Blog ‘Oudere meisjes’ deel #49

Het is alweer bijna drie jaar geleden dat de laatste blog ‘Oudere meisjes’ verscheen. Een rubriek waar ik enorm trots op was en ben. Ik voel dat het nu weer het juiste moment is om de blog weer op te starten. Om mooie sterke vrouwen weer een podium te geven. Om te inspireren, om kwetsbaarheid te tonen. Te laten zien hoe mooi we zijn. Hoe liefdevol en warm we zijn. Dat vrouwelijke energie fantastisch is. Een blog waar oudere vrouwen (meisjes) jongere vrouwen en meisjes kunnen inspireren.

Waar we opkomen voor elkaar en waar de liefde de boventoon voert. Waar we elkaar liften en steunen. Wij vrouwen zijn daar sterren in. Wij vrouwen van alle leeftijden kunnen met onze zachtheid elkaar inspireren. Ik geloof in ons. Ik geloof dat vrouwen, zeker nu, een verandering kunnen teweegbrengen. Onze liefde is zo krachtig, zo sterk. Dus mijn ode aan vrouwen blaas ik met passie nieuw leven in. Dankjewel lieve vrouw dat je de moeite neemt om te lezen. Dank je wel dat je er bent.

Als eerste vrouw in deze nieuwe reeks heb ik het genoegen om Tinta aan het woord te laten. Wat een mooi mens. Wat een prachtige inzichten brengt ze. En wat een kwetsbaarheid durft ze te tonen. Tinta vroeg mij laatst om samen met haar live te gaan op Instagram. De horror voor mij maar dat is wel waar ze sterk in is. Je dragen en uitdagen om meer uit jezelf en het leven te halen. Dat is gelukt, en daar ben ik haar dankbaar voor. Tinta weet ook meer uit je thuis te halen, de plek waar jij je veilig, geliefd en geborgen mag voelen. Daar heeft ze een extra zintuig voor volgens mij. Lees mee met de blog van de lieve Tinta!

Stel jezelf voor, wie ben je en wat doe je

Mijn naam is Tinta, een naam waar ik nu ik ouder ben trots op ben, maar als Jong meisje niet heel blij mee was. Daar werd al heel snel duidelijk dat ik anders was dan anderen … en als kind wilde ik dat natuurlijk niet. Ik was als kind al jong bezig met dingen die nog niet voor een kind bedoeld waren. Ik moest veel zorgen en groeide op in een onveilige situatie en o.a. door deze situatie thuis kwam ik later in een flinke depressie terecht en heb ik een groot deel als kind zijn overgeslagen. Toen ik ouder werd en nu nog steeds ben ik dat met weer helemaal gaan omarmen. Spelen en ontdekken. Daar zouden we ook eigenlijk niet mee moeten stoppen.

Tijdens mijn jongere jaren merkte ik al dat ruimten en huizen iets met mij deden. Ze hadden invloed op mij en ik speelde daarmee… door middel van deze te veranderen en aan te passen naar wat ik mooi vond…dit had enorme impact op mij. Al snel merkte ik op dat ik er blijkbaar gevoel voor had en monde dat later uit tot een beroep als styliste en ontwerper. Ook ontdekte ik dat ik snel trends oppikte, maar ook dat oppikte waar mensen behoefte aan hadden in hun huis. Daar ben ik mij meer in gaan verdiepen en uiteindelijk minde dat uit tot het werken met de energetische laag van je ruimte.

Ik vertaal datgene wat er al is maar jij nog niet ziet. Zowel in je huis als in jou. Deze staan namelijk altijd met elkaar in verbinding, je huis heeft invloed op dat wat jij in je leven aantrekt. Door te werken met mijn huis en de verdieping van de 5 elementen ben ik eindelijk na jaren van therapie, echt thuisgekomen. En begrijp ik wat er eigenlijk aan de hand was met mij… ik kon niet zijn wie ik eigenlijk al was. Anders dan anderen, zoals iedereen. En dat gun ik iedereen

Waar ben jij het meest trots op bij jezelf

Dat is doen wat ik leuk vind en blij van wordt. Mij niet meer laat leven. Nee zeggen wanneer ik nee voel. Trots zijn op jezelf is iets wat je zou moeten leren van je moeder, maar helaas is dat niet voor iedereen zo. Men kan nog zo hard tegen je zeggen dat je het goed doet en mooi werk doet, toch is er maar één iemand waar je het toch het liefste van zou willen horen. Trots zijn op jezelf is ook jezelf accepteren. En durven te ontvangen.

Wat vind je het leukste aan ouder worden?

Dat de ruis steeds minder wordt. Minder gedoe, meer jezelf. Meer in het NU. Steeds meer kunnen uitzoomen en zien wat er wel is. Minder met de ander bezig zijn.

Wat zou je willen meegeven aan andere jongere vrouwen

Trust the Process 🙂 maak je niet zo druk. En wees niet zo snel serieus … Speel en dans in het leven. Het is zo zwaar zoals jij het maakt. Spreek uit ervaring, na 30 jaar van m’n leven mij druk te maken over wat ander wel niet van mij dachten en denken dat ik niet goed genoeg was, en in depressie zakte en nog meer shit op mijzelf afriep.

Ik heb geen spijt van mijn leven tot nu toe, dingen zijn gegaan zoals ze zijn gegaan en ze waren niet allemaal even leuk. Ik heb ze wel nog groter gemaakt en ben mijn eigen negatieve verhalen gaan geloven. Je kan je eigen verhaal iedere dag opnieuw schrijven. Uiteindelijk komt er een einde aan. Dus waarom niet het verhaal schrijven wat bij je past en ervan gaan genieten i.p.v. het verhaal van een ander willen overnemen. Zoals jij is er geen ander. Echt niet!

Wat vind je minder leuk aan het ouder worden

Tja dat het lichaam minder hard meegaat dan dat ik zou willen. De huid die dunner wordt, minder langer kan doorgaan. En een leesbril…

Welk gezegde of quote is jou op je lijf geschreven

Hold the vision Trust the process.

Wat zijn je passies en of hobby’s

Ik schilder graag en wandel graag. Ik hou van onderweg zijn, ontdekken en op dit moment ook vertraging. De wereld gaat te snel voor mij op dit moment …

En rommelen, rommelen, zonder doel. Ruimte laten ontstaan door niks te moeten.

Wat weet je nu wat je nog niet wist toen je jonger was

Dat de tijd sneller gaat en het nutteloos is om je druk te maken over wat anderen van je vinden. Dat zoeken buiten jezelf, je verder geraakt van wie je Bent en waar je naar zoekt.

Wat zou je anders doen in het leven? Zou je wel iets anders doen?

Niet veel eigenlijk. Misschien dat ik positiever naar mijzelf had mogen kijken vroeger. En meer in het NU had kunnen leven. We zijn altijd maar bezig met de stap na wat we op dat moment aan het doen zijn, of blijven we hangen in het verleden… terwijl Nu het enige is waar we hoeven te zijn.

Hoe oud ben je

48 jaar in september hoop ik 49 te mogen worden

Waar kunnen mensen je vinden op Social media

Instagram: @tinta_athome.com

Website: Tinta at Home

Heb je zelf nog een toevoeging? Deel het met mij!

Hahaha ik ben niet zo’n schrijver… schrijven en woorden horen bij het element hout. Deze heb ik helaas niet in mijn elementen, maar we gaan binnenkort weer een live gesprek doen dan rolt er vast weer meer uit mij …

Ik hoop anderen te mogen inspireren en energie te geven om hun eigen leven te gaan creëren wat bij hen past en te omarmen wie je bent. Elkaar te verbinden. Leren van elkaar. We hebben de ander nodig om onszelf te leren kennen.

Bedankt Tinta voor je bijdrage aan het blog ‘Oudere meisjes!’ YOU ROCK! 

#NOTOLDJUSTOLDER

Meer blogs lezen over ‘oudere meisjes? Je leest ze HIER!

1 reactie

  1. Heel mooi gesprek, ik haal hier zeker weer wijze uitspraken uit. Het voelt als herkenning en dat alleen is al zo fijn! Goed gedaan en fijn eerste blog!!!!♥️♥️♥️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *