Mijn relaas week #19

Oeps, een beetje zwaar is de blog deze week wel. Ik heb ook veel gelachen hoor maar dit kwam eruit. I hope you don’t mind. 

Maandag was echt de allerlaatste vrije vakantiedag voor Teun. Dinsdag moest hij beginnen op het voortgezet. Ik vind het spannend. Hij zegt van niet. Ik vind deze leeftijd zoals eerder gezegd echt heel fijn, Teun is het laatste half jaar enorm gegroeid ook. Baard in de keel 3 schoenmaten groter en nog maar 10 cm te gaan en hij is net zo groot als zijn moeder. Waaat! Echt de tijd is omgevlogen! Een beetje weemoedig word ik er wel van. Maar pubers zijn fun. Echt een te gekke leeftijd dit.

Dinsdag was dus best spannend. Ik ben zo’n moeder die het liefst haar kind van 8 nog op de schoot neemt met schommelen. Vreselijk. Ik moet het maar toegeven, naar mijn kinderen toe ben ik overbezorgd. Van die zorgen waar je niks mee kan. Bang dat ze stikten toen ze klein waren, bang dat ze van de trampoline zouden vallen en meer van dat geneuzel. Ik heb wel altijd geprobeerd dit te onderdrukken naar mijn kinderen toe maar in mijn hoofd zijn we allemaal al duizend doden gestorven. Geen fijne eigenschap. Teun had het leuk gehad en heeft al een vriend gemaakt zei hij. Al goed. Zorgen om niks.

backpack

 

Woensdag deelde ik weer een tof ouder meisje op de blog. Wat een vlucht heeft dat genomen! Zo ontzettend veel positieve reacties op deze blog. Enorm veel aanmeldingen van oudere meisjes ook. Ik vind dat echt te gek. Ik geloof er heilig in dat wij vrouwen verbonden zijn met elkaar. En dat we elkaar zouden moeten steunen. Ik heb grote bewondering voor vrouwen. Alle vrouwen. Jong, oud, groot, klein, donker, licht, knap of niet, ik hou van vrouwen. Al heel lang. En nee dit heeft niks met mijn seksuele voorkeur te maken maar alles met de liefde voor ons vrouwen.

 

Waar ik niet van hou is als vrouwen elkaar proberen onderuit te halen. Lopen te sneren op Facebook of Instagram. Als ik dat zie kan ik als een kreng reageren. Dan ben ik niet lief en hou ik niet van alle vrouwen. Nee dan ben ik fel en kan ik hard uit de hoek komen. Vaak achteraf zit ik dan met een rotgevoel, wil ik het liefst een gesprek aangaan om uit te leggen dat bitchen nergens voor nodig is maar dan is het eigenlijk al te laat en was ikzelf ook even een bitch. I’m only human.

Donderdag was een dag zoals je kunt verwachten van een donderdag.

Vrijdag ging ik naar de reumatoloog. Als je mij een beetje volgt weet je dat ik Reuma heb wat zich de laatste jaren vooral in mijn knie afspeelt. Ik heb twee soorten medicatie geprobeerd maar van beide waren de bijwerkingen te heftig. Op een medicijn kreeg ik zelfs een allergische reactie dus acuut moeten stoppen. Omdat de ontstekingen te vaak komen wil de reumatoloog toch weer met medicatie starten. Ik had gelukkig geen schade in het gewricht en dat wil ze zo houden. Ik snap haar, ze is ook echt een topper maar ik denk als volgt:

Als mijn knie dik is kom ik langs, haal je hem leeg en spuit je er medicatie in (zoals we nu ook al jaren doen) De dag erna ben ik dan weer helemaal blij. Ik hoef niet aan die zware medicatie en we zien wel waar het schip strandt. Er zit nu ook nog geen schade.

Oké ik weet ook wel dat dit heel simpel gedacht is maar ik wil niet dat mijn haar uitvalt of dat ik weer 5 kilo aankom en mij klote voel. Ook besef ik mij dat als er eenmaal schade is er geen weg terug meer is. Ik kan kiezen uit twee medicijnen. Een pilletje wat als bijwerking haaruitval heeft en nog heel lang in het bloed blijft zitten als je er mee zou stoppen. Ze hadden het zelfs over een wash out bij ernstige bijwerkingen. Of ik moet mezelf gaan spuiten met een biological. Dit medicijn heeft als nadeel dat je weerstand erg zakt. Ook niet erg bemoedigend in deze tijd he… mezelf spuiten vind ik niet eng. Ik word maandag gebeld, ik mag ook weigeren natuurlijk. Echt een lastige keuze. Beetje kiezen uit twee kwaden.

Zaterdag maakte Teun hamburgers op de BBQ. Die waren heerlijk!

Zondag sliepen we uit en gooide ik mijn nieuwe Gallerywall op Insta. Ik ben er zo gek op, toffe posters bij elkaar uitzoeken en mengen met mijn bestaande art. Duidelijk ik ben een maximalist. Ik schreef mijn blog af en had dingen om over na te denken. Ik vind het echt lastig, loop vast in mijn hoofd. Het voelt zo tegenstrijdig, zulke zware medicatie waarvan ik misschien weer van alles krijg. Ik vind het middel erger dan de kwaal. Maar die schade he. Nou als iemand een advies heeft, ik hoor het graag! (Jaja ik weet dat het mijn beslissing is, mijn lijf maar toch pleh!)

Sorry voor de zwaarte van dit blog, dit zat er in het vat. Van de week een paar leuke uitjes in het verschiet, schrijf ik vast een vrolijker stuk. Denk ik. See ya next week?

Meer weekblogs lezen doe je hier!

 

Fotocredits: Renske van Buren & Unsplash

34 Reacties

 1. De zwaarheid valt mee lieverd, een minder leuk deel van je leven maar vooral heel naar voor jou. Dit soort keuzes zou ik ook heel moeilijk vinden dus aan mij heb je in dit geval niet veel. Bespreek het met je lief en luister naar je hart dan zal je ongetwijfeld de juiste keuze maken. Liefs en kus

  • Pff ik begrijp je heel goed. Ik hou niet van medicijnen. Het gevoel afhankelijk te zijn van zo’n chemisch middel… En dan die bijwerkingen. Maar ja ik begrijp natuurijk ook dat het heel veel goed doet en bij dit soort keuzes is het extra lastig. Want tja het gaat nú toch nog goed. Aan mij heb je die niks, sorry!
   Je hebt het vast al goed besproken thuis. Succes met je keuze lief

   • Oh das een lastige.
    Maar weeg af wat voor jou het meest oplevert.
    Je weet ook meestal niet wat het op lange termijn doet.
    Wel fijn om te lezen dat jij ook een moeder bent die allerlei gevaren in dr hoofd heeft zitten als het om je kinderen gaat. En al helemaal als het straks om je kleinkind gaat. Dat is helemaal een ramp. Fijne week ondanks de truffels.

    • Je blog beschrijft dingen waar jij deze week tegenaan gelopen bent en dat was niet niks. Goed juist om te delen.
     Wat een dilemma ’s meis, luister goed naar je zelf en probeer van de keuzes de minst schadelijke te kiezen.
     Fijne nieuwe week Andrea

   • Heel herkenbaar het medicatie verhaal ,ik heb er ook mee te maken. Andrea goed dat je dit ook verteld. Zwaar hoort bij het leven. Ik wens je succes bij je keuze (die eigenlijk geen keuze is want je moet wel iets hè)en ik hoop dat het “goed” uitpakt. Dikke knuffel op afstand. Marilu

    • Helemaal niet bang aangelegd, slik wat nodig is maar omdat het 2 x goed mis ging ligt dat nu dus anders.. Ik vind ook belangrijk om dit te delen. Dikke knuffel terug lieve Marilu, ik hoop dat jij de juiste medicatie inmiddels wel hebt? X

  • Ik heb normaal niet zoveel moeite met het nemen van beslissingen maar omdat het al 2 keer fout is gegaan ben ik nu echt op mijn hoede. Ik kom er wel uit X

  • Blog was lang niet zo zwaar als je dacht hoor….kus!!
   Inderdaad kiezen uit 2 kwaden, …wat als je kiest voor het 2de medicijn en dan je weerstand weer omhoog krikt met was anders? Één of ander hip biologisch menseltje? Ik ben er niet zo in thuis, maar kan de vraag eventueel voor je stellen op de KLM health pagina?
   DM me maar als je wilt dat ik wat navraag…met 10k collega’s zijn er altijd veel ervaringen met vanalles xxx

   • Ik vind mezelf al snel een zeikerd 🙂 Altijd lief extra informatie, wie weet heeft iemand een goede tip! Ik ga ook voor de biological. Ik neem elke dag extra vitaminen, kook vers en manlief pers 5 x in de week sinasappels 🙂 acht mezelf best gezond! Dus ik waag het erop. Moet dan wel weer eerst uitvoerig getest worden voordat ik daarmee begin. Tis echt tuig die medicatie.. thanks lieverd voor het meedenken! X

    • Hey lieverd,
     Dit zijn geen leuke en makkelijke beslissingen… ik weet er alles van met mijn Colitis Ulcerosa + reumatische klachten. We zitten in dezelfde medicijngroep dus. Ik heb nu eindelijk een ontstekingsremmer waar ik het ‘goed’ op doe maar dit is de 7e in de rij. Als ik hier weer op ga reageren dan blijft er ook alleen een biological over nog. Ik heb wel mezelf gezworen dat ik nooit meer aan de zware prednison ga! Ik heb er nog steeds een ander lijf van. Vreselijk! Misschien dan toch maar die biological voor jou met een hele goede probiotica?! Die slik ik nu ook dagelijks en dat gaat heel goed! Als je wil weten welke dan geef maar een gil!!
     Veel succes en sterkte met kiezen. Dikke knuf,
     Chantal xxx

     • Sjee de 7e al?? Ik heb methotrexaat en sulfasalazine gehad, beide moeten stoppen. Kon nu weer een pil maar die blijft zo lang in je lijf dat ik dat niet durf dus ga ik de biological proberen. Blijft een zoektocht he! Succes lieverd, ik hoop dat het goed bij je uitpakt. Prednison is tuig he.. Dikke knuffel X

  • Hé Dreetje, dat is een lastige keuze inderdaad! Heb je al eens aan homeopathie gedacht? Geef idee hoor maar misschien dat het in ieder geval het ontstekingsniveau wat kan verlagen??
   Succes met je keuze, uiteindelijk zal het de juiste zijn. X ennuh… Van je af schrijven maakt het geen negatieve blog hoor, wel een eerlijke

 2. Lieve Andrea, het leven is helaas geen “walk in the park” was het maar zo’n feest. Heb helaas geen tips voor maar wel een dikke virtuele knuffel! Hoop dat je een keuze hebt kunnen maken en er niet te veel van wakker gelegen hebt. Succes vandaag.
  Liefs, Reina

   • Ruk is het !! Zo’n keus moeten maken !! Helaas ben jij de enige die kan kiezen en dat weet je ook wel… Zijn er niet veel meer medicijnen dan twee ?? Zou ik me eerst nog eens in verdiepen ! En heb je wel eens een tekenbeet gehad ??

    • Natuurlijk zijn er meer medicijnen! We zijn ook nog zoekende, dit is echt een proces. Ik ben een dik jaar medicatie loos geweest. Ook een jaar lang is de reuma weggebleven. Helaas nu weer vol terug dus moeten we wat.. Ik heb trouwens beslist! 🙂 Getest op Lyme 2x negatief. Ik heb RA.

 3. Met de zwaarte valt het reuze mee hoor lief! Die duizend doden sterfen om je kids ( en kleinkinderen én geliefden..) is zo herkenbaar en gaat denk ik ook nooit over. Gelukkig is daar goed mee te leven. Die reuma is een ander verhaal! En wat ‘n lastige keuze inderdaad. Ik heb ‘n vreselijke hekel aan pillen, poeders en spuiten, maar ze hebben mij er meerdere keren wél weer bovenop gekregen (ik heb géén reuma hoor) ik wens je veel wijsheid toe en luister niet alleen naar je lichaam, maar ook naar je gevoel! (Maar volgens mij doe jij dat altijd lieverd) XXX

 4. Niks negatief gezien, maar ben dan ook een zonnig typje natuurlijk:)
  Zolang er geen medicatie nodig is zou ik kiezen voor uitstel. Maar hè de dokter zegt van uitstel komt afstel en dus schade. Mmmmmm lastig lastig, vooral
  geloven in je eigen keuze. Daar moet jij namelijk mee leven. Dan maak je altijd een goede keuze.
  Wat zegt je eerste gevoel …..
  Fijne week leukerd

  • Ik vertel niet graag over zulke dingen maar aangezien ik zelf een persoonlijk blog ben gestart wil ik ook dit delen. Het leven is niet altijd eenhoorns die slingers poepen 🙂 Mooie week lieverd X

 5. Gewoon even een dikke knuffel! Want shit is het voor je, verder ben je een tijger. Een hele grappige ook! En feel you met al die gemene vrouwen op insta en Fb. Want daar erger ik me ook dood aan! Maar denk dan, negeer het, want ze verdienen geen aandacht. Zielig volk wat zelf niet hun nek uitsteekt.

  Kussie! Wendy

 6. Ik vond het geen zwaarmoedig blog. Vooral die donderdag. Die was top ;)! Ik las net dat je inmiddels je keuze hebt gemaakt. Het is altijd K als je tussen twee kwaden MOET kiezen. Ik heb sowieso al een hekel aan het woord moet. Dus moge de keus die je maakte de beste voor je zijn. Dat wens ik jou, het allerbeste X Linda

   • Misschien zware onderwerpen en lastige dagen, maar jij schrijft er naast eerlijk zo lekker en met humor over, da’s echt top lieve Andrea.

    Tips qua medicijnkeuze heb ik niet, dus ik kan je alleen succes met je keuze wensen. Welk perspectief is de blijvende schade trouwens? Als in hoeveel kans dat dat snel optreedt? En behoort een kunstknie dan tzt nog tot de mogelijkheden?

    Gelukkig heb je met Teun en Soof fijne afleiding. En creeer je die zelf ook met je creatieve kant. Geweldig hoe jij een impuls geeft aan vrouwenpower (denk dat ik mezelf toch ook nog maar moet aanmelden, de leeftijd heb ik er onderhand wel voor hihihi). Dus haar of minder haar of meer kilo’s; je bent en blijft een topper. Dikke kus, C

    • Wat een lief berichtje Claudia. Wanneer schade komt kunnen ze niet inschatten maar dat hij komt als mn knie blijft vervelen is zeker. En ja kunstknie is dan een optie maar daar moet ik dus echt niet aan denken. Lijkt me leuk als je een keer mijn ‘ouder meisje’ wilt worden! Dikke kus terug X

  • Als lezer het niet als zwaar ervaren, je lucht je hart… hé joehoe!! Ook jij moet dat gewoon kunnen doen zonder verontschuldiging. Ben je vandaag gebeld, en heb je een knoop kunnen doorhakken? Hoop dat, wat je ook gekozen hebt, of niet, het je wat rust geeft.
   Herkenbaar vwb de kids… iets met in een doosje willen doen en zo pfff.
   Kus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *