Nieuwe kleur slaapkamer.

Een nieuw kleurtje graag!

Wat is dat toch, die veranderdrang! Ik heb er nog wel eens last van. Zo wilde ik al een poosje de kleur Nude of oud roze in mijn huis. Het is zo’n mooi vintage kleurtje waar veel bij past. Dus op naar de bouwmarkt in dit geval de karwei. Kleurstalen halen, dat resulteert meestal in een hele berg kleurtjes. Zo ook nu weer.

 

Behalve oud roze en Nude kleurenstalen kwam ik thuis met leem en klei kleuren. Ook heel mooi maar ik moest ze toch aan de kant leggen. Nu ben ik niet bang om kleur te gebruiken, graag zelfs! En ik had ondertussen besloten dat het de slaapkamermuur moest worden. En die was zwart, en van zwart naar klei vond ik een beetje saai πŸ™‚ Dus de Nude/ oude roze bleef over en dat halveerde gelijk mijn keuze, nu nog de juiste tint Nude vinden. (Nude klinkt toch beter dan leverworst, zo noemde mijn liefhebbende wederhelft de uiteindelijk gekozen kleur πŸ™‚ ) Wat ik altijd doe is de keuze reduceren naar 4 tinten. Die plak ik dan op de muur en dan ga ik een keuze maken. Het werd uiteindelijk een mengkleur zonder naam. Ik heb gekozen voor de matte muurverf van Histor, deze verf vind ik persoonlijk erg goed. Hij dekt in een keer en heeft een mooie matte finish.

Aan de slag!

Verven vind ik echt een leuke klus! Het hoeft allemaal niet zo lang te duren, ik schuif gewoon alles aan de kant, leg een paar grote stukken karton neer en een oude deken, trek mijn verfkloffie aan en begin. Een muurtje zoals op de slaapkamer is met een beetje doorwerken op 2 uurtjes geverfd. Tip: Zorg voor een nat doekje bij de hand om de plinten mee af te nemen.Β  Het resultaat is altijd (nou ja, bijna altijd) zo leuk. Het veranderd gelijk een hele kamer. Waar de slaapkamer eerst donker en sober was (wat ik ook mooi vond maar ik hou nu eenmaal van vernieuwen) straalt hij nu romantiek en vintage uit. Precies wat ik in gedachte had.

De nieuwe kleur nodigde mij natuurlijk uit om de hele kamer aan te pakken πŸ™‚ Het bed schoof ik weer terug tegen de muur aan. Nu steekt het zwarte bed frame mooi af tegen de muur. Verder heb ik de kamer gestyled met onder andere het gave houten klokje op het nachtkastje. Wel zo fijn om gelijk de tijd te kunnen zien als ik wakker ben! Ik ben heel erg tevreden met het resultaat. En ik ben al aan het bedenken wat mijn volgende verfklus gaat worden! Wat vinden jullie ervan?

Liefs, Andrea

2 Comments

 • Sofie mei 23, 2018 at 6:57 am

  Andrea hij is heel mooi geworden,mooi roos vindt ik het…zacht. Lijkt wel echt goede verf,want over zwart schilderen is niet makelijk…
  Wij blijven constant veranderen,hΓ¨? Ik vindt het leuk maar mijn vriend vroeg mij gisteren: Voel je je wel goed met alles constant te veranderen? waar is het bankje dat je voor mij had gemaakt naast de zettel? had ik in de slaapkamer gezet…Mannen!
  Fijne dag!

  Reply
  • Andrea juni 13, 2018 at 7:52 am

   Lees deze reactie nu pas! Ja mannen.. we kunnen niet zonder of met vaak πŸ™‚ x

   Reply

Leave a Comment