Filters en instagram.

Instagram en het bewerken van foto’s.

Bewerk jij je foto’s Andrea? En waar doe je dat dan mee? Ja ik bewerk mijn foto’s. Meestal gewoon op mijn IPhone. Waarom? Omdat ik dat mooi vind. Daarom! Ik kijk vaak naar de bewerkte foto’s op andere accounts en ik houd ervan. Niet om de boel te foppen. Zeker niet!

Na bewerking

Voor bewerking

Taboe?!

Ik merk dat er een soort van taboe op heerst, het bewerken of filteren van je foto’s op instagram. Tenminste, in Nederland is het meer ongewoon dan gewoon. Waarom? Ik heb eigenlijk geen idee. Misschien toch onze mentaliteit, doe maar gewoon dan doe je gek genoeg. Dat mag en is ook prima maar ik houd er wel van. Nee die heel zwaar bewerkte foto’s vind ik ook niet mooi. Maar je kunt met de meeste filters “spelen” dus bijstellen in welke mate jij de filter mooi vindt.  Er zijn natuurlijk een groot aantal accounts die wel filteren en editen. Ik dus ook. En ik ga met jullie de apps delen die ik gebruik. Of die ik in ieder geval heb! En daarmee kun je filteren na hartenlust 🙂

Foto credits: www.bhphotovideo.com

Bewerkingen van instagram.

Ten eerste instagram zelf. Ik gebruik geen filter van instagram maar structuur en scherpstellen doe ik steevast wel. Niet teveel, ik houd het meestal tussen de 10 en 30%. Dan blijft het toch natuurlijk (vind ik) en geeft het net wat meer diepte aan een foto. Soms licht ik de foto wat op met helderheid maar lang niet altijd.

Na bewerking

Voor bewerking

Snapseed, ik ben fan!

Dan de app Snapseed! Applaus voor deze app! Ten eerste is hij gratis, wat anderen ook vaak zijn, tenminste in den beginne (ik kom erop terug!). Maar deze app heeft hele fijne functies zoals penseel en een aantal gratis filters. Ik gebruik deze app vaak om penseel te gebruiken, hiermee licht ik sommige delen van een foto op. Bijv. het plafond van de woonkamer. Tot voor kort gebruikte ik ook korrelige film maar nu niet meer. Ik heb sinds kort namelijk een heuse filter gevonden die ik echt te gek vind! Ook zit op deze app een gezichtsbewerker.. En die gebruik ik dus niet. Daar trek ik persoonlijk de grens! Ik kan met deze functie mijn gezicht kreukvrij maken en mijn ogen laten schitteren als sterren. Maar dat vind ik dan weer not done. Ik heb nu eenmaal geen perzikhuidje meer van een 20 jarige. Ik wil niet meewerken aan het verstoorde zelfbeeld wat vele jonge mensen hebben door alle perfecte figuurtjes en gezichtjes tegenwoordig a la Kardashians (ik vind het trouwens helemaal niet mooi maar goed). Dus bij mij geen bewerking aan mijn gezicht!

foto credits: Gulf photo plus 

VSCO en andere apps.

Dan heb ik de app VSCO nog. Deze heb ik eerder veel gebruikt. Ik was op zoek naar een vintage filter met warmte en bij de gratis filters in deze app vond ik er een die ik mooi vond. Gratis filter Andrea? Ja, want dat is dus een addertje onder het gras met vele so called “gratis” apps. De mooiste filters zijn niet gratis helaas. Daar moet je voor betalen. Die bedragen gaan van €1,09 tot wel €19,95. Ook kun je een abonnement nemen bij bijv. VSCO. Ik zou daar niet zo snel voor kiezen aangezien er constant nieuwe spelers op de vloer verschijnen. Wel heb ik een aantal filters en pakketten gekocht. Waarvan ik er nu 1 filter gebruik. Deze filter geeft wat meer vintage kleur aan mijn foto’s. Er zijn ontzettend veel apps te vinden. Zoek in de app store maar eens op filters. Je zult versteld staan hoeveel keuze er is!

Foto credits: www.orioly.com

Eenheid creëren met een filter.

Door steeds dezelfde filter te gebruiken creëer je ook een eenheid in je feed. Je krijgt met een filter een overall look. Als je dit ook leuk lijkt ga gewoon een experimenteren!  Download een gratis app en neem een foto die je mooi vindt. Ga met deze foto verschillende bewerkingen maken en sla de foto’s op. Zet ze dan naast elkaar en vergelijk de foto’s. Zo kom je al snel bij jouw favoriete look uit. Ik raad je aan om de bewerking even op te schrijven, zodat je niet vergeet hoe je die mooie look nu ook alweer gecreëerd hebt. Dat is mij ook wel eens gebeurd, zo zonde!

foto credits : Hilton Carter

Mooie accounts met filters!

Ik deel tot slot een 10 accounts van instagram met jullie waarvan ik denk dat ze een filter gebruiken maar wat zo sjiek gedaan is dat het mooi blijft.

♥ @originmagazine

♥ @hiltoncarter

♥ @apartmenttherapy

♥ @shnordic

♥ @travel_jeff

♥ @earthychildren

♥ @kararosenlund

♥ @anitayokota

♥ @jeroenvanderspek

♥ @sadies_lovely_life

foto credits: lauraponts

Dit zijn een aantal van de accounts die ik graag volg. Ik ben benieuwd of je nu misschien ook wel een filter gaat gebruiken of dat je toch die lekkere nuchtere Nederlander blijft zonder filter! Hoe dan ook, alles mag en ik raad je aan om vooral dicht bij jezelf te blijven. Veel plezier met oefenen! En heb je vragen of suggesties, laat een berichtje achter. Vind ik leuk 🙂

Have fun and keep smiling,

Andrea

7 Comments

 • Romie augustus 14, 2018 at 4:58 pm

  Prachtige foto’s!

  Reply
  • Andrea augustus 14, 2018 at 5:01 pm

   Dankjewel Romie! De bron staat erbij en sommige zijn van mij 🙂 Groetjes Andrea X

   Reply
 • Sofie augustus 15, 2018 at 7:02 am

  Ik ga toch maar eens snapseed downloaden dan. Heb al zekker 3 of 4 keer geprobeerd en was toch niet zoals ik wilde. Nu heb ik gelezen dat er een pen bestaat….
  Ik vindt het ook mooi zo’n filter ,dan zie je echt op ig dat al je foto’s hetzelfde er uit zien en een geheel maken….
  Bedankt voor de aanbevelingen.

  Reply
 • Andrea augustus 15, 2018 at 7:56 am

  Hoi Sofie, ik gebruik snapseed echt voor het lichter maken van de foto en daar is penseel echt geschikt voor! Succes met oefenen en bedankt voor je berichtje 🙂 Andrea X

  Reply
 • Glenn augustus 15, 2018 at 9:32 am

  De app die je me vorige week persoonlijk aanraade! Heb er ontzettend veel plezier van en gebruik hem elke dag wel één keer! Bedankt voor de goede tip Andrea!

  Reply
  • Andrea augustus 15, 2018 at 10:19 am

   Hi Glenn, ja hij is echt fijn he! Goed te horen dat je hem veel gebruikt! Andrea X

   Reply
 • Groeien op Instagram doe je zo! - LivingHip april 2, 2019 at 5:10 am

  […] zo dus doe ik dat. Het blijft mijn feed tenslotte 😊 Ik schreef al eens een blog over het bewerken van je foto’s. Zorg dus voor een zekere continuïteit. In je feed maar ook in de mate en welk tijdstip je […]

  Reply

Leave a Comment