Nieuwe gordijnen kiezen

Je huis voorzien van nieuwe gordijnen is een leuke klus. Toch kan het ook verwarrend zijn want er is zoveel keuze in gordijnen. Welke kleur je kiest is bijvoorbeeld heel bepalend voor de uitstraling. En kies je voor verduisterende gordijnen en in welke stof dan? Tijd om je wat tips te geven voor de aanschaf van nieuwe gordijnen.

Keuzes maken

Tegenwoordig is de keuze voor gordijnen enorm. Een van de keuzes die je kunt maken is te kiezen voor verduisterende gordijnen. Het voordeel hiervan is dat ze uitermate geschikt zijn voor op de slaapkamer. Met een verduisterend gordijn slaap je dieper en beter. Verduisterende gordijnen zijn ook erg geschikt op kinderkamers.

Voor de woonkamer zijn er allerlei verschillende gordijnen. Zo heb je mooie in-between gordijnen of overgordijnen die je dicht kunt trekken voor meer privacy. Gordijnen zijn een hele persoonlijke keuze daarom is het goed om stil te staan wat voor jou belangrijk is. Woon je bijvoorbeeld aan een drukke straat dan zijn overgordijnen een betere keuze. Heb je een mooi uitzicht dan wil je natuurlijk je zicht openhouden en kies je beter voor zicht doorlatende gordijnen.

Kant en klare gordijnen

Dan is er nog de keuze voor kant en klare gordijnen. Een voordeel hiervan is dat ze meestal in prijs goedkoper zijn. En je hoeft niet zo lang te wachten op je gordijnen. Nadeel kan zijn dat je vastzit aan bepaalde maten. Gelukkig komen kant en klare gordijnen tegenwoordig ook steeds meer in verschillende maten waardoor je vaak toch de juiste keuze kunt maken.

Wist je dat er ook isolerende gordijnen zijn? Deze houden de kou buiten door hun isolerende werking. Een groot voordeel van deze gordijnen is dat ze ook warmte buiten houden. Het werkt dus twee kanten op. Een goede energiezuinige keuze dus!

De kleur van je gordijnen

En dan heb je natuurlijk nog de keuze van de kleur van je gordijn. Deze zijn natuurlijk heel bepalend voor de sfeer in je huis. Zo geven de kleuren wit, zwart en antraciet een koele werking in je interieur en zijn de kleuren bruin, rood, groen en bijvoorbeeld geel een warmere optie. Stem daarom je kleurkeuze af op je interieur.

Genoeg om over na te denken bij je aanschaf voor nieuwe gordijnen. Maar houdt je bovenstaande tips in acht dan kom je echt al een heel eind en kun je binnenkort genieten van je nieuwe gordijnen!

 

Nieuwe gordijnen kiezen

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *