Zo maak je een Gallerywall.

Al jaren heb ik verschillende Gallerywalls in mijn huis. En krijg hierover ontzettend veel vragen. Hoe stel je nou zo’n Gallerywall samen. Waar let je op bij het kiezen van kleur en afmeting. En de meest gestelde vraag is toch wel ‘hoe meet je zo’n Wall uit.’

Al eerder liet ik in een blog zien hoe je met een inspiratie tool een Gallerywall kunt samenstellen. Deze tool is heel handig als je het lastig vindt om uit de losse hand je posters en/of kunst op te hangen. Zelf doe ik dit inmiddels het liefst op gevoel. Een stop motion filmpje liet zien hoe ik dit meestal doe.

groene bank met gallerywall

 

Verschillende invalshoeken voor je Wall.

Qua keuze voor posters kun je heel veel kanten op. Misschien wil je wel voor een vintage Wall gaan met niet alleen posters maar ook bijvoorbeeld een mooi gewei of wandkleed ertussen. Alles is mogelijk. Juist een beetje out off the box denken maakt een Gallerywall leuk om naar te kijken.

Wees vooral niet te braaf dan wordt een Wall al snel saai. Durf te variëren met lijstjes en hang gerust een print van een naakte vrouw naast een mooie quote op. Wil je toch graag in een thema blijven bijvoorbeeld alleen zwart wit prints zorg dan voor wat spanning door er een print tussen te hangen met een kleur in. Als je een thema wilt bijvoorbeeld dierenprints probeer dan ook een abstracte poster ertussen te hangen.

Hoe ik het doe. 

Ik stel mijn Wall op gevoel samen maar ik denk er wel degelijk over na. Zo zorg ik vaak dat een kleur terugkomt in verschillende posters. Ook gebruik ik altijd verschillende maten. De meeste posters zijn staand maar ik zoek altijd naar een of twee liggende posters voor mijn Wall. Ook dit maakt een Gallerywall een stuk spannender. Daarnaast vind ik het mooi om naast posters ook kunstwerken te gebruiken van verschillende artiesten.

Hang de posters niet te dicht op elkaar. Dit oogt al snel rommelig maar zorg er wel voor dat de ruimtes tussen de posters enigszins gelijk is. Je kunt dit uitmeten maar ik doe het de easy way en gebruik mijn oog. Een beetje verschil in ruimtes kan wel. Wissel regelmatig met je Wall, dit houdt hem spannend en zo groeit hij ook.

Inspiratie nodig voor een fotowand zonder lijstjes? Check dan de blog van Mirjam Hart.

Heb jij al een Gallerywall? Of ga je nu ook aan de slag? Ik ben benieuwd! Hieronder deel ik nog wat mooie inspiratie van Instagram accounts.

 

https://www.instagram.com/p/CDftCU1Dj0W/

https://www.instagram.com/p/B_39fT0DeX8/

https://www.instagram.com/p/CD8EGCQpy5h/

https://www.instagram.com/p/CCENa7EDwcS/

 

Liefs Andrea

Categories:

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *