Blog ‘Thuis bij’ deel 3

We vinden het allemaal stiekem leuk, binnen gluren bij de buren, je vergapen aan andermans interieur en ideeën opdoen bij een ander! Daarom vandaag weer een nieuwe binnenkijker bij de rubriek ‘Thuis bij.’ In deze rubriek deel ik toffe interieurs met jullie met dito inwoners. Aan de hand van een aantal vragen krijgen we een beeld hoe een interieur is ontstaan en wat de bewoner(s) fijn vinden aan hun interieur, welke wensen er nog zijn en krijgen we eventuele leuke tips! Deze week is Shannen aan de beurt bij ‘Thuis bij.’ Lees je weer gezellig mee?

Stel jezelf even voor, wie ben je en waar woon je

Mijn naam is Shannen, sommige kennen mij misschien van @huisnummer19. Ik ben 23 jaar en ik ben zo’n 2 jaar geleden naar Leerdam verhuisd waar ik nu woon op, zoals je al vermoed, nummer 19, samen met mijn vriend en onze kat Moos. Wij wonen in klein doodlopend straatje en het leuke is dat elk huis in onze straat anders is omdat het op een ander moment is gebouwd. Ons huis is gebouwd in 1920. Helaas heeft het naast een balk in de slaapkamer niet heel veel oude kenmerken. Maar wij vinden het een erg fijn huis om te wonen.

 

Hoe omschrijf jij jouw interieur/huis/stijl

Wij wonen in een huis gebouwd in 1920. Heel veel oude elementen heeft het helaas niet, maar bijv. rechte muren en normale afmetingen zijn er weinig te vinden. Ik vind het een bepaalde charme hebben, ben zelf geen nieuwbouw liefhebber. Al is dat natuurlijk ook erg mooi. Maar ik hou gewoon van niet rechte muren, krakende vloeren en altijd maar moeten klussen zullen we maar zeggen. Ook dat heeft wel wat.

Onze stijl kan je toch wel omschrijven als industrieel. Je vindt bijv. veel robuuste materialen terug zoals beton, staal en bijv. leer in kussens of op stoelen. Daarnaast zie je in ons interieur niet veel kleur, maar vooral grijs/zwart en wit. Ik hou zelf helemaal niet van kleur, alhoewel ik het bij andere echt prachtig kan vinden. Ik heb het wel geprobeerd, okergeel, roestbruin, groen. Meerdere kleuren hebben hun intrede gemaakt, maar hebben het niet langer dan een week overleefd. De kleuren zwart, wit en grijs vormen voor mij een rustige basis, die wordt aangevuld met veel planten. Want daar ben ik zelf helemaal gek op. Het liefst zoveel mogelijk, maar gelukkig zorgt m’n vriend er wel voor dat ons huis geen complete jungle wordt.

 

Wat is je ultieme woonwens. Is die al vervuld of droom je nog verder?

Wij hebben nu een heerlijk huis, in het centrum van Leerdam en voor ‘centrumbegrippen’ hebben we ook nog een redelijk ruime tuin. We wonen er al 2 jaar met plezier. Maar stiekem is mijn ultieme woonwens toch wel een oude boerderij. Die we dan zelf helemaal zouden verbouwen. Maar dit kan ik bijna meer een droom noemen dan een wens.  Op dit moment is mijn wens een jaren 30 woning, die groter is dan het aantal m2 waar we nu op wonen. Maar dat huis moeten we nog tegenkomen. Helaas zijn er niet veel jaren 30 woningen in Leerdam. Maar ooit lopen we vast tegen het perfecte huis aan.

 

Wat is je beste interieur aankoop geweest

Mijn beste aankoop in huis is toch wel de enorme bloempot van het merk capieurope. Het is echt een eyecatcher en iedereen zegt er vaak ook gelijk wat over als die bij ons binnen komt. Samen met de strelitzia is het echt een blikvanger in ons interieur.

 

Wat is een absolute miskoop geweest

Helaas heb ik ook wel wat miskopen gehad. Spiegels waar ik eigenlijk helemaal geen plek voor heb, bloempotten die ik toch niet echt leuk vind, of een wandrek wat toch niet mijn smaak is. En wat uiteindelijk allemaal op zolder beland. Ja, die zitten er ook genoeg tussen. Al denk ik tegenwoordig wel 10x na voordat ik iets koop, dat scheelt weer een miskoop. Inmiddels heb ik een volledige winkel op zolder, dus dat kan ik maar beter voorkomen de volgende keer haha.

Heb je een leuke tip of DIY op interieurgebied? Deel hem met ons!

Ik ben ook gek op diy’en. Lekker klussen en creatief bezig zijn, ik kan me er prima een hele dag mee vermaken. Zo maakte wij afgelopen zomer een lamellen scherm voor in onze tuin. Zo leuk als je zelf iets hebt gemaakt en het ook uitpakt zoals je had gehoopt. Over het lamellenscherm schreef ik trouwens ook een DIY-blog. Wellicht vind je het leuk om er ook mee aan de slag te gaan 🙂

 

En mijn tip voor jou op interieur gebied, doe waar jij je lekker en goed bij voelt. Een trend achternagaan kan leuk zijn, maar als het niet bij je past ga je het ook nooit waarderen. Lekker doen wat jij mooi en leuk vindt dus.

Liefs Shannen.

 

Instagram : @huisnummer19

Website : www.shannendevos.com

Bedankt Shannen voor dit kijkje in jouw huis! Meer inspirerende accounts vind je onder de rubriek  ‘Thuis bij.’ 

Tags:

4 Reacties

  1. Super leuk Shannen. Ik had nooit gedacht dat jouw woning van 1920 is. Je hebt er echt een modern en industrieel huis van gemaakt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *