo triest gewoon.

   Maar daarom des te mooier om te lezen hoe krachtig en positief jij hier mee bent omgegaan. Daar mag je net als op je gezin ook heel trots zijn! Jij
   bent een powerlady en laat je vooral van niemand iets anders wijsmaken.

   Oh ja en de overgangsklachten, pfff ook zo’n dingetje. Net zo herkenbaar, die nachtelijke zweetuitbraken kan ik wel missen.

   Dank je voor de mooie open en eerlijke blog.

   Dikke knuff en liefs van mij
   Beccie (Rebecca) houselove__74

 4. Wat vreselijk dat pesters jou pad moesten bepalen maar hoe dapper wat je hebt gedaan … respect voor wat je er persoonlijk uiteindelijk mee gedaan hebt dat heeft je tot een prachtige krachtige vrouw gemaakt met een geweldig gezin .
  Mag je trots op zijn !
  Dikke knuffel en groetjes !
  Carla

 5. Lieve Sarah, wat ben jij dapper om dit te vertellen. Pesten, waarom toch! Ik ben nooit gepest maar oh meis wat verschrikkelijk naar voor jou. Ik begrijp niet dat mensen dat kunnen doen. Ik vind dat jij heel heel erg trots op jouzelf mag zijn. Jij bent het waard om er te zijn. Jij hebt een fijn gezin en leeft jouw leven zoals jij het wilt. Jij hebt jou niet klein laten krijgen door die stomme pesters. Goedzo en een middelvinger voor hun. Hai leukerd, jij mag er zeker zijn.

  Dikke knuf,
  Yvette

 6. Door alles wat er in jouw leven gebeurt is, ben jij de mooiste versie van jezelf geworden.
  Ze moesten allemaal eens weten!
  Mooi, krachtig mens ben je.

 7. Hallo Sarah, ik ken je niet maar na het lezen van jouw verhaal sluit ik me,
  als man van Danny, helemaal bij haar aan!
  Trouwens, jullie hebben een leuk huis. 🙂

  Veel geluk en groetjes… Cecco

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl Dutch
X