Blog ‘Mijn relaas’ deel #36

Ik loop een beetje achter. Wat zeg ik, bij plaatsing is het dinsdag een week later waar ik normaliter op maandag de blog ‘Mijn Relaas’ plaats. Het was druk, ik had nog andere blogs en ik was dus heel druk daarom is deze verschoven. Ik zit nu ook pas op zondag te typen. Afgelopen week werd de VVD weer de grootste, Rutte en consorten mogen weer. Ik heb op een vrouw gestemd. Ik stem trouwens altijd op een vrouw.

Stemmen is voor ons vrouwen een groot verworven recht en ik vind het dan ook uitermate belangrijk mijn stem te gelde te maken. Daarnaast vind ik ook veel te weinig vrouwen op bepaalde posities voorkomen dus dat verklaart dat mijn stem altijd naar een vrouw gaat. De feminist in mij eist dat. Ik ben dan ook verheugt te zien dat langzaam (te langzaam ja) maar toch zeker wij vrouwen op steeds meer plekken een vinger in de pap krijgen. So far mijn mededeling over de verkiezingen!

Iets anders, heel iets anders. Andre Hazes. De zoon van Andre Hazes. Eigenlijk is wat ik nu gaan doen heel tegenstrijdig. Ik ga namelijk praten over Andre Hazes terwijl ik eigenlijk vind dat we hem dood moet zwijgen. Dat is complex I know. Ik ben zo. Goed, ik vind er dus wat van. Van die Dre en zijn poppenkast. Ik kan maar niet begrijpen waarom dat joch een podium krijgt. Oké hij heeft een leuk liedje uitgebracht, dat zing ik dan ook gerust mee. Verder teert hij op het succes van zijn vader en staat hij te vaak voor de spiegel, zo dat is eruit.

Waarom komt zelfs bij het het nieuws dat Dre zijn Monique weer heeft gedumpt? Bij de roddel programma’s allee maar het was zelfs op de radio bij de normale nieuwsuitzending. Waarom moet ik horen dat hij er met een jongere look a like influencer vandoor gaat nadat hij Monique in december nog ten huwelijk heeft gevraagd. En niet zomaar ten huwelijk heeft gevraagd, nee dat moesten we ook allemaal aanschouwen. Met veel bombarie, in een zaaltje met bloemen ging hij kijkend in de camera.. ehh in de ogen van Monique op zijn knieën. Waarom?? Iemand? Waarom worden wij hier deelgenoot van??

Het enige vermakelijke aan dit alles was dat mij gelijk opviel hoe ontzettend lacherig en goedgemutst Bridget Maasland die avond op tv was. Ik moest daar wel om lachen. Ik begrijp haar leedvermaak. Toch was zij ook vorig jaar in de ban van Dre. Ik mis ergens iets denk ik, ik zie niet meer dan een klein opgepompt mannetje met een nog groter opgepompt ego die op het succes van zijn vader meelift. Vertel mij, wat maakt hem zo onweerstaanbaar? I can’t see it.

Dan hebben we er nog een, Marco Borsato. Hoe is het mogelijk dat half Nederland meelij heeft met een man die jarenlang stelselmatig zijn vrouw heeft bedonderd. Onze Leontien notabene! Ik heb een paar fragmenten van Linda bekeken, kon het niet opbrengen om helemaal te kijken. Wat een diep dal heeft arme Marco meegemaakt. Logisch als je failliet gaat dat je je vrouw gaat bedriegen. Dat snappen wij vrouwen toch zeker wel? Echt ik vind het een kunst hoe sommige mannen een draai aan hun gedragingen kunnen geven op zo’n manier dat je het bijna gaat geloven. Bijna dan he. Hij loopt over van zieligheid, wilde zelfs niet meer leven. Pas toen het uitkwam Marco wilde je niet meer leven, de 10 jaar voorafgaand leefde je er behoorlijk op los.. Ik vind alle mannen die vreemdgaan hufters. Punt.

Marco valt echt als familieman, als zanger van de liefde – de liefde die de hoeksteen van de samenleving volgens Marco is – in een groot zwart ongelooflijk gat weg voor mij. Nooit kan ik meer zijn liedjes luisteren zonder de schone schijn erin te horen. Verdomd jammer want rood was best een lekkere meezinger. Afscheid nemen bestaat wel degelijk Marco, ik heb afscheid genomen van jou en je songs. Je bent een hufter gebleken. En niet een keer maar jarenlang. Ik geloof je niet meer. Mooie titel voor een nieuw lied.

Zo, dat is er weer uit, ik ben verder gek op mannen hoor. Het zijn niet allemaal hufters goddank 😊 De mijne bijvoorbeeld is een geweldige vent. Alleen de mannen die menen zo te moeten omgaan met vrouwen zijn hufters.. die wel!!

 

En toch zijn mannen ook kinderen van vrouwen – Franksa.

 

Meer weekblogs lezen doe je HIER!

15 Reacties

 1. Nou, ik ben het gewoon helemaal met je eens!
  Ik heb hier gelukkig een leukere André zitten. Niet zo’n klein opgepompt verwend mediageil mannetje…. en die Marco…. ik heb Linda uitgezet. Hij vond vooral zichzelf zielig en volgens mij wilde hij puur zijn nieuwe nummer promoten… oh ja, die gaat ook over zijn privé situatie. Beide mannen zijn mediageil dus….

 2. Kijk, fijn relaas en ook mijn kijk op die eikels. Vieze aandachtstrekkers (ik druk me nu hier nog netjes uit) en terwijl iedereen altijd riep hoe zo’n leuke sympathieke man die Marco wel niet was had ik altijd al een teiltje nodig als ik zijn gekweel moest aanhoren of zijn kop zag. De radio gaat hier op kantoor ook standaard uit als ik zijn muziek voorbij hoor komen. Ik heb alleen van horen zeggen dat hij er een mooi showtje van gemaakt heeft bij Linda. Hij is echt een stumper eerste klas. Zo, ik ben het nu ook deels kwijt. Mooie dag lieverd. Kus

  • Haha, heerlijk stukje om te lezen! Helemaal mee eens! Dat deze sullen zo’n podium krijgen vind ik echt belachelijk! Ik heb gelukkig ook een fijne vent, al bijna 42 jaar getrouwd en we hebben het nog steeds leuk samen ☺️

 3. Hahaha, wat heerlijk! Ik had dat stuk woord voor woord kunnen schrijven over die mannen! Bizar toch, wat een sukkels… gelukkig heb ik ook een hele leuke en geweldige man!

  • Heerlijk, even lekker los gaan op die eikels!! Ik heb mijn portie hufters wel gehad in mijn leven waardoor ik bijna mijn geloof in de liefde verloor. Want ja ik denk wel dat liefde blind maakt en er voor zorgt dat vrouwen soms veel te lang bij dit soort hufters blijven hangen. Jup guilty. Gelukkig is het mij gelukt om er los van te komen en ik hoop van harte dat het deze dames ook zal lukken!!!

 4. Top …. wat een jankerd is die Marco ik heb al jaren een hekel aan deze klootzak.. het is volgens mij begonnen met Maan toen ze de Voice won hij kon niet van dr afblijven een kind nog hè bah .. en dan die Dré wat een pieper is dat zeg aandacht en aandacht ook zo.n meeloper .. jammer dat je die Humberto niet hebt meegenomen ook zo’n blaaskaak bah wat een engerd en meeloper ….als ik die man zie zet ook gelijk de tv op een andere zender Dus top dat je ze een keer in het omgekeerde zonnetje hebt gezet☺️

  • Wat een geweldige blog . En jij loopt achter..?? nee ik, want ik ga nu de voorgaande blogs van je lezen. En dan Marco wat een droeftoeter zeg. Jankmuil noemen ze dat in Rotterdam. Die linda had ook best kritischer mogen zijn. Dre spant natuurlijk de kroon. Zou het door de Corona komen dat ze zo om aandacht schreeuwen? Een vader die zo respectloos met de moeder van zijn zoon omgaat die wil je toch niet.

 5. Ja geweldig stukje weer.
  Ik kan me helemaal in vinden in jouw woorden.
  En ja muziek van Marco heeft zijn glans verloren.
  Moet wel aan de tekst uit één van zijn liedjes denken .
  Van mij mag “ onze” Leontien die wel even voor hem zingen “ je hebt me keihard voorgelogen ,besodemieterd en bedrogen , dus droog de tranen in je ogen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *