Het was me het weekje weer hoor. Kim moest opgenomen worden en hebben iets met kauwen hier in huis. Ik heb een nieuwe hobby en ook wel behoefte aan een straight jacket. Waarom? Ja duh.. dat heb ik voor je opgeschreven! Lees nu mee met mijn relaas week #6

Maandag was Pinksteren. Geen zak gedaan. Ik heb in de zon gezeten en pasta gegeten. En Teun heeft een baby kauw gered. Die was bij zijn zolderraam naar binnen gevlogen. Ik hoorde heel veel tumult boven dat raam toen ik in de tuin zat, de hele kauw family zat daar rondjes te vliegen maar ik dacht dat ze vliegles hadden. Dus niet. Baby kauw werd op het plat dak gezet en warempel weer de hele family bij elkaar. En geloof het of niet, ik zag staartloos vliegen! Je weet wel die kauw die we uit de schoorsteen hebben gered! Staat te lezen in deze blog. Ik stond te springen als een klein kind van blijdschap 😊 Ik hou van vogels. Baby kauw was na een uur ook verdwenen. Joepie.

Dinsdag ging ik babyshoppen. Stiekem want ik wilde Kim nog verrassen met wat leuke accessoires. Ik shop ook eigenlijk het liefst alleen. Nu is dat met babyshoppen anders, dat is wel gezellig met Kim. Kledingshoppen of woonshoppen doe ik echt het liefst alleen. Ik ben een doelbewuste shopper. Overzie vaak in een oogopslag waar ik moet zijn en waar niet. Als dat zo’n trage vriendin of zelfs dochter (sorry lieverds) elk rekje afgaat dan loop ik innerlijk te vloeken. Ik heb daar het geduld niet voor. Ik loop ook altijd heel snel, alsof ik de bus moet halen. Nee laat mij maar lekker alleen gaan.

Ik kocht echt zulke leuke items, knuffels, vlaggetjes en nog meer leuks. Liep ik daar alleen als oma to be. Ik werd een beetje weeïg vanbinnen. Het besef dat er straks een klein mensje bij komt maakte op dat moment van mij een soort van kleffe spons. Scheelde niet veel of ik ging janken. Ik ben een emo jankerd. Gelukkig kon ik mij beheersen. Staat zo raar zo’n snotterend mens bij de babysokjes.

Maar later die dag, in de avond heb ik wel gejankt. Kim moest weer naar het ziekenhuis en werd opgenomen. Ze belde en ik hoorde de angst in haar stem. Mijn meisje wat zo bezorgd was en bang. Kim had weer vochtverlies en harde buiken. Ook was haar baarmoedermond veel te klein. Ik zal je het medische verhaal onthouden maar ze moest daar blijven en plat blijven liggen. Ook kreeg ze een spuit voor de longrijping van de kleine. Fuck. Dikke fuck. Je snapt wel dat ze dat niet voor niks doen. De kans op vroeggeboorte zwol op.

Woensdag ochtend appte Kim dat het wel oké ging. Ze houdt zich sterk die meid van mij. Ook had ze gevraagd of ik langs mocht komen, ik zat zelf om 6 uur al in de startblokken. Maar helaas. Ik mocht niet komen. Corona’s schuld. Alweer fuck.

We tellen nu elke dag en vandaag was ze 31 weken + 3 dagen. Ik heb de halve dag rondgelopen als een kip zonder kop. Veel contact met Kim en gelukkig kon ik horen dat ze berusting had. Ik heb mij op mijn nieuwe hobby gestort deze dag. Mijn nieuwe hobby is namelijk het maken van filmpjes! Ik vind dat toch een partij leuk! En jullie schijnbaar ook! Ik krijg zoveel vragen over hoe en wat dat ik er een blog over ga schrijven. Maar eerst zelf alles nog goed uitzoeken anders heeft zo’n blog ook geen zin. Ik wil bloemen laten zweven en glaasjes water laten vollopen zonder zichtbare handen. Hans Klok is er niks bij.

Donderdag ochtend eerst Kim gebeld. Het gaat op en af. De baby wordt veel gemonitord. Zo’n onzekere tijd, blijf maar gewoon zitten totdat je 37 weekjes bent. 31 weken + 4 dagen vandaag. Elke dag is er een. Het kan ook goed zo zijn dat de kleine gewoon tot 40 weken blijft zitten, zou ik doen als ik hem of haar was. Advies van Oma, stay in!

lavendel

Vrijdag kreeg ik goed nieuws. Kim mag naar huis. Wel moet ze natuurlijk onder controle blijven. Maar thuis is beter dan in het ziekenhuis al zijn het echt wel spannende tijden. We hebben afgesproken dat ik dinsdag op bezoek ga. Eindelijk! Vandaag hadden we eigenlijk een masterclass make-up bij Esther van Maanen gepland. Even iets anders doen maar helaas, dit kon niet doorgaan. Belangrijkste is de rust nu voor Kim.

In de avond aten we kaasfondue! Ik ben gek op kaas, alle kaas. Eet graag een boterham met jong belegen kaas maar echt wild word ik van stinkkazen, schimmelkazen, mozzarella, kaas met kruiden, kaas met truffel, zachte kazen, harde kazen, Griekse, Italiaanse, en Spaanse kazen, kazen die smaken naar een blik verf zoals Roquefort en gesmolten kazen. Gewoon alle kazen. Deze avond aten we gruyère en Emmentaler. Man wat is dat lekker. Ik maak er ook geen 10 dipdingen bij. Vind ik zonde en niet nodig. Het gaat om de kaas. Brood om te dopen en ik had er nog wat cherrytomaatjes bijgezet, voor de sier. Dat is genoeg. Wel 800 gram kaas voor twee mensen. Lichtelijk overdreven maar bijna alles is toch opgegaan.

Zaterdag werd ik wakker met een kaaspens. Eerst even checken bij Kim. Alles goed gelukkig. Ik werkte mijn blog bij en ging op zoek naar een nieuwe vloer. Arme arme Peter, ik heb echt met hem te doen. Duurt nooit heel lang (sorry schat) want als ik iets in mijn kop heb dan heb ik het inderdaad niet daar. Ik wil onze Frans eikenhouten vloer vervangen met een antieke grenen vloer. Nou das gek hè, dat zou een ander (waarschijnlijk binnensmonds manlief ook) achteruitgang vinden. Ik niet. Zo’n vloer vind ik al mooi sinds ik 25 was en het zag bij een toenmalig vriendinnetje thuis.

Ik heb het nooit geopperd hier want ja Frans eikenhouten vloer aanwezig. Dat ga je toch niet, en ben je gek geworden. Ineens was het er, ik ga er gewoon voor. Moet ik iets niet doen omdat het onconventioneel is? (Ja zulke woorden gebruik ik mensen) Ik heb een balletje opgegooid bij Peter en wat schets mijn verbazing, hij staat ervoor open! Ik denk dat hij na al die jaren het heeft opgegeven. Vechten tegen de bierkaai. Ik ben volop aan het zoeken en hoop snel van start te kunnen. Joepie!

Zondag stond in het teken van schuren. Ik weet ook niet wat er gebeurd is sinds gisteravond toen ik nog een Grenen vloer wilde en deze dag dat ik zo’n negen uur met een bandschuurmachine doorgebracht heb. Ik ben gek, en dan niet ‘lekker gek’ zoals sommige mensen zijn, of schijnen te zijn maar gewoon gek. Insane. Niks lekkers aan.

Ik ga verder, je hoort van me. Ps: Met Kim gaat het goed, absolute rust houden maar het gaat goed. Dan weet je dat.

Tags:

18 Reacties

 1. Wat een spannende situatie met Kim. Ik snap dat jullie dolblij zijn met iedere dag die erbij geteld kan worden. Laat die kleine oma’s advies inderdaad maar opvolgen. Kaas? Hier verse belegen op een bruine boterham of bulten parmezaan of pecorino over de pasta of gebakken aardappelen, njom njom. Je vloer… Haha goed bezig, dikke thumbs up. Fijne dag en dikke kus.

 2. Hahaha en als je straks klaar bent met schuren komt er een nieuwe vloer? Zo gek bedoel je toch?
  Fijn dat Kim weer thuis is lief. Heb veel aan haar gedacht. Hopelijk blijft het de komende 8 week rustig!!
  Kus x

 3. Wat fijn dat Kim weer thuis is, ik moest veel aan haar denken. Had gedacht dat ze al 34 weken zwanger was (hoe ik daar nou bij kom mmm don’t know). Maar die kleine blijft wel zitten hoor, die is veel te bang dat die meteen een schuurmachine in de handjes gedrukt krijgt.

  Mooie week leukerd xxx

 4. Oooh Andrea ik geniet zo van je wekelijks relaas! Het voelt als sisters in crime, zooo herkenbaar. Deze week waren het de vogelliefde, het solo shoppen, de zin in filmpjes en de kaaaas, ohmygaawd zooo herkenbaar meit!! Vooral zo doorgaan, vind het heeeerlijk❤

 5. Die kleine wil jou veel te graag zien. Gauw streng toespreken dat het nog even MOET wachten. Spannend hoor.
  Kaas ik walg van stink en oude kazen. Wel dol op fondue met maximaal belegen.
  En die vloer…..tja ik zeg maar niks hahaa

 6. Lieve Andrea,
  Vind het heerlijk om met je mee te lezen en voor de zoveelste keer, ik hou van de mannier waarop jij schrijft. Duimen dat de kleine nog lang bij mama blijft. En sterkte voor jullie en zeker Kim❤

  Liefs Debbie

 7. Hey Andrea,
  Heb net even al je wekelijkse blogs gelezen… ben weer een beetje op de hoogte! Wat een bijzondere en lastige tijd voor Kim en jou… hoop dat de kleine nog lekker even blijft zitten en dat jullie straks samen van dit wondertje mogen gaan genieten! En wat schrijf je toch heerlijk, altijd een plezier… hoe staat het eigenlijk met je boek?
  X Susanne

 8. Oh wat een stress, ik snap wel dat jij aan t schuren bent geslagen. Dat leidt de gedachten lekker af. Hopelijk heb je ook nog tijd voor het plaatsen van een dakkappeletje een moestuin en een verhoogd toilet. Ik noem maar wat leuks zolang babe maar veilig blijft en jij iets om handen hebt. Ennnnn anders kun je altijd nog een jaarmarkt starten tussentijds Ik duim in ieder geval voor Kim en jou !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *