Vandaag in het zonnetje bij de rubriek ‘Oudere meisjes’ Marieke. Marieke is voor mij persoonlijk een hele grote inspiratie. Ik volg haar al een poos op Instagram en ik ben groot fan van haar kijk op interieur. Zou ik ooit een grote fabriek of loft krijgen dan zou ik zonder twijfel haar interieurontwerpbureau inschakelen. Daarnaast vind ik Marieke ontzettend eigen, uniek en knap. Ik heb een girl crush 🙂 Lees je mee? 

Stel jezelf voor, wie ben je en wat doe je.

Hallo, ik ben Marieke Rusticus, ik ben 43 jaar en woon op mijn droomplek, in mijn droomhuis met mijn liefdes. Dat zijn mijn vriend Eddy 45, onze kinderen: Mees 18, Eefje 14 en onze lieve soms eigenwijze hond Simon en ik denk de liefste en aller knapste kater van Nederland – Wolf. Onlangs hebben we twee kittens erbij gekregen, genaamd Kriebel en Bobbi.

Ik houd ontzettend van de natuur en van ruimte, misschien komt het omdat ik ben opgegroeid in een klein dorpje in Friesland en mijn ouders mij de liefde voor de natuur ook hebben meegegeven. Ik aard op het platteland, al kan ik de stad heerlijk vinden, het geroezemoes, de mensen de terrassen, de winkels, al die prikkels vind ik geweldig, maar ik heb nodig dat ik er op tijd afstand van kan doen en om me heen de ruimte voel. Vandaar dat ik twee en een half jaar geleden onze droomplek voorstelde aan mijn gezin en ooh wat een geluk dat ze met mij mee wilden vanuit de stad, waar mijn kinderen zijn opgegroeid en Eddy is geboren en getogen. Het was dus heel begrijpelijk geweest als ze daar wilde blijven.

Ik ben daar zo dankbaar voor en nog meer ben ik dankbaar voor het feit dat we hier ook allemaal gelukkig zijn. Natuurlijk is het leven niet elke dag geluk en zaligheid, ik heb mijn portie van verdriet en tegenslag ook echt wel gehad en dat maakt me ook tot wie ik nu ben, het hoort bij de ontwikkeling als mens om hier wat van te leren en te groeien. Ik zal ook vast nog wel dingen mee maken die zwaar zijn, maar mijn basis hier in Kolderveen in de oude Zuivelfabriek,
want ja ik woon in een oude zuivelfabriek is mijn fundatie van het leven en dat klinkt misschien. Voor sommigen wat ver gezocht, maar ik ben daarvan overtuigd en dat brengt mij ook gelijk bij mijn werk.

Waar ben jij het meest trots op bij jezelf.

Ik heb samen met Myrle Mulder Laan een interieurontwerpbureau, wij ontwerpen interieurs voor particulieren voor horeca en voor kantoren. We ontwerpen ook meubels op maat, keukens en badkamers. Dit doen vanuit een passie voor interieur en niet alleen omdat we interieur fantastisch vinden, maar omdat we weten dat waar je woont, waar je leeft, waar je je begeeft invloed heeft op je geluk.

Als jij zorgt dat dit een weerspiegeling is van wie jij bent, dan kan je nergens zo jezelf zijn, zo ontspannen zijn en opgaan in je eigen zijn, als thuis. We kijken bij een ontwerp naar waar staat de te ontwerpen ruimte, hoe ziet
de buitenkant eruit, hoe voelt de ruimte van binnen, wie woont of beweegt zich in deze ruimte, wat is de functionaliteit en wat voor gevoel moet het geven?

Wij noemen onszelf ook graag thuismakers of sfeermakers. Ik ben dus ook rete trots op ons, hoe we het doen en wat we kunnen. Waar ik echt trots op kan zijn bij mezelf is dat ik nooit opgeef, ik heb zoveel doorzettingsvermogen en laat me niet zo snel uit het veld slaan door tegenslagen. Ik heb er genoeg gehad zowel privé als zakelijk en weet als ik had opgegeven ik hier nu niet zou staan. Ik werk hard, soms te hard, maar ik weet dat het nodig is voor waar ik wil staan. Daarbij ben ik trots op het feit dat ik loyaal ben als mens naar anderen toe en als laatste ik ben zo trots dat ik moeder mag zijn van mijn kinderen, maar misschien is dankbaarheid daarvoor een beter woord.

Wat vind je het leukste aan ouder worden?

Ik vind ouder worden echt geweldig!!! Ik waardeer wie ik ben en ben veel meer van mezelf gaan houden, ik merk wel dat dit een ontwikkeling is geweest na mijn veertigste. Wat ik nu ook weet is dat we allemaal maar mensen zijn en we er allemaal af en toe een potje van maken en we daarentegen ook allemaal weer ons best doen om er wat van te maken. Niemand is beter of slechter. Je hebt denk ik ook echt ervaring en kennis nodig om het ouder worden als iets moois te zien.

Ik hoef niet ergens bij te horen, al was ik vanaf kinds af aan al iemand die niet ergens bij wilde horen maar zorgde er wel voor dat ik niet veel mensen om me heen had. En ik was erg verlegen als kind, wat me soms wat onzeker maakte,
terwijl ik nooit twijfelde aan mijn kunnen. Toen ik op mijn 18e op mezelf ging wonen veranderde dat en werd ik steeds assertiever, maar ik kan stiekem nog steeds wel verlegen zijn al kom ik stoer over, ik kijk toch altijd eerst graag
even de kat uit de boom.

  • Wat zou je willen meegeven aan andere (jongere) vrouwen.

Wat ik nu aan jonge meiden wil meegeven, geniet volop van het jong zijn!! Twijfel niet zo aan jezelf, je bent mooi en bijzonder! Vergelijk jezelf niet met en ander. Wees niet zo kritisch naar jezelf. Daarentegen sta open om te leren, je hele leven lang, durf uit je comfortzone te gaan, echt er ligt een wereld voor je open!! Geniet van je jonge lijf en zorg er goed voor, want er nu onzeker over zijn is zonde, als je ouder wordt en alle accepteert zoals het is, is dat geweldig, maar wacht daar niet mee, dit lijf gaat je heel veel geven, echt! Wees trots, een trots mens is een mooi mens. Alles komt goed, echt waar!

Welk gezegde of quote is jou op je lijf geschreven.

Heb geen zorgen over morgen, leef nu!

Dit zeg ik heel vaak tegen mezelf, zodat ik ook even stil sta omdat ik hard werk en veel werk, vergeet ik ook te genieten van wat ik heb en wat er voor moois in dit moment is.

Wat zijn je passies en of hobby’s.

Mijn passie komt denk ik in het verhaal wel naar voren, die zijn, mijn huis, interieur, mode, natuur en de liefde.

Wat weet je nu wat je nog niet wist toen je jonger was.

Ik weet nu en vroeger niet, dat je als je veertig bent je geweest je nog steeds een jonge blom bent. (geen oud mens) En je dankbaar bent voor wie je bent, wat je hebt en dat alles goed komt….

Wat zou je anders doen in het leven? Zou je wel iets anders doen?

Ik denk niet dat er iets is wat ik anders zou doen, ik ben blij waar ik nu ben en als ik dingen anders had gedaan, dan was ik hier niet. De reis hierheen goed is geweest. Ik kan mezelf met liefde aankijken in de spiegel en kijk terug op wat mijn leven voor nu is geweest. Ik hoop op nog veertig jaar te mogen leven op deze aardkloot en nog lang mag geniet van mijn familie, mijn gezin en vrienden.

Hoe oud ben je.

Ik typ dit verhaal achter mijn laptop met uitzicht over de weilanden, ik ben een gezegend mens! Ik ben 43 jaar.

Waar kunnen mensen je vinden op Social media?

Als je me wil volgen op Social media, dan vind je mij en af en toe mijn collega’s op Instagram onder de naam
@damesvanrusticusstyling.

Heb je zelf nog een toevoeging? Deel het met ons!

Oh en Andrea ik vind jou een frisse wind op social Ouder media met een heerlijke eigenzinnige stijl een waardevolle toevoeging! (Note van Andrea ‘Dankjewel Marieke!’) Liefs, Marieke Rusticus.

Bedankt Marieke voor je bijdrage aan het blog ‘Oudere meisjes!’ YOU ROCK! 

#NOTOLDJUSTOLDER

ps: meer blogs lezen over ‘oudere meisjes? Je leest ze hier. 

Fotocredits portret foto (eerste foto)
@odettedenijs_fotografie

 

 

Tags:

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *