Nu we in de maand november zijn beland begint het toch weer te kriebelen. Kerst en de bijbehorende decoratie lonkt. Eigenlijk wilde ik dit jaar niet zo heel veel doen. We gaan een week voor kerst op vakantie en met de eerste kerstdag zijn we bij Kim. Dus een echte boom zag ik voor dit jaar niet zo zitten. En al te veel tierelantijntjes ook niet. Totdat ik de nieuwe kersttrends bij Casa zag. Daar gaat mijn voornemen. Al houd ik het subtiel dit jaar.

Kersttrends bij Casa.

Bij Casa hebben ze dit jaar drie kersttrends. Zelf ben ik erg gecharmeerd van de trend Warm & Pittig maar ook de andere twee trends zijn echt prachtig. Hieronder een korte beschrijving die Casa deze trends meegeeft.

1. SPICE: Warm & Pittig

Je hunkert naar winterse gezelligheid, maar durft ook buiten de traditionele lijntjes kleuren? Dan is Spice je op het lijf geschreven. Een warme gloed komt je tegemoet wanneer je binnenstapt. De kleuren zijn warm en barsten van het karakter. De echte durvers mixen hun kerstdecoratie zelfs met trendy dierenprints. Dat wordt een funky kerst!

kersttafel

 

2. TRADITONIAL XMAS: Klassiek gezellig

Rood en groen, dé kerstkleuren bij uitstek, mogen niet ontbreken wanneer je voor eerder traditionele kerstdecoratie kiest. Kerstbomen in alle vormen, maten en materialen, zorgen voor een rijkelijk en ultragezellig effect. En vergeet niet extra veel lichtjes toe te voegen!

kerstboom

 

3. SILENCE: Koel & Trendy

Doen lichte, koele kleuren, donkerblauw en strakke vormen je niet echt aan Kerst denken? Wel, think again! We lenen het kleurenpalet van een winters sneeuwlandschap en vullen het aan met strakke, moderne designs en een stevige toets goud om het extra feestelijk te maken.

kerstcribbe

Voor het eerst een kunstboom.

Ik ben dit jaar ook voor het eerst voor een nepboompje gegaan. Gelukkig hadden ze bij Casa precies het soort boompje wat ik tof vind! Het boompje Dynasty is een minimalistisch boompje. Minder ‘vol’ dan de traditionele bomen. Je ziet ze veel in Scandinavische interieurs opduiken. Ik hou de decoratie ook heel simpel. Wat lampjes en een aantal kerstballen, meer heeft dit boompje ook niet nodig vind ik.

 

De kersttafel.

We zijn dus alleen op tweede kerstdag thuis. En ik ga deze dag lekker koken en wel de tafel dekken in kerstsferen. Pak ik toch dat dagje thuis mee. Koken is een hobby, een viergangendiner moet lukken dit jaar. En eten aan een mooi gedekte tafel heeft toch net wat extra’s. Normaal is mijn tafel altijd vol, veel kleur en versieringen, groen en decoratie. Maar dit jaar houd ik het simpel maar stijlvol.

kersttafel

 

Ik heb gekozen om twee serviezen van Casa te gebruiken, namelijk het servies Earth en het servies Cozy. Beide hebben intens mooie kleuren en zijn goed te combineren. Daarbij het gouden bestek Sublime Gold. Verder stylde ik de tafel af met theelichthouders en kaarsenstandaards – ook van Casa, geeft gelijk een mooi warm sfeertje. De tafellopers, servetten en servetringen zijn ook van Casa.

Naast de tafel versiering heb ik ook nog wat mooie kerstballen en decoratie kegels Mauri met lampjes in meegenomen. Het sfeertje is daarmee compleet! Meer hoeft niet dit jaar, misschien nog wat verlichting. Laat de kerst maar komen!

Give Away!

Wil jij ook shoppen bij Casa voor kerst? Kijk dan even op mijn Instagram account @andrea_groot. Ik mag namelijk namens Casa een tegoedbon weggeven van maar liefst €100 !! Hoe tof is dat! Voor welk sfeertje zou jij gaan? Ben ik dan wel weer benieuwd naar 😊

Liefs Andrea

Categories:

9 Reacties

 1. Jaaaa ik wil dit jaar ook geen herrie en het rustig houden haha en je tafel setting is zoooo tof !
  Daar wil ik ook graag iets mee doen dit jaar 🙂
  Leuke blog weer Dré en ik ga ook voor de warm en pittig sfeer !
  Xxx

 2. Uh… vanmorgen een heul verhaal opgeschreven maar zie nu niks staan pffff haha
  Leuke blog Dré en ik ga ook voor de warm en pittig sfeer hoor !
  Je tafel ook daar wil ik ook wat meer aandacht aan besteden ipv een paar borden op tafel knallen hihi
  Hoop dat het nu blijft staan En een dikke kus !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *