DIY: Muurschildering met Flexa verfrestjes

Nog steeds ben ik erg blij met de ‘oude’ muur die ik maakte in onze woonkamer een poos geleden. Ik hou enorm van oude geleefde muren. De Wabi Sabi trend uit 2018 vind ik dan ook heel tof. Wat je ook vaak ziet bij deze trend zijn muren behangen met oud Japans behang vaak met bloemen en/of takken. En dat wilde ik ook! Ik maakte een plan om zelf een kleine muurschildering aan te brengen op mijn distressed Wall.

Hoe ik te werk ben gegaan

Eerst ging ik op zoek naar de juiste sjablonen. Takken en bloemen moesten het worden. Ik vond twee mooie sjablonen bij Goed Gestyled. De sjablonen waren op A4 formaat dus niet groot genoeg om in een keer de muurschildering aan te brengen. Dit heb ik opgelost door eerst in grote lijnen de tak uit te zetten met het sjabloon en een potlood. Om te voorkomen dat ik steeds dezelfde tak zou schilderen gebruikte ik het sjabloon van twee kanten. Het was een beetje spelen met het sjabloon.

De bloemen

Het sjabloon met de veldbloemen wilde ik in een lijn aanbrengen. Daarvoor plakte ik horizontaal tape op de muur zodat ik tijdens het verven niet schuin zou weglopen. Ook hier was het weer een kwestie van spelen met het sjabloon en van twee kanten gebruiken. De verfrestjes van Flexa die ik hiervoor gebruikte mengde ik ook een beetje met elkaar. Dit gaf net wat meer diepte en variatie aan de bloemen.

De kleuren

De kleuren die ik gebruikte voor deze muurschildering had ik allemaal nog in huis. Restjes verf van vorige projectjes. Ik gebruikte de volgende kleuren:

  • Forest Song

  • Cheeky Chestnut

  • Autumn Gold

  • Metallic muurverf Touch of Glamour

Het eindresultaat is echt heel leuk geworden vind ik, uniek zeker. Het heeft wel iets weg van oud Japans behang en het sfeertje past perfect in ons huis. Wel ga ik er binnenkort heel licht overheen met de onderliggende muurkleur Sandy Beach om de schildering nog wat meer te vervagen.

 

Zoals je ziet is het helemaal niet ingewikkeld om iets anders te doen met verf dan standaard een muur verven. Ik heb een leuke creatieve middag gehad en het resultaat is een unieke muurschildering die niemand anders heeft. Wil jij ook wel eens zoiets proberen maar ben je bang dat het niks wordt? Gewoon doen, het enige wat je kan gebeuren is dat als je het niks vind je de muur weer over moet verven.

Liefs Andrea

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *