blog oudere meisjes deel #41

Deze week op de blog ‘oudere meisjes’ een van de allerliefste personen die ik ken op Instagram. Irene is ontzettend loyaal naar mij toe. Altijd een berichtje, een lief woord, ik waardeer dat enorm. Irene geeft ons een kijkje in haar leven, wat moedig hoe ze vertelt over haar kinderen. Zeker waar ze momenteel doorheen gaan. Ik geef het je te doen. En toch heeft die lieverd nog altijd een positieve vibe. Ik volg haar met veel plezier en ook dit verhaal heb ik weer met een traan gelezen. Bedankt lieve Irene dat je jouw verhaal wilde delen! 

Stel jezelf voor, wie ben je en wat doe je

Mijn naam is Irene en ik woon in Bilzen (België), op een kwartiertje van Maastricht. Tien jaar geleden ben ik getrouwd met mijn soulmate Ronny, waarmee ik al 23 jaar samen ben. Voor ons beiden een tweede huwelijk. Ik heb 4 kinderen, 3 pluskinderen en samen 9 kleinkinderen. Van 1 mei tot 1 september kan je mij vinden aan het onthaal van Camping Familiestrand. De rest van het jaar ben ik thuis, maar vervelen doe ik me nooit.

Waar ben je het meest trots bij jezelf?

Het meest trots ben ik natuurlijk op mijn kinderen. Het feit dat ik mijn kinderen grotendeels alleen heb opgevoed en ook goed gedaan heb. Het zijn stuk voor stuk fantastische personen geworden, die allen hun eigen weg hebben gevonden. Verder ben ik trots dat ik mij eindelijk laat horen, aangezien ik vroeger vrij verlegen was en geen eigen mening had. Ik ben tot mijn 15 jaar naar school gegaan. Op mijn 15e verjaardag had ik te maken met een zwaar auto-ongeval. Ik zat achter de bestuurder en vloog met mijn hoofd door het raam. De dokter die mij die nacht opereerde, was zat en had de operatie helaas niet goed uitgevoerd. Met resultaat dat ik nog zesmaal geopereerd werd aan mijn hoofd. Dit is ook de reden waarom ik stopte met school, door het lange verblijf in het ziekenhuis.

Wat vind je het leukst aan ouder worden?

Het leukste aan het ouder worden vind ik toch wel de wijsheid, de rust en de mensenkennis. Ik heb pittige tijden meegemaakt, zoals het verlies van mijn ouders, mijn beste vriendin, schildklierkanker… Mijn oudste dochter kreeg op 18-jarige leeftijd anorexia, wat nog steeds een uitdaging blijft voor haar. Twee jaar geleden kreeg mijn jongste dochter te horen na een genetische test, dat ze drager was van BRCA2.

Dit betekent 87% kans op borstkanker. Zo kwamen we in een rollercoaster van emoties terecht. Haar borsten zijn ondertussen preventief verwijderd. Daar ik nog 2 dochters heb en een zoon, lieten zij zich ook testen. Één dochter was negatief, de andere positief en mijn zoon wacht nog op de test. Op 12 mei wordt ook mijn andere dochter preventief geopereerd. Gelukkig zijn mijn kinderen sterk. Dankzij mijn ontdekking van hoogsensitief te zijn, begrijp ik nu waar ik de dingen veel intenser aanvoel. Het heeft me geholpen om mezelf beter te begrijpen en om met dergelijke uitdagingen om te gaan.

Wat zou je willen meegeven aan andere (jongere) vrouwen?

Geniet van elke dag, ga voor je dromen, want voor je het weet, is het te laat. Het belangrijkste in het leven, is dat je doet wat je gelukkig maakt. Laat niemand je misleiden: Je bent meer dan genoeg!

Wat vind je minder leuk aan het ouder worden?

Zonder twijfel: De kwaaltjes. Heb een leesbril nodig en dan de rimpels die erbij komen. Conclusie: Geniet elke dag, apprecieer de kleine dingen en gun jezelf wat me-time.

Welk gezegde of quote is jou op het lijf geschreven?

Zoals één van mijn idolen John Lennon mooi omschreef: ‘You may say I’m a dreamer, but I’m not the only one.’

Wat zijn je hobby’s of passies?

Eén van mijn grootste passies, is alles wat met interieur styling te maken heeft. Dankzij Instagram heb ik al veel inspiratie kunnen opdoen en leuke mensen online leren kennen. Daarbij, ben ik gek op fietsen. Heerlijk, met de fiets nieuwe plekjes ontdekken. Ook ben ik een hobbykok: Ik kan uren in de keuken staan om nieuwe recepten uit te testen. Dan komt er natuurlijk ook nog vakantie bij, Gran Canaria is onze favoriete bestemming. In oktober zijn er nog heerlijke temperaturen, maar 3u vliegen, steeds in hetzelfde hotel, dus voor ons voelt dit als thuiskomen.

Wat weet je nu wat je nog niet wist toen je jonger was?

Dat je moet leren loslaten. Het heeft geen zin om te blijven hangen in het negatieve. Kijk vooruit en maak iets leuk van je leven.

Wat zou je anders doen in het leven? Zou je wel iets anders doen?

Als ik iets anders zou kunnen doen, dan had ik mijn studies toch graag verdergezet. Het is natuurlijk nog niet te laat: Mijn dochters porren mij om nog een bijkomende opleiding i.v.m. interieurstyling te volgen. Dit staat dus nog op de planning voor de komende maanden.

Hou oud ben je?

In mei zal ik 63 jaar worden, wellicht het oudste meisje op deze blog. Mijn kleinkinderen noemen me een ‘hippe oma’.

Waar kunnen mensen je vinden op social media?

Op mijn Instagram account @happiness.home32. Op deze pagina deel ik foto’s van mijn interieur en vertel ik meer over mijn dagelijkse avonturen, zowel in de keuken als op de fiets.

Heb je zelf nog een toevoeging? Deel het met mij!

Lieve Andrea, ik vind het geweldig dat je mij gevraagd hebt voor je blog. Je bent een fantastisch persoon, bedankt dat ik je oudere meisje mag zijn.

Bedankt Irene voor je bijdrage aan het blog ‘Oudere meisjes!’ YOU ROCK! 

#NOTOLDJUSTOLDER

Meer blogs lezen over ‘oudere meisjes? Je leest ze HIER!

Tags:

28 Reacties

 1. Jeetje Irene, wat heb jij een hoop meegemaakt zeg….
  En ook nog pittig waar je doorheen gaat!
  Ik ervaar jou echt als 1 bonk positiviteit.
  Je doet het allemaal maar…
  En wat Andrea zegt, je bent zo ongelooflijk lief en altijd mooi berichtje.
  Chapeau voor jou!
  Ik vind jou lief

  • In één keer uitgelezen, mooi blog geschreven Andrea over een hele bijzondere en lieve, krachtige vrouw.
   Niet miepen maar de mouwen opstropen mentaliteit is echt op Irene haar lijf geschreven.
   Ondanks de moeilijke dingen waar zij mee te maken heeft altijd positief en een lief woord klaar voor de ander.
   Daarbij maakt zij allerlei avonturen mee waar ze op een leuke manier over schrijft. Ik volg haar graag en echt mijn insta maatje ♥️

 2. Wat een hobbels heb je gehad (en heb je nog) op je levenspad! En wat ontzettend knap hoe je je er doorheen slaat! Mijn complimenten en heel veel goeds en moois gewenst voor jouw toekomst! Want (mag ik zeggen met mijn 70 jaren) je bent nog jong en heb nog heel veel voor je!

 3. Hallo Irene, mooi om je langs deze weg beter te leren kennen. Ik vind deze Oudere Meisjes blogs om die reden geweldig. Het leven gaat voor niemand over rozen maar sommige mensen krijgen wel iets meer dan een ander op hun bord. Indrukwekkend om te lezen en ik wens je veel positieve energie en kracht toe om nog te dealen met wat er nog op jullie pad gaat komen. Liefs Danny

  • Inderdaad ,jammer dat niet alles perfect is maar we proberen er het beste van te maken ook al is dat soms moeilijk,bedankt liefje ,fijne dag Irene.

 4. Hoi Irene,

  Wat een heftig verhaal, jee ongelofelijk wat jij hebt moeten meemaken. Volgens mij ben je er inderdaad een heel sterk en veerkrachtig persoon door geworden. Chapeau!!!

  Liefs Beccie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *