MaxPot 2024

Al een half jaar keek ik er ernaar uit. Maximum Potential, een life-changing event voor zelfontwikkeling, mentale gezondheid en persoonlijk succes. Tenminste zo wordt het beschreven. Dat wilde ik graag meemaken. Ervaren! Ik kocht twee tickets en de hele rataplan wat erbij hoorde zoals lunch, parkeerkaart en 3 overnachtingen in een B&B. Een ticket voor mezelf en een voor mijn dochter Kim. Die kon ook wel wat ‘life-changing’ gebruiken.

Ik lees en luister graag de boeken van Michael Pilarczyk alias Mister Mindset, de grote man achter dit event. Ik vind hem duidelijk, eerlijk en inspirerend. Deel zijn visie dat je denkwijze grotendeels je leven bepaalt. Zijn herschrijving van het boek ‘Think and grow rich’ van Napoleon Hill heeft mij veel inzichten en wijsheden gegeven. In het boek ‘Je Bent Zoals Je Denkt’ legt hij uit hoe je gedachten je dagelijkse realiteit creëren. Dit boek is geïnspireerd door twee klassiekers: As A Man Think van James Allen (1903) en The Science of Getting Rich van Wallace D. Wattles (1910). Beide visionairs als het gaat over hoe je mind, je gedachten je beïnvloeden. En dan zijn boek ‘Master your mindset’ dit boek is echt een must read! Het mag duidelijk zijn dat ik fan ben. Voor al zijn boeken kijk je even hier!

B&B

En toen was het zover. Het lang verwachte weekend stond voor de deur! Kim en ik hadden er enorm veel zin in. Enorm veel! We zijn een dagje eerder al gaan inchecken bij de B&B in de buurt. Zodat we in alle rust het weekend in konden gaan. Ook was er gelegenheid om alvast het werkboek op te halen. De B&B ‘De Heeren van Hal‘ waar we verbleven was een feestje op zich. Wat een prachtig pand! En wat een charmante gastheer! Alles was echt tot in de puntjes verzorgt, het ontbijt was heerlijk en genoeg. En het bed – niet geheel onbelangrijk – was voorzien van knisperende witte lakens en kussens.

De omgeving was ook een pluspunt. Vijftien minuten rijden naar de locatie ‘de Mainstage in ’s-Hertogenbosch’ en gelegen in een mooie omgeving. Wel pal naast de snelweg maar daar hebben wij echt niks van gehoord. Nul. We hebben fijne wandelingen gemaakt vroeg in de ochtend en zagen zelfs een keer een hele hazen familie! En zoals ik al zei, de gastheer Peter is een uiterst leuke en charmante man die ons gelijk een fijn gevoel gaf. Een aanrader!

Maxpot – Dag een

Vol verwachting togen Kim en ik vrijdag 7 juni na een wandeling, meditatie en goed ontbijt naar de Mainstage waar dag een van MaxPot stond te beginnen. Hoewel we op tijd waren, zo rond half 11 was het al behoorlijk druk. Gezien we kaartjes hadden voor het middenstuk van de zaal (diamond tickets) sloten we aan bij de wachtende voor de deuren. We hebben natuurlijk wel wat ervaring, Kim en ik, met concerten en festivals dus we stonden schrap toen de deuren openden en spurten naar voren. Dat had resultaat! We zaten helemaal vooraan met een flink gangpad tussen ons en de Vip plekken in. Eigenlijk gewoon de beste plekken.

Om half twaalf begon het festijn. We werden eerst opgehypet door muziek en een fitnesscoach (sorry ben de naam kwijt) wat gelijk de sfeer in de zaal bepaalde. Daarna kwam Michael op. Wat een charisma. Je kunt van hem vinden wat je wil maar hij staat er wel. En volledig. Geen aarzeling te bespeuren. Het is te veel om inhoudelijk alles uit te schrijven maar De eerste dag stond vooral in het teken van onderzoeken (door opdrachten) waar je staat in het leven. Wat zijn je eigen waarden. Wie ben je, wat vind je belangrijk en wat zijn je belemmerende gedachten en handelingen.

Leuke break van het diep zoeken in jezelf kwam die eerste dag in de vorm van Arie Boomsma. Op een leuke ontspannen manier gaf Arie duidelijke handvaten voor een gezonder en fittere levensstijl. Wat mij vooral is bijgebleven zijn de kleine stapjes. Natuurlijk wil ik een killerbody maar doorgaans wil ik als ik zoiets bedenk dat gelijk hebben. Nu. En dat is vaak ook de valkuil. Want ja dat lukt natuurlijk nooit. En dan haak ik (en jij wellicht ook?) af. Kleine stapjes zetten. Moet je eens zien wat je na een jaar aan kleine stapjes een groot verschil hebt kunnen maken! Je kunt al squatten bij het doen van je boodschappen (al zal dat best wat vragen oproepen bij ander winkelend publiek :))

Michael had deze dag ook hele mooie, intieme gesprekken met mensen uit het publiek. Sommige van deze gesprekken gingen rechtstreeks mijn hart in (en in het hart van vele anderen) heel leerzaam ook. Dag een was grandioos. De lunch die in de middag was (waar je extra voor moest betalen) was erg uitgebreid, vers en lekker. We hebben deze dag twee lieve meiden leren kennen, ook heel waardevol. Het contact met anderen was sowieso een groot pluspunt. Veel likeminded mensen. Logisch maar toch heel fijn. In de B & B aangekomen zijn Kim en ik al vrij snel in slaap gevallen. Van alle indrukken en kennis doodop.

Maxpot – dag twee

We stonden alweer vroeg buiten voor onze ochtendwandeling, echt een aanrader om zo je dag te starten.  Na een heerlijk ontbijt gingen we weer richting MaxPot. Hetzelfde ritueel als dag een volgde. We zaten weer vooraan. Niet geheel zonder slag of stoot. Ik had weer enorm veel zin in de dag. Vandaag zou naast de inspirerende talks van Michael, de opdrachten en het samenhorigheidsgevoel wat er ontstaan was ook Els van Steijn een uur lang komen vertellen over familie opstellingen.

Ik kan je vertellen, dat was echt een enorm bijzondere en helende ervaring! Els is een bijzondere vrouw en haar meditatie was fantastisch. De hele zaal was muisstil. Kim was diep ontroerd en ik ook. Het is lastig in een paar korte zinnen uit te leggen wat familie opstellingen precies is maar ik heb met Kim afgesproken dat we ook dit een keer samen gaan doen. Als je hierover meer wil weten dan raad ik je het boek van Els van Steijn ‘De fontein, vind je plek’ aan. Trouwens al haar boeken zijn parels.

We schreven weer ijverig mee de hele dag (al word ik nu al niet helemaal meer wijs van mijn aantekeningen) hebben gelachen en gehuild en heel veel kennis opgedaan. Voor mij was er ook veel herhalingen, wat ik al min of meer uit de boeken had gehaald en toch is het fijn en dringt het dieper door op zo’n event. Het beklijft extra en je motivatie wordt echt aangewakkerd. Het ging op dag twee vooral over wat wil je, welk leven wens je voor jezelf en wat houd je tegen. De opdrachten die we kregen waren wederom erg verhelderend. Ik heb vele ‘ooh jaaa’ momenten gehad! Na een lange dag, want dat zijn het wel, lange dagen, gingen we moe maar voldaan terug naar de B&B waarna we na wat nagepraat te hebben weer diep in slaap vielen.

Maxpot – Dag drie

De laatste dag was aangebroken. Wat ging dat snel! We hadden weer een fijne wandeling, pakten onze koffers in en na het ontbijt gingen we weer richting Mainstage. Ditmaal hadden we stoelen op de tweede rij. Ook een prima plek, al was vooraan net iets relaxter. We schreven ijverig mee met de 12 stappenstrategie (meer hierover in het boek ‘Master your mindset’) en het werd mij duidelijk dat alles begint met een doel en met je gedachten hierover. Daar is het weer! Wat ik al jaren inmiddels naast dat ik het weet ook voel, gedachten zijn scheppend. Dat is zo. Echt. Niet makkelijk te beïnvloeden (bewustwording is key) maar wel degelijk te doen. Mindset is alles. If you know, you know.

Gastspreker vandaag was Richard de Leth. Ik kon Richard nog niet zo heel goed. Was hem pas sinds twee weken gaan volgen naar aanleiding van een post op Instagram. Waar hij overigens af geserveerd werd als een charlatan. Bedankt nog Broer van Roos voor je introductie van mensen die verder kijken dan hun wetenschappelijke neus lang is. Hij ging razendsnel die Richard! Gelukkig konden we zijn sheets gratis downloaden. Het ging over gezond leven, voeding, beweging en wat voor shit er tegenwoordig allemaal in bewerkt voedsel zit. Heel verhelderend en heel geestig gebracht.

Ook trof ik vandaag Marion (@keetinkijk) die was er ook! Je moet weten dat ik Keet (Marion dus) al jaren geleden ten huwelijk heb gevraagd op Instagram. Ik vind haar geweldig. En ze schrijft fantastisch! Echt de moeite waard om te volgen en in de gaten te houden. Ze gaat namelijk een bestseller schrijven! Marion en ik spraken af om elkaars buddy te worden. Dat houdt in dat we elkaar eens in de zoveel tijd gaan spreken en overleggen over onze te zetten of genomen stappen. Elkaars stok achter de deur zeg maar. Heel fijn, we waren beide hyper, haha! Het was weer een fantastisch mooie dag geworden. Zoveel informatie, zoveel liefde en zelfs vriendschappen (Kim vond ook haar buddy in Maris, een top wijffie) waren ontstaan.

Eindconclusie

Het zat erop, de drie dagen vol inspiratie, gastsprekers en natuurlijk Michael en zijn mooie stoere vrouw Cindy waren een ervaring die ik nooit meer zal vergeten. Ook veel mannelijke energie. Dat had ik ook wel verwacht. MaxPot gaat ook over business, over ambitie, geld en ondernemerschap. Toch dingen die vaak gepaard gaan met meer mannelijke energie. Niet lullen maar poetsen. Maar ook zeker heel veel ruimte voor liefde, spiritualiteit zoals je wil. Een mooie mengeling en verdeling.

Of ik het zou aanraden om volgend jaar te gaan? Om best wel een flink bedrag in jezelf te investeren? Absoluut. Wat zeg ik, Kim en ik hebben de kaartjes voor volgend jaar Maxpot 2025 alweer in the pocket! Als je inzichten wil krijgen, doelen wil leren stellen en verheldering en diepgang zoekt in en over jezelf dan is het echt een aanrader. Het heeft mij en ook Kim mooie handvaten gegeven. Ik ga volgend jaar ook terug om te kijken waar ik dan sta, waar wij dan staan. Wat is er verwezenlijkt door mij, door Kim. Ik denk dat dat goed is, even tijd nemen om terug te kijken. Waar beter dan op Maxpot 2025.

Als je al moe wordt bij de gedachte aan bovenstaande dan is Maxpot niks voor jou. Dan is je geld misschien beter besteed aan een mooie reis of nieuwe outfit. Wat net zo lekker is! Heerlijk shoppen of een lang weekend weg is ook een investering in jezelf 😉 Doen wat je gelukkig maakt, ten alle tijden!

Liefs Andrea

Maxpot 2024

3 Reacties

  1. Hij is geweldig! Klinkt als een inspirerend event. Ik luister ook graag naar hem. Els van Steijn heeft ook veel interessante dingen te melden, vind ik zelf. En Arie is een oud-klasgenoot van mij. Hij is niets veranderd in zijn manier van doen.

    Of ik het zelf vol zou houden, drie dagen lang, geen idee, maar het prikkelt wel mijn nieuwsgierigheid!

  2. Joyooooooooooohoooooo buddy ! Wat een goed verhaal ! Hyper en kloppend, ik ga m’n stok vast slijpen. Let’s go, het was geweldig. En ook ik heb de Max-pot kaarten alweer binnen. Niet omdat ik het na twee x nog niet zou begrijpen maar omdat het ontzettend inspirerend is daar met elkaar en voor jezelf te zijn. Mooie blog ❤️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *