5 tips om de herfst 2020 goed van start te gaan.

Het einde van de zomer is daar. Alle scholen zijn begonnen, de warmte is verdreven en de meeste mensen zijn weer gewoon aan het werk. De herfst staat voor de deur en ik heb wat leuke tips voor je om dit seizoen goed te starten! Dit is het seizoen van de meest mooie kleuren in de natuur, het seizoen van warme stoofpotten en het seizoen van gezelligheid.  Lees gezellig mee met 5 tips om de herfst 2020 goed van start te gaan. 

Tip #1.

Bezoek een pompoenboerderij en laad de auto vol met pompoenen! Maak ook minimaal 1 keer pompoensoep en een pompoenhoofd met kaarsje erin. Deze kun je goed met Halloween gebruiken. Een mooie entree maken met pompoenen voor je deur mag niet uitblijven, je hebt immers die pompoenboerderij bezocht. Ik ga dit jaar onze entree helemaal in herfststijl decoreren, met pompoenen uiteraard.

Tip #2.

Ga naar een drive in bioscoop met het gezin en kies dan het liefst een jankfilm uit! Lekker in het donker met een bak popcorn op schoot. Geen drive in te vinden in je buurt? Thuis een mooie movie uitzoeken op Netflix of Videoland kan natuurlijk ook! Zorg dan wel voor de popcorn en warme chocomel en kijk het liefst in de avond met lekker veel kaarsjes aan en de lampen uit. Een paar plaids op de bank en de sfeer is compleet.

Tip #3.

Maak een lange boswandeling of strandwandeling en neem een picknickmand of tas mee. Eind september begint de natuur echt goed te verkleuren. Geniet volop van de rijke kleuren die je echt alleen maar in de herfst ziet!  Neem een schaartje en tas mee en verzamel mooi blad, beukennootjes en eikels.  Decoreer hier in huis een mooie schaal mee. Ook kun je heel goed in de natuur prachtige grassen en pluimen vinden. Mijn droogbloemen en grassen komen allemaal uit de natuur. Zet ze in een mooie vaas in een herfstkleur. Ik heb al maanden plezier van de mijne.

Tip #4.

Kook je eerste stoofpotje van het seizoen! Hoe heerlijk zijn de geuren van warme kruiden in zo’n stoofpotje? Kaneel, gember, nootmuskaat – al die warme, spicy kruiden zijn niet alleen lekker en verwarmend, maar ook goed voor de gezondheid. Nootmuskaat gaat de strijd aan met ziektekiemen, gember bevordert de bloedcirculatie en kaneel heeft een ontstekingsremmende werking. Twee vliegen in een klap! Gezond en lekker! Geen recept? Ik deel een aantal heerlijke stoofpotrecepten met je!

Tip #5.

De herfst is een ontzettend fotogeniek seizoen. Pak je camera of telefoon, ga naar buiten, en leg al het moois wat je tegenkomt vast! Je kan ook samen met een vriendin gaan, en mooie foto’s van elkaar maken. Net tegen zonsondergang komen de kleuren van de herfst pas echt mooi uit op foto’s. Ook voor vroege vogels is dit een prachtig seizoen om te fotograferen! Leg de dauw op het gras vast of fotografeer coole insecten. Verdiep je in de natuur, je zult versteld staan.

Krijg jij nu ook steeds meer zin in de herfst? Of hoop je nog vurig op een lange nazomer? Ik heb wel zin in een nieuwe seizoen 😊

Liefs Andrea

Tags:

6 Reacties

  1. Leuke tips!!
    Wandelen in de herfst is prachtig!!!
    En inderdaad decoreren met je gevonden takken pluimen kastanjes is zo leuk om te doen.
    Liefs,Marilu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *