Blog ‘Thuis bij’ deel 2

We vinden het allemaal stiekem leuk, binnen gluren bij de buren, je vergapen aan andermans interieur en ideeën opdoen bij een ander! Daarom vandaag weer een nieuwe binnenkijker bij de rubriek ‘Thuis bij.’ In deze rubriek deel ik toffe interieurs met jullie met dito inwoners. Aan de hand van een aantal vragen krijgen we een beeld hoe een interieur is ontstaan en wat de bewoner(s) fijn vinden aan hun interieur, welke wensen er nog zijn en krijgen we eventuele leuke tips! Deze week is Nathalie aan de beurt bij ‘Thuis bij.’ Lees je weer gezellig mee?

Stel jezelf even voor, wie ben je en waar woon je

Hoi, ik ben Nathalie, Naat, Naatje, Natje.., genoeg bijnamen gekregen in de loop van de jaren. Ik woon in een oud huis uit 1900 met mijn man Robert en onze dochter Guusje. We wonen daar samen met onze hond Jelle en de katjes Pip en Puk.

Hoe omschrijf jij jouw interieur/huis/stijl?

 Wij zijn hier in oktober 2017 komen wonen. Dit huis viel ons altijd al op omdat ik er vaak langsfietste als ik onze dochter naar school bracht. Dit was begin 1900 een oude kruidenier. Toen het in de verkoop kwam zijn we er letterlijk bovenop gedoken. Er waren best veel bezichtiging (toen al) dus we hadden van te voren met elkaar afgesproken als we het beide een gaaf huis vonden we zouden knikken en het gelijk tegen de makelaar zouden zeggen. Met een leuke motivatiebrief naar de eigenaresse hebben we dankzij de “gun” factor het huis gekregen.

 Ik zat op een woongroep op Facebook en daar zei iemand (nog steeds instavriendin) “waarom begin je geen interieurinsta?” Zo begon ik wat foto’s te delen! Soms weken niet en dan weer wel. Eigenlijk sinds dit jaar post ik elke dag wel een foto met meestal dagelijks verhaaltje erbij.

 Ja, was voor style ik heb?

Ik denk gewoon een mix en match van van alles. Zo koop ik wat ik leuk vind. Ik ben gek op marktplaats dus daar het nodige gevonden 🙂 Ons huis is denk ik combi van brocante, vintage, maar ook modern er tussendoor.

 Wat is je ultieme woonwens. Is die al vervuld of droom je nog verder?

 Poehhhh, hoop is al uitgekomen hoor sinds we hier wonen. We hebben zo ontzettend veel verbouwd afgelopen jaren. Ik weet wel dat ik in dit huis kei gelukkig ben. Het plaatje klopt in mijn hoofd en geniet daar nog steeds elke dag van. Wat onze wensen nog zijn is best een lijstje…

 * Als eerste ons waskamertje afmaken, is bijna klaar

* Daarna gaan we de zolder aanpakken! Onze slaapkamer en logeerkamer gaan helemaal op de schop. Er ligt echt een hele foute vloer in dus die gaat eruit. Ook pakken we daarbij de trap aan waar ook dat afschuwelijke laminaat ligt.

* Dit jaar wordt de buitengevel in andere kleur geverfd en krijgt het pand zijn markiezen terug.

* Graag zou ik nog een toffe werkplek in de woonkamer willen.

*onze Smeg koelkast inbouwen in een zelfgemaakte kast met oude deur.

*buitenkeuken plaatsen

*sauna beneden plaatsen in het bij-hok

 Wat is je beste interieur aankoop geweest?

 Oeffff, dat vind ik best moeilijk om te zeggen. Het zijn allemaal wel pareltjes. Wij zijn heel blij met onze openhaard. In de winter staat deze ook echt dagelijks aan. Ook onze kerkbank die we gekocht hebben op marktplaats zijn we nog steeds heel blij mee. Hij was maar 50.- dus dat maakt het extra leuk!

 Wat is een absolute miskoop geweest?

Onze vorige bank!! Gzd staat ie niet meer in dit huis. Wat een doorgezakte.. bank was dat zeg, en dan was het nog wel de 2e die we geleverd kregen. Baggerslechte kwaliteit waar ik zelfs heupklachten van kreeg. Voor de rest eigenlijk weinig spijt omdat ik altijd wel goed nadenk wat ik koop.

 

 Heb je een leuke tip of DIY op interieurgebied? Deel hem met ons!

 Heel eerlijk Andrea… Ik ben niet zo’n creabea haha. Ik kan het wel hoor, maar ik houd gewoon niet zo van het getut. Opknappen van kastjes, tafels vind ik wel heel leuk. Maar het liefst moet het die dag dan ook wel af zijn omdat ik gewoon het engelengeduld niet heb! Wel verf ik mijn decoratie die ik zat ben. Nu licht, maar wie weet weer keer donker.

 Tot slot, heb je nog een leuke toevoeging, we lezen graag mee!

 Tuurlijk heb ik die.. Dat ik jouw huis het leukste, mooiste instagrampareltje van insta vind. Je doet wat je wil en dat is een grote inspiratiebron voor mij. Ook onze gallerywall is inmiddels echt een “Naat” wall, maar zeker in het begin heb ik even bij je afgekeken. Je bent zo’n grote inspiratie voor veel mensen. Ik heb ook van jouw insta geleerd om lekker je eigen plan te trekken. Dankzij dat is ons huis nu wat het is. Echt mijn eigen sfeertje…

 Ik vind insta echt een wereldje waar ik van kan genieten! Zo ontzettend veel leuke mensen hier leren kennen! En soms plas ik hier bijna in mijn broek van de leuke gekke filmpjes die er gemaakt worden. We maken er met zijn alle echt een feestje van.

Lieve Andrea,

Superleuk dat ik in je “Thuis bij” mocht staan! Ik vind je een tof wijf zoals we dat tegen de rand van Rotterdam aan zeggen. Je bent echt een schat, kunnen hoop mensen nog wat van leren. En ik geniet elke keer weer van je dansfilmpjes en hoop ooit nog eens echt te kunnen dansen met je hier in Dordt. Blijf doen wat je doet want je bezorgd hoop mensen glimlach op hun gezicht 🙂

 Grote knuf van deze gekkerd!

Big kiss Nathalie. 

Instagram account: @binnen_bij_naat

Bedankt Nathalie voor dit kijkje in jouw huis! Meer inspirerende accounts vind je onder de rubriek ‘Thuis bij.’ 

7 Reacties

    • Volg Nathalie al een poosje en vind haar eigen stijltje zo leuk verder is het een spontane meid met gevoel voor humor.
      Mooie foto’s ook en blijf gewoon jezelf.
      Was een leuke blog om te lezen Andrea en Nathalie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *