ABlog ‘Oudere meisjes’ deel #33

Okay, deze week weer een ontzettende kanjer. Met een open, eigen en eerlijk verhaal. Ik heb veel bewondering voor haar keuze na jaren huwelijk toch voor zichzelf te durven kiezen, herkenbaar voor mij. Nog niet eerder was een ouder meisje ook zo open over haar seksualiteit. Man dan heb je mij, ik vind dat wij daar best preuts in zijn geworden. Onze generatie vrouwen lag nog met blote borsten op het strand! Ondenkbaar nu, mede door de mobieltjes maar praten over seksualiteit lijkt ook steeds meer in de taboesfeer te komen. Trots dat Elly gewoon benoemd hoe zij het ervaart. Een tof verhaal van een toffe vrouw! Lees mee met de blog ‘oudere meisjes’ deel #33 echt weer de moeite waard!

STEL JEZELF VOOR, WIE BEN JE EN WAT DOE JE

Hoi, ik ben Elly Gommers,  kunstenaar, en woon samen met mijn lief Johan en dochter Lotte in het oude stadhuis van Steenbergen. Ik heb 2 kinderen, Joep (28) en Lotte (25).  Johan is mijn tweede partner en omdat we beiden “out of the box” denken, hebben we in 2011 het Oude Stadhuis gekocht. We houden van uitdagingen en in dit Stadhuis konden we onze dromen waar maken.  Een voorwaarde was wel dat het ook een trouwlocatie moest blijven. In de voorjaars- en zomermaanden krijgen we de meeste Huwelijken. Er hangt een fijne energie, misschien wel door al die verliefde stelletjes hier getrouwd zijn sinds 1939.

Wat voorheen de afdeling bevolking was, is nu mijn atelier geworden. Veel hoge ramen, uitzicht op de markante kerk en op het noorden, lucky me!  In mijn atelier kan ik me uren uitleven, ik schilder graag. Ik heb ook een aantal jaren gebeeldhouwd in steen, hout en diverse bronzen beelden gemaakt. Ik heb niet echt één stijl, want dan ga ik me snel vervelen, ik maak verschillende soorten werk, van klein naar groot, soms kleurrijk, soms rustig. De variatie is heerlijk. Hopelijk kan ik in september hier weer een expositie houden met mijn kunst.

WAAR BEN JE HET MEEST TROTS OP BIJ JEZELF

Het meest trots ben ik wel op mijn kids. Ze zijn de tienerjaren goed doorgekomen en zijn uitgegroeid tot hele fijne volwassen mensen. Ik ben ook trots op mezelf, omdat ik na een relatie van 24 jaar met mijn ex, in 2003 ben gaan scheiden. Het was geen gezonde relatie en om die keuze te maken dat vergt veel moed. Maar ik ben er krachtig uitgekomen en ben er geestelijk enorm door gegroeid.  Ook ben ik twee Kunstacademies  gaan volgen. Dit wilde ik al vanaf ik jong was. Nu liet ik me niet meer tegenhouden! Begonnen met de middelbare graad, hogere graad en als finale de “Specialisatie Beeldende Kunsten” op Academie Noord in Brasschaat. Happy me!

 

Wat vindt je het leukste aan ouder worden?

Je gaat meer beseffen hoe bijzonder het is om iedere dag gezond door het leven te mogen wandelen. Je leert jezelf ook steeds beter kennen. Wat je leuk vindt in het leven en wat niet. Ik word steeds relaxter. Ik geniet van deze leeftijd en vind het leuk om een ouder meisje te zijn!

Wat zou je willen meegeven aan andere (jongere) vrouwen?

Wat ik persoonlijk zelf jammer vind is dat er zoveel mooie vrouwen, jong en oud, zijn die aan zichzelf laten sleutelen, en waarom? Ik denk dat natuurlijk ouder worden en jezelf accepteren uiteindelijk mooier en beter is. Maar er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen, soms ook medisch nodig, dan is het een ander verhaal. Iedereen moet het uiteindelijk zelf weten.

Leer de waarde van zelfliefde, leer je lichaam kennen en hou ervan! Pas als je jezelf accepteert én van jezelf houdt, kan je optimaal van anderen houden.

Wat vind je minder leuk aan het ouder worden?

Minder leuk aan het ouder worden vind ik wel de overgang. Ik denk dat ik er al wel enkele jaren last van had, maar je hebt dat dan gewoon niet in de gaten, dat gaat geleidelijk. Dat was pas vorig jaar toen mijn menstruatie onregelmatig werd (vanaf mijn 55 e leeftijd). Je krijgt allerlei “vage klachten” en je vraagt je af hoe dat kan? Ik snapte het niet. Ik zag dat bij een aantal vriendinnen van mij die vijftig plus waren, ze de diagnose “burn out” kregen van hun huisarts.

Toen ben ik erover gaan lezen en toen dacht ik, is het wel een burn out?  Het zou ook zomaar de overgang kunnen zijn? Ik ben nog meer gaan lezen en ook over eetgewoontes bv. Toen ik daarop ben gaan letten en ben gaan accepteren dat het gewoon normaal is, ging het al stukken beter. Je bent min of meer gerustgesteld. Ik wil sowieso niet aan de pil, of een hormoonkuur. Kan ook nadelen hebben.

Wat ik ook erg vond, en ik weet niet of ik dat gewoon zo kan zeggen, maar het is wel héél belangrijk,  dat de zin in seks tóch minder wordt, en het wordt ook wat gevoeliger daaronder,  maar dan níet lekker dus. Ik weet nog dat ik voorheen weleens dacht, zou mij dat ook gebeuren dat ik geen / minder zin in seks zou hebben, kon me dat écht niet voorstellen nl. En ja hoor, ik kreeg het ook! Dat vond ik nog het ergste (hahaha).

Toen ik bij de huisarts was voor een bevolkingsonderzoek, toen heb ik het gevraagd aan een vrouwelijke huisarts (die ik nog nooit gezien had). Ik zei ‘’het is soms wat pijnlijk daaronder”, gaat dat over of het zit het daarmee? Eerst kreeg ik het antwoord dat het normaal is en erbij hoort. Maar ik vroeg door en toen zei ze, er bestaat ook nog een vaginale pil (op natuurlijke basis), die de boel daarbinnen “in balans” houdt. Ik dacht, díe móet ik hebben! Bij de apotheek aangekomen, liet ik m’n recept zien, en de leuke dame herhaalde het lekker luid en duidelijk, weg privacy.

Effin, ze kenden het niet in onze apotheek, dus blijkbaar niet bekend.  Ik heb het besteld, geprobeerd, en jaar hoor, als vanouds. Hier was ik naar op zoek! Waarom is dit niet bekend?? ? en lees je er nergens over!! En nu we toch bezig zijn, mocht bij jou de boel gevoelig blijven of heb je geen partner, er zijn weer zulke heerlijke speeltjes te koop. “Satisfyer” bijvoorbeeld.

Ik was laatst in een ondeugende bui en toen heb ik dus wat gekocht  voor de meisjes in ons gezin. Ook een voor ‘die mama’  natuurlijk. En men wat een genot! Wat een leukerd, voor erbij, hij mag blijven! Ik kan erover door blijven vertellen, maar jullie zijn misschien al lang afgehaakt? Sorry hoor. Tijd voor de volgende vraag.

Welke gezegde of quote is jou op je lijf geschreven?

Ik kan niet kiezen, hier mijn top drie:

A chocolate every day, keeps the doctor away;

Go with the flow;

Use it, or lose it!   

Wat zijn je passies en/of hobby’s?

Mijn grootste passie is mijn gezin, daar doe ik álles voor! Daarnaast ben ik kunstenaar van top tot teen, een dag niet gecreëerd is een dag niet geleefd! Architectuur en binnenhuisarchitectuur vind ik geweldig! In mijn hoofd bouw ik de mooiste huizen. Zoon Joep en schoondochter Mirjam hebben een bouwperceel gekocht en gaan een schuurwoning bouwen. Gelukkig vinden ze het erg fijn als wij meedenken. Tuinieren vind ik ook leuk, ontspannend en wonderlijk om te zien hoe alles elk voorjaar weer tot leven komt.

Dagelijks wandelen met manlief en proberen de befaamde 10.000 stappen te halen. Ik hou van kringloopwinkels/markten bezoeken samen met mijn kids. Instagram is ook een leuke bezigheid, ik zie het als een levend woontijdschrift. Ik geniet van de gelijkgestemde mensen en het zien van bijzondere interieurs. Planten zijn ook een passie, en die stek ik ook graag. Verder houd ik van stedentrips, lekker eten en drinken en van feestjes met onze vrienden en familie. Ik hou ook van boeken. Heerlijk!

Wat weet je nu wat je nog niet wist toen je jonger was?

Ik weet nu dat je het leven niet té serieus moet nemen. In die zin, probeer niet te perfectionistisch te zijn. Maarja wat je doet, wil je natuurlijk zo goed mogelijk doen! Dus dat is en blijft moeilijk. Probeer ook als je nog jonge kids hebt,  regelmatig samen met je partner iets leuks te doen. Blijf elkaar verrassen. Of als je geen partner hebt, iets leuks voor jezelf. Hang zelf de slingers op in je leven! Wat ik nu ook weet is dat verliefdheid geen leeftijdslimiet heeft. En dat mensen van 85 + ook nog verliefd kunnen worden. Hoe mooi is dat!

Wat zou je anders doen in het leven? Zou je wel iets anders doen?

Ik zou niet terug in de tijd willen. Ik geniet van deze leeftijd. Maar áls ik het nu over moest doen, dan zou ik toch blijven werken. Twee of drie dagen in de week, gewoon om in de markt te blijven, collega’s te hebben, zekerheid voor jezelf te hebben, zodat je voor jezelf kunt zorgen. Je moet echt onafhankelijk proberen te zijn in deze soms wat harde wereld. Dit geef ik mijn dochter en schoondochter zeker mee in het leven!

Als laatste wat ik anders zou doen is dat ik toch op niet zo’n vroege leeftijd al aan een vriendje begonnen zou zijn. Ik was nog 13, bijna 14 jaar toen ik verkering kreeg met mijn ex, en ben daar ook mee getrouwd. Dat is natuurlijk veel te jong. Eerst lekker snoepen zou ik nu zeggen, als je eenmaal een relatie hebt, kan dat niet meer.

Maar ja als je verliefd bent, ben je verliefd! Tot slot denk ik dat ik een geweldige architecte had kunnen zijn! Als er een leven na de dood is ? Dan kom ik terug als architect!

Hoe oud ben je?

Ik ben van 27 april 1965, 55 jaar jong dus.

Ik ben jarig op Koningsdag. Een feestelijk dag, maar ook een dag met verplichtingen voor ons. Die dag komen de Burgemeester, Wethouders en mensen van de Oranjevereniging, en de mensen die een lintje hebben gekregen bij ons over de vloer om Koningsdag met de stad te vieren.

Waar kunnen mensen je vinden op social media?

Op Instagram onder de naam: @wonenoudstadhuis

En mijn kunst op @ellygommers_art

Voor de trouwlustigen:  zie onze website: www.oudstadhuis-steenbergen.nl

Heb je zelf nog een toevoeging?

Ik hoop dat jullie genoten hebben van mijn eerlijke antwoorden, ik vond het leuk om kritisch over mezelf na te denken. Bedankt voor deze kans!

Blijf stout (een beetje dan) 😉

Veel liefs van mij,

Elly

Bedankt Elly voor je bijdrage aan het blog ‘Oudere meisjes!’ YOU ROCK! 

#NOTOLDJUSTOLDER

Meer blogs lezen over ‘oudere meisjes? Je leest ze HIER!

 

Fotocredits : @shotbysheena_

Tags:

26 Reacties

 1. Mooi om je verhaal te lezen Elly. Ik ga je art Insta feed ook even volgen. Knap dat je er na 24 jaar een punt achter hebt gezet. Herkenbaar puntje voor mij. De satisfyer, ik moest het even googlen en het doet me denken aan het apparaatje waar Heleen van Royen het over had in haar sexdagboek. Ik ben nu eigenlijk nog meer nieuwsgierig er naar dus dank voor het benoemen daarvan. Liefs Danny

  • Wat een mooi en open blog. Elly is één van mijn “contacten” op insta. Ik ken haar als eerlijk en oprechte vrouw. Stiekem een beetje jaloers op hun mooie woning;)
   Je leest door haar verhalen heen dat haar gezin op nr 1 staat. Hier kan ik mij heel goed in vinden. Dat gevoel herken ik. Een satisfyer ben ik niet bekend mee. Misschien mis ik het niet omdat ik mijn eigen satisfyer heb. En al is het minder dan vroeger, ik kan er nog echt intens van genieten. Ik denk dat het bij iedere vrouw anders is. Heel mooi wéér Andrea!!

 2. Há genoten van jou Elly en bewondering voor je keuzes en openhartigheid hihi het overgangs verhaal herken ik als een malle !
  Groetjes Carla xxx

 3. Wat een geweldige blog Elly! Nu wil ik bij je trouwen ;)! Ik ben net iets jonger en best preuts opgegroeid. Maar met de blote borsten op het strand herken ik nog. Waarom is dat eigenlijk verdwenen? Zou dat echt door de komst van de mobieltjes zijn?

  • Wat leuk Linda!
   Ik ben ook heel preuts opgegroeid. Misschien dat ik daarom nu zo open ben, ook naar m’n kids. Zo fijn!
   Heerlijk dat alles bespreekbaar is. Mijn schoondochter moest daar eerst wel aan wennen, maar ze kent me inmiddels.
   Oh ja de “lelo” is ook n fijn hebbeding!

   • Prachtig Elly wat een mooi levensverhaal geweldig ,dankjewel en geniet van alles om je heen ,je gezin ,je passie voor je werk ,je huis maar bovenal de zegeningen elke dag ,geluk zit in de kleine dingen van het leven.Lieve groet en prachtig om jou te volgen wat ik al deed,ga zo door!❤

 4. Heerlijk mens die Elly! Volg haar al ‘n poosje, ben weg van haar prachtige huis en ik hou van haar openheid. Voor vele goed om te lezen dat er iets aan te doen is aan de “stroefheid” daar beneden bij ons dames! Zelf gelukkig maar kort en weinig last van gehad 🙂 is vanzelf..(of toch met hulp van Tarzan?) overgegaan!

  Liefs
  Sylvia X

  • Dank je Sylvia.
   Gelukkig gaat t weer over, als de boel hormonaal weer wat in balans komt. Maar de keren dat t pijnlijk is, zo’n branderig gevoel. Ik had er de hele week daarna last van, dat is echt heel vervelend.
   En dat is nu met die pil niet meer.
   Ik denk ook dat het ver over is bij mij, ??, maarja ik wordt 56 volgende maand!
   De boel smerend houden werkt wel!

 5. Ik heb genoten van je openhartige verhaal…een aantal dingen zooo herkenbaar. Ik volg je al een hele tijd en dank je bij deze voor de inspiratie die ik altijd van je krijg. ( ik kom je wel eens tegen bij de Appie maar heb je nog steeds niet durven aanspreken ☺️) lieve groet Jose

  • Lieve lieve José, ik weet niet wie je bent, want ik zie alleen je voornaam, maar mij niet durven aanspreken?? OMG, ik ben gewoon Elly, niks meer, niks minder! Tot weer in de Appie hé! ‍♀️ ❤️

 6. Genoten Elly heerlijk om te lezen hoe je zo open kan praten .Bewonder ik en ben ik best jaloers op .Ben nogal preuts .Superleuk mens ben je .

  • Dank je Irene,
   Ja ik ben een open boek. Vooral als ik een wijntje op heb en op een feestje kan ik heel open zijn. Dat is al lang geleden nu hé, wijn icm feesten!
   Ben wel preuts opgevoed helaas.
   Dank je voor t lezen! ❤️

 7. Okay, die pil wil ik straks ook!!
  Dat gebeuren omtrent speeltjes wordt de laatste maanden ook openhartig besproken tussen 4 vriendinnen, heerlijk die openheid!
  Hoop je eens live te ontmoeten en m’n kunstige kant bij jou weer aangewakkerd te krijgen.
  Lieve kus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *