8 x behang Inspiratie

Je kunt er alweer een aantal jaren niet omheen, behang. Waar het jaren geleden nog een beetje als oubollig werd gezien is het de laatste jaren bezig met een comeback geweest en nu eigenlijk niet meer weg te denken in het interieur. Het oubollige bloemetjesbehang heeft dan ook plaats gemaakt voor geweldige prints en zelfs een eigen foto laten afdrukken op behang bestaat tegenwoordig tot de mogelijkheden. En het bloemetjesbehang? Natuurlijk kan dat ook weer, zeker dit jaar is het helemaal hot!

Behang in de keuken

Om maar gelijk te beginnen met de veelzijdigheid van bloemenprints te beginnen, de keuze is tegenwoordig reuze. Je moet wel een beetje lef bezitten om een behang met bloemenprint toe te passen in je interieur. Maar het effect kan echt groots zijn. In onze eigen keuken heb ik met een bloemprint twee muren behangen. Ik heb gekozen voor een vintage bloemenprint van Graham & Brown en de sfeer was op slag anders. Heel vrolijk word ik ervan!

 

Ook Mirjam Hart heeft onlangs haar keuken behangen met een te gekke bloemenprint. Het effect van behang is ook hier heel erg duidelijk. De donkergroene achtergrond met de roze en witte grote bloemen zorgen voor een wauw effect. Mirjam heeft ervoor gekozen om meerdere muren te behangen voor een groots effect. Gewaagd maar zo geweldig!

 

Bij Mindy Schroor zien we ook een prachtig behang in de keuken. Dit is een op maat gemaakte print. Tegenwoordig is er zoveel mogelijk, je kunt een toffe print kiezen en deze helemaal op maat laten afdrukken op jouw muur! De kraanvogels met bloemen zijn ook weer aardig gewaagd maar ook hier is het effect echt werelds te noemen.

Behang in de woonkamer

Nog meer bloemenbehang in ons huis. Ik heb hier gekozen voor een op maat gemaakt behang. En wederom ging ik voor bloemen en een vintage look. De vintage sfeer – daar ben ik gek op – komt hier mooi tot zijn recht. Ik vind dit behang wel druk genoeg dus heb er geen schilderijen bij gehangen. De keuze in geprint behang is echt enorm. Je kunt kiezen uit zoveel verschillende thema’s. Van dierenprints naar bloemenprints maar ook kunst afbeeldingen en kinderkamer prints zijn mogelijk. De keuze is reuze!

 

Bij Madeleine van @madeleinehouse72 zien we ook een mooi op maat gemaakt behang aan de muur. Een mooi donker behang wat heel sfeerbepalend is. Ook hier zien we weer vogels en bloemen terug. Toch de trend dit jaar! Door voor zwart te kiezen springt de muur er echt uit. Het groen van de plant steekt er prachtig bij af. Een topkeuze in dit interieur.

 

Wat ook mogelijk is, een deel van een muur behangen zoals we zien bij Ellie Verbeek van @thuisbijmij. Ellie koos voor een subtiel behang met bladprint in verschillende grijstinten. Door een deel van de muur te behangen trekt het oog hier automatisch naartoe en zorgt het voor een speels effect. Zoals je ziet kan ook met een rustig behang een groots resultaat bereikt worden.

Behang kan overal

Denk ‘out of the box’ en dan kan het echt op veel meer plekken! Zo heb ik zelf onze trap behangen. De stoottreden heb ik voorzien van een kek printje met geometrische vormen. Al eerder had ik er een ander behang. Nu ‘spaar’ ik verschillende behangprintjes op om later elke trede te voorzien van een ander printje. Lijkt mij enorm leuk!

 

Bij Sabrina Visual zag ik echt een superleuk idee. Ze heeft haar toiletruimte behangen! En dan niet met een simpel behangetje, nee geheel in stijl met een te tof vissen behang. Dat bedoel ik dus met ‘out of the box’ denken! Het effect is hier ook weer echt gigantisch. Behang kan zelfs het kleinste kamertje enorm op pimpen. Heet tof gedaan!

Zoals je ziet zijn de mogelijkheden echt enorm met behang! Durf jij het ook aan om een ruimte in je huis te behangen? Ik zeg ‘gewoon doen.’

Liefs Andrea

Voor meer interieur inspiratie kijk je hier! 

8 Reacties

    • Bijzonder mooi! In ons vorige huis hadden we ook bloemen behang. En nu krijgen we mooie rijksbloemen op de slaapkamer. Theobert Pot heeft kleur advies gegeven. Zo’n zin in, wordt zo mooi!! Helaas pas ik nu niet in het rijtje maar ik ben voor

  1. Wauw, erg mooi Andrea, helemaal jou!
    Fantastisch! Ik heb nergens behang.
    Nog nooit behangen ook. Maar wil het zéker eens gaan proberen! Leuk. Thankxxx voor de inspiratie “you Rock”!

  2. Heel gaaf allemaal!! Wij gaan de logeerkamer pimpen. Er is een mooie houten vloer onder het laminaat vandaan gekomen. Weet ook al welke kleur ik daar wil gebruiken. Ik ga eens nadenken over print.
    Out of the box denken! Bedankt voor de inspo 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *