Hippe meubels om jouw woonkamer een make-over te geven

Je woonkamer is een belangrijke kamer in je huis. Je komt er thuis, ontvangt er mensen, het is vaak de kamer waar we veel tijd doorbrengen in onze vrije tijd. Het kan dus heel goed zijn dat je woonkamer in verschillende periodes van je leven, een nieuw uiterlijk nodig heeft. Dat is niet alleen logisch, maar ook heel leuk om te doen. We kopen tenslotte ook nieuwe kleren, proberen nieuwe recepten uit, en proberen soms nieuwe kapsels uit bij de kapper. Waarom zou je woonkamer dan altijd hetzelfde eruit moeten blijven zien? Je woonkamer een make-over geven kan al heel makkelijk, en gaat vaak samen met de aanschaf van nieuwe meubels. Hieronder geven we je een paar tips met betrekking tot hippe meubels die jouw woonkamer gegarandeerd een make-over geven. En het mooie is, gave nieuwe meubelstukken hoeven helemaal niet veel te kosten. Zo kan je bijvoorbeeld een goedkope fauteuil goed combineren met bijvoorbeeld wat duurdere kussens. 

Een nieuwe uitstraling

Een goede start voor het geven van een make-over aan je woonkamer, is eerst goed bedenken welke uitstraling je je woonkamer wil geven. Ga je voor boho chic, strak design, romantisch antiek of juist voor landelijk? En welke kleuren zou je graag terug willen laten komen? Durf je voor wat uitgesproken kleuren te gaan, zoals smaragdgroen, roze, of hou je het liever wat neutraler en ga je voor zandkleuren of wit als basis? Het zal je misschien verbazen, maar het kan juist heel gaaf zijn om een kleur ‘door te voeren’. Hiermee bedoelen we bijvoorbeeld dat bij een roze muur, een roze bank of fauteuil juist extra sfeer kan geven. Vaak proberen we ‘het op veilig’ te spelen, waardoor de gekozen stijl net niet helemaal tot zijn recht komt. Een slimme tip kan zijn om voor goedkopere basisstukken te gaan, en duurdere accessoires te kiezen voor de aankleding. Daar geef je je woonkamer een mooie uitstraling mee, zonder dat je een groot budget mee hoeft te nemen naar de online interieurzaak. 

Zorg voor rust met grote meubels

Ook raden we je aan om te kiezen voor een mooi tv meubel. Hier kan je een hele hoop in kwijt en dit zorgt, zeker in combinatie met een flatscreen tv, voor een aangeklede uitstraling. Zeker als je nu bijvoorbeeld te maken hebt met veel verschillende meubelstukken, en je juist meer rust en eenheid wil in je woonkamer, raden we je aan om niet voor een te klein tv meubel te kiezen. Grotere meubels kunnen vaak voor meer rust zorgen. Wat ook altijd een goed idee is bij een woonkamer make-over, is om geld te spenderen aan een nieuw vloerkleed of nieuwe gordijnen. Denk ook aan nieuwe kussenhoezen, makkelijk te vervangen, met een groot effect. 

Wat je ook kiest voor ‘je nieuwe woonkamer’, laat je vooral leiden door je eigen smaak en gevoel. De opties zijn eindeloos, en uiteindelijk is jouw woonkamer een weerspiegeling van jouw smaak.

Categories:

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *