Blog ‘Oudere meisjes’ deel 8

Deze week in de blog een geweldig inspirerend ouder meisje namelijk Madeleine, bij mij bekend met haar toffe account op Instagram @leo_and_moon. Ik hou van ondernemende sterke vrouwen. Vrouwen (meisjes zijn ook vrouwen) die hard knokken, of dat nou voor hun gezin is of voor hun business. Madeleine is een prachtig voorbeeld van zo’n vrouw. Daarnaast herken ik mij in haar verhaal, vooral dat stukje over draken 🙂 Lees je weer mee? 

Stel jezelf voor, wie ben je en wat doe je?

Mijn naam is Madeleine Peeters en samen met mijn man Jim en onze drie dochters Linn (8), Luna (6) en Nine (3) woon ik sinds vier jaar in Bussum. Mijn oudste dochter Jade (23) woont nog in Amsterdam. Zij is een echt stadskind en bleef liever in ‘the big city’ wonen toen wij deze kant op verhuisden. Begrijpelijk natuurlijk, voor iemand die in Amsterdam geboren en getogen is voelt zo’n dorp als een stapje terug.

Zelf miste ik vooral de creativiteit en diversiteit van de stad toen we hier net woonden. Inmiddels waardeer ik de rust, de natuur en het feit dat je de kinderen veel makkelijker vrij kan laten. Zelf op de fiets naar school en zelf naar vriendjes en sportclubjes is echt heel wat waard als ze wat ouder zijn. Gelukkig vind je in Bussum heel veel inspirerende leuke winkeltjes en koffietentjes. In een van die tentjes is Leo & Moon ontstaan, mijn onderneming. Ik ontwerp en importeer rotan meubels uit Indonesië voor zowel kinderen als volwassenen. Niets is fijner dan lekker creatief bezig zijn, de beste ideeën ontstaan als ik met een cappuccino in de tuin zit te dagdromen en te schetsen.

 

Waar ben jij het meest trots op bij jezelf?

Ik ben ontzettend trots op mijn vier meiden. Stuk voor stuk dames met een eigen mening, ze staan stevig in hun schoenen, denken aan anderen en durven zichzelf te zijn.

Ik ben trots op mijn man Jim, onze rots in de branding, en op het feit dat wij ons gevoel volgden toen ik zwanger was van Luna. Met 24 weken moesten we beslissen of we de zwangerschap al dan niet voort wilden zetten. Iets in mij zei dat het goed zat en mijn man volgde mij daarin. Onze dochter werd geboren met een symptomatische congenitale CMV infectie. Het was een hectische en heftige start waarbij we vaak in het AMC zaten. Gelukkig is ze alleen doof aan haar linkeroortje en ontwikkelt ze zich verder boven verwachting goed. Dat we vier gezonde kinderen hebben ervaar ik als pure rijkdom want zo vanzelfsprekend is dat niet, daar ben ik me sindsdien extra van bewust.

Uiteraard ben ik ook apetrots op Leo & Moon, toch ook een soort kindje van mij. Toen ik er mee begon was rotan nog geen trend en hoofdborden waren nergens te vinden in Europa. Niemand geloofde er toen in (‘Daar is toch geen markt voor?’) maar ik bleef vol vertrouwen en volgde gewoon mijn gevoel. Ik ben trots op het bedrijf wat er nu staat, vooral op de zelfontworpen items uit de Leo & Moon Exclusive Kidsline.

Wat vind je het leukste aan ouder worden?

Ik heb meer dan vier decennia de tijd gehad om met mezelf in gesprek te gaan. Ik ben en ken mezelf. Ik weet wie en wat mij energie geeft en handel daar ook naar. Ik weet wanneer ik moet vertragen, tijd voor mezelf moet inbouwen of ‘nee’ moet zeggen. Juist dan komen er nieuwe inzichten en ontstaan de beste ideeën. Die rust die ik nu ervaar, die had ik vroeger niet.

Succes heeft ook een andere betekenis gekregen. Geld is geen drijfveer voor mij, nooit geweest ook. Een item ontwerpen dat uitgevoerd wordt en waar ik zelf tevreden mee ben: dat is succes voor mij. Dat ik die bevestiging niet meer bij anderen zoek is zo’n verademing. Al moet er uiteindelijk natuurlijk wel verkocht worden. 😉

Wat zou je willen meegeven aan andere (jongere) vrouwen?

‘Sing the song that only you can sing, write the book that only you can write, build the product that only you can build… live the life that only you can live.’

Ik geloof hier heel erg in. Het is een quote van een Indiaas-Amerikaans ondernemer. Verder zou ik hier aan toe willen voegen: volg niet alleen je verstand maar vertrouw vooral ook op je gevoel.

Wat vind je minder leuk aan het ouder worden?

Ik merk dat ik steeds minder de behoefte voel om op sommige vlakken volledig up-to-date te blijven. Qua muziek bijvoorbeeld, maar ook qua techniek. Ik hobbel soms achter de feiten aan en daar baal ik af en toe wel van. Apps als Snapchat en TikTok, ik begin daar zelf niet aan (niet met een openbaar account in ieder geval 😉). Toch is het voor mij wel belangrijk om te weten hoe het werkt zodat ik mijn dochters in de toekomst kan informeren en beschermen. Mijn kinderen zijn nog zo jong, ik wil niet dat ik straks in een totaal andere wereld leef dan waar zij in staan.

Instagram is wat dat betreft ook een eye-opener. Ik krijg wel eens berichten van meiden die honderdduizenden volgers hebben maar ik heb dan geen idee waar zo iemand bekend van is. Dankzij Google kom ik er meestal wel achter maar het is redelijk verontrustend dat ik die namen niet eerder ben tegengekomen. Net als het feit dat ik geen enkel nummer van Ronnie Flex, Famke Louise of Boef mee kan zingen….hahaha. Kortom: er is nog genoeg werk aan de winkel.

Wat zijn je passies en of hobby’s?

Ik heb een zwak voor minimalistische kunst: ZERO en alles wat daar op geïnspireerd is. We hebben echt muren te kort hier in huis. Daarnaast verzamel ik vintage laarzen uit de jaren ’60 en ’70. Een groot deel van mijn bijzondere collectie heb ik na de verhuizing verkocht omdat ik steeds gaatjes in ons gazon prikte met mijn stiletto’s. Hakken bleken hier helemaal niet zo handig te zijn. Nu heb ik trouwens spijt dat ik bepaalde exemplaren heb laten gaan en dus ben ik weer opnieuw begonnen met verzamelen.

Naast laarzen ben ik ook altijd op jacht naar vintage designmeubelen. Uren kan ik speuren op bijvoorbeeld Marktplaats en Selency . Soms heb ik geluk en koop ik voor een prikkie iets wat al tijden op mijn wishlist stond.

Wat weet je nu wat je nog niet wist toen je jonger was.

Dat het leven zo snel voorbij gaat sinds ik kinderen heb. Vroeger leek een jaar wel eeuwig te duren, nu knipper ik met mijn ogen en zijn de meiden weer twee kledingmaten gegroeid.

Wat zou je anders doen in het leven? Zou je wel iets anders doen?

Ik was een draak van een puber en heb meer dan genoeg fouten gemaakt. Gelukkig is fouten maken niet per se erg, als je er maar van leert. Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden maar ik koos eigenlijk nooit de kortste route. Ik was ontzettend wild en impulsief maar heb daardoor ook veel spannende en fantastische avonturen meegemaakt. Die avonturen had ik niet willen missen, ik kan er een boek over schrijven.

Bovendien heb ik uit iedere fase in mijn leven, ook uit die wilde tijd, wel een vriendin overgehouden. Ik koester ze, al die prachtige vrouwen die zo mijn leven binnengewandeld zijn. Ik ben ontzettend trouw, niet alleen in de liefde maar ook in vriendschappen. Dat zou ik zeker niet anders willen doen. No regrets dus.

Hoe oud ben je?

Ik werd afgelopen zomer 45 jaar. Door Corona heb ik het dit jaar niet echt gevierd maar die schade haal ik hopelijk in als ik 50 mag worden. Misschien wel in Toscane aan een lange tafel vol heerlijk eten met iedereen die ik lief heb. Proosten op nog meer mooie gezonde jaren terwijl de zon ondergaat en dansen en lachen tot ie weer opkomt. Dat soort momenten die zorgen voor een sparkle in je ogen, die houden je volgens mij echt jong.

Waar kunnen mensen je vinden op Social media.

Je kunt mij vinden op mijn Instagram account @leo_and_moon 

 

Bedankt Madeleine voor je bijdrage aan het blog ‘Oudere meisjes!’ YOU ROCK! 

#NOTOLDJUSTOLDER

 

Meer blogs lezen over ‘oudere meisjes? Je leest ze Hier!

12 Reacties

  1. Mooie blog en leuk om te lezen voor mij als grboren en getogen meisje uit Noordwolde, het rotandorp van Nederland waar rietvlechters zelf meubels vlochten. Dat ken jij vast Madeleine ! En ook ik heb mijn vetjaardag niet kunnen vieren, maar wat in het vat zit… Veel geluk in je leven!

  2. Mooi interview, Madeleine! Fijn te lezen dat je nu zo in je kracht staat qua werk en privé. En gelukkig kunnen we niet meer met alles mee zingen, maar samen BelleHelene zingen in de regen in een volle Kuip zal ik nooit vergeten. X!

  3. Weer een prachtige en inspirerende vrouw! Mooi om te lezen. “Ik ken en ben mezelf”, is een quote die bij mij is blijven hangen. Zo simpel als dat! Dankjewel voor je openhartigheid Madeleine! Warme groet, Linda

  4. Wat een leuk blog weer! Veel herkenning en bewondering ☺️
    Ik vind creeren ook het leukste wat er is dus die drive herken ik helemaal. Heel veel succes nog met al het leuks en moois er op je pad komt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *