Mix and Match chairs.

Follow my blog with Bloglovin

Mix en match eetkamer stoelen, ook wat voor jou?

Sinds een jaartje zoiets heb ik een verzameling verschillende stoelen aan onze eethoek staan. Dit kwam doordat ik zat te surfen op pinterest en onderstaande foto zag van een grote eettafel met verschillende stoelen in verschillende houttinten. Dat wilde ik ook!

Bron foto: Home decor.

Pinterest. 

Mijn man was er niet zo’n voorstander van, wat een raar idee en wat slordig. Maar gelukkig kan ik doorgaans mijn interieur plannen wel uitvoeren, mits ik niet elke maand een nieuwe bank wil kopen 😉.

Bron foto: Bloglovin.com

Bron foto: Designsponge.com

Café en Thonet stoeltjes.

Ik ging dus op zoek en viel al snel voor de ouderwetse café stoel en de mooie Thonet stoeltjes, beide van hout dus een perfect match wat mij betrof! Ik ben opgegroeid in de kroeg van mijn moeder dus er zat ook wat nostalgie bij. Ik denk dat je bij een inrichting de keuzes voor materialen, stoffen en kleuren vanuit je gevoel moet kiezen en niet perse wat trend is. Dan is het eigen en vaak ook gelijk goed. Mijn houten stoelen heb ik allemaal op marktplaats gevonden. De zwarte kuipjes zijn een mooie aanvulling. Deze komen van Furny Official. 

Bron foto: Relic interiors London

Bron foto: Bloglovin.com

Bron foto : www.furny.com

Enkele tips!

Wil jij ook verschillende stoelen aan je eethoek? Houdt dan rekening met de volgende tips om het niet al te chaotisch over te laten komen.
Kies stoelen van hetzelfde materiaal, bijv. houten stoelen. Dit oogt rustiger al zijn ze verschillend van vorm. Kies stoelen in een kleurstelling of zet bij een set stoelen 1 stoel in een afwijkende kleur, gewaagd! Of maak er een bonte verzameling van, juist om elke stoel in een andere kleur en/of materiaal te nemen heb je toch weer een vorm van eenheid.

Bron foto: Balamoda.net

Bron foto: Apartmenttherapy.com

Bron foto: decoratedlife.com

Ik ben zelf ook alweer rond aan het kijken, wellicht een nieuwe stoel en daarbij een ronde eethoek. Heb jij ook verschillende stoelen? Of vind je dit helemaal niks.. let me know!

Liefs, Andrea

2 Comments

 • Kim van Duinen oktober 4, 2018 at 12:34 pm

  Super leuk! Ik heb zoals je weet geen verschillende stoelen, maar verschillende kleuren!

  Reply
  • Andrea oktober 4, 2018 at 12:45 pm

   Ook dat is erg leuk Kim! Ik houd ervan 🙂 X

   Reply

Leave a Comment