5 tips voor een sfeervol herfst interieur.

De dagen worden korter, de zon wordt minder warm. Het is nog op het randje maar de herfst is in aantocht! Vandaag deel ik alvast 5 tips van mij voor dat lekkere gezellige herfst sfeertje in je huis te krijgen. Met wat simpele toevoegingen kom je echt een heel eind.

Tip 1. Haal groen in huis.

In de herfst wordt het buiten weer in stuk kaler. Langzaam verkleurd alles in mooie roest, oranje en bruin tinten. Om toch nog te genieten van mooi groen blad haal je wat mooie kamerplanten in huis. Naast dat het goed is voor je zuurstof in huis geven planten gelijk sfeer. Moeite met het houden van planten? Ik schreef een blog met 5 makkelijke kamerplanten.

Tip 2. Koop een vloerkleed.

In de zomer zijn mijn vloerkleedjes allemaal opgeruimd maar zodra het weer wat frisser wordt is niks zo lekker dan een warm vloerkleed aan je voeten. Ik heb dan ook overal in huis kleedjes van verschillende vormen en maten liggen in het najaar en in de winter. Investeer je in een mooi wollen kleed of ga je voor leuke kringloopvondsten? Het maakt niet zoveel uit want met elk vloerkleed op de grond creëer je gelijk warmte.

Tip 3. Steek Kaarsjes aan.

Eigenlijk een overbodige tip maar ik geef hem toch. Kaarsjes zorgen gelijk voor sfeer! Je kunt ook geurkaarsen aansteken voor een heerlijke geur. Ik zet meestal een stuk of 3 kaarsen bij elkaar, dat geeft een gezellig effect. Wat ook leuk is om mee te experimenteren zijn lampjes bijv. kleine kerstlampjes mooi draperen over een spiegel heen of een mooie lichtslinger in die ene donkere hoek.

Tip 4. Plaids voor op de bank.

Zorg voor een stapeltje plaids. Je kunt ze in een mand naast de bank zetten maar over de bank bijv. over de zijleuning heen misstaat ook niet. Altijd erg lekker om in de avond jezelf te nestelen in een warme plaid met een kop thee of warme chocomel. Herfst vibes in no time met een mooie warme plaid.

Tip 5. Warme tinten in huis.

Gooi die koude kleuren de deur uit, of leg ze gewoon in de kast. Het is tijd voor herfstkleuren. Denk aan oranje, bruin, okergeel of donkergrijs. Verf een muurtje in een warme terra tint of koop een mooie plaid in okergeel. Zet een setje kaarsen bij elkaar in een mooi bruintint. De herfst kleur van dit jaar!

Met deze 5 tips is jouw huis snel in herfst sferen. Ik heb inmiddels zin gekregen in dikke sokken, warme chocomel Netflix kijken onder een heerlijk plaid. Jij ook? De seizoenen zijn prachtig en het is juist zo leuk om als interieur liefhebber met de seizoenen mee te bewegen. Ik ga op zoek naar een set mooie kaarsen!

Op zoek naar nog meer leesvoer voor je huis? Bij Elisah van Interior Junkie.com vind nog meer woonkamer inspiratie !

Liefs Andrea

Tags:

4 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *