Blog ‘Oudere meisjes’ deel #32

Vandaag beantwoordt de lieve Martine alle vragen voor de Blog ‘Oudere meisjes’ deel #32. Martine ken ik via haar account op Instagram en ik ben echt mega verliefd op haar nieuwe huis aan de rand van een bos! Met zoveel stijl ingericht. Ook dit oudere meisje – geboren in een van de beste jaren ever (1972 ROCKS) – deelt mooie wijsheden en gedachtes met ons. Met een kleine feministische inslag (weer herkenbaar!) deelt ze een aantal hele goede tips! Zeker die gericht aan jongere vrouwen en wat ze anders zou doen. Ook daarin kan ik mij, en jij vast ook, weer heel goed vinden. Een heerlijk blog weer om te lezen! Enjoy! 

Stel jezelf voor, wie ben je en wat doe je

Hi! Ik ben Martine, jullie kennen me misschien van het interieuraccount 10interiors. De naam 10interiors komt trouwens van Tien of Tine, zo word ik regelmatig genoemd. Het grappige is dat veel mensen nooit die link gelegd hebben tussen 10 en MarTIENe! Ik ben bijna 4 jaar geleden getrouwd met mijn grote liefde Carl en samen hebben wij 4 kinderen; 2 van hem en 2 van mij. Drie jongens van 16, 14 en 13 en een meisje van 10. En sinds 2 jaar woont hond Milou bij ons, een voormalig straathondje, ook wel ons vijfde kind 😉.

Ik heb een paar jaar geleden mijn fulltime salesbaan opgezegd omdat ik graag weer creatiever bezig wilde zijn, zowel privé als zakelijk. Het afgelopen jaar ben ik heel druk geweest met ons nieuwe huis. We hebben ruim een jaar geleden een kavel aan het bos gekocht en we wonen nu een paar maanden in ons droomhuis, samen met een architect ontworpen en zelf ingericht. Veel werk, ook veel stress maar ik zou het zo opnieuw doen! Ik begin nu weer meer tijd voor mezelf te krijgen (na weken achter elkaar verven, dagenlang het web doorspitten voor sanitair, tegels, lampen etc. en vele dozen in-en uitpakken). Dus nu wordt het weer tijd voor stylingadviezen, schilderen (doeken, geen muren!), lezen; ik zit vol met plannen!

 

Waar ben jij het meest trots op bij jezelf

Ik ben er trots op dat ik iets moois van het leven maak, voor mezelf en voor de mensen om me heen. Ook ben ik enorm positief ingesteld en ga ik altijd uit van het goede in mensen. Ik  kan van zowel grote als kleine dingen genieten. Ook als het soms tegenzit of er moet iets vervelends gebeuren. Dan deal ik daar meteen mee en ga ik verder. Ik ben niet bang om lastige keuzes te maken en een andere weg in te slaan. En ik ben trots op de mensen die ik om me heen heb, mijn man, onze kinderen, mijn familie en mijn vriendinnen. Ik doe ook mijn best om een goede vrouw, moeder, stiefmoeder, dochter, zus en vriendin te zijn!

Wat vind je het leukste aan ouder worden?

Het is echt een fijn gevoel dat de druk er wat meer af is! Waar ik vroeger nogal eens bang kon zijn om van alles te missen kan ik nu echt meer genieten van de alledaagse dingen. Vogels kijken in de tuin, versgebakken patat, de krant uitgebreid lezen, wandelen. Eigenlijk de dingen die ik vroeger heel suf vond bij mijn ouders! Ooit leek 50 mij oud en saai, maar het is nu -op deze leeftijd- juist fijn om meer te weten en meer te kunnen. En gelukkig heb ik nog net zoveel energie als vroeger!

Wat zou je willen meegeven aan andere (jongere) vrouwen

Ik sluit me natuurlijk aan bij de meeste adviezen die in deze rubriek al gegeven zijn, zoals je niet te veel aantrekken van de mening van anderen, je eigen gevoel volgen, genieten, doen wat goed voelt. Maar ik zou ook echt adviseren om te zorgen dat je je eigen zaken goed voor elkaar hebt! Het is echt belangrijk als (jonge) vrouw om een bepaalde onafhankelijkheid te hebben, zowel financieel als praktisch. Investeer in jezelf! Het geeft je de vrijheid om je eigen keuzes te maken. Studeren en hard werken heeft mij zoveel kansen en keuzemogelijkheden gegeven! En ook niet onbelangrijk: een gevoel van eigenwaarde.

Wat mannen kunnen, kunnen wij (meestal) ook! Ik ben heus geen hardcore feminist, maar wij vrouwen kunnen zoveel meer dan we denken! Ik vind het zo leuk om op Instagram te zien dat vrouwen zelf huizen opknappen, muren verven, tegelen, een eigen bedrijf beginnen! Tot slot nog een belangrijke tip: blijf investeren in vriendschappen, die zijn goud waard. Ik heb een groep heel bijzondere vriendinnen om me heen, van klasgenoten van de middelbare school tot lieve oud-collega’s. Allemaal geweldige oudere meisjes!

Wat vind je minder leuk aan het ouder worden

Ik kan soms met weemoed terugdenken aan mijn studententijd, waarin ik me minder zorgen maakte en het leven gewoon relaxter was. Ik kon uren gewoon een beetje hangen zonder schuldgevoel. En ik nam het leven meer met de dag. Hoe ouder je wordt, hoe meer verantwoordelijkheden je krijgt en hoe meer er “moet”, niet alleen van je omgeving maar vooral van jezelf. Ik vind het best lastig om te ontspannen omdat er altijd wel 1001 dingen zijn die je nog moet doen. En ik weet dat ik mezelf dat opleg, maar dan nog…

Welk gezegde of quote is jou op je lijf geschreven

Ik zou zeggen: je krijgt eerder spijt van wat je niet hebt gedaan dan van wat je wel hebt gedaan. Spring af en toe in het diepe! En ga erop uit, ontdek de wereld en doe nieuwe dingen! Ik zie het echt als een verrijking dat ik veel heb gereisd in mijn leven en niet de standaard routes heb gevolgd. Ik was vroeger echt een verlegen kind maar doordat ik geleidelijk aan steeds meer uit mijn comfortzone ben gestapt is er zoveel moois op mijn pad gekomen!

Voor je het weet ben je vooral aan het werken en zorgen dus als je de mogelijkheid hebt om meer van de wereld te zien, doen! Ik heb best een aantal lastige keuzes gemaakt in mijn leven, zoals het kiezen voor mijn huidige relatie, het opzeggen van mijn vaste, goedbetaalde baan en het verlaten van de stad waar ik 30 jaar heb gewoond. En ik ben zelfs getrouwd, iets waarvan ik dacht dat ik het nooit zou doen! Maar ik heb nergens spijt van!

Wat zijn je passies en of hobby’s

Ik ben gek op mooie (vintage) spullen, en dan het liefst met een verhaal erachter. Vooral als het te maken heeft met interieur, kleding, boeken, kunst… Mooie kleuren, patronen, bloemen, combinaties maken. Heel visueel dus, ik zie overal een plaatje of een schilderij in. En ik hou van reizen, zowel steden als natuur, bekende plaatsen waar ik graag terugkom, en nieuwe plekken. En muziek, ik ben vooral blijven hangen in de muziek van mijn jeugd, uit de jaren ‘80 en ‘90. Oh ja, en ik hou van eten, drinken en veel gezelligheid. Niet echt van koken. Ook niet van sporten maar wel van wandelen. Vooral nu we een hond hebben en aan het bos wonen. Heel handig in deze coronatijd!

Wat weet je nu wat je nog niet wist toen je jonger was

Je kunt je leven maar tot op een bepaalde hoogte plannen. Er kan van alles gebeuren waar je geen invloed op hebt. Geluk, pech, toeval, dat overkomt je allemaal. Ik dacht vroeger dat het leven meer maakbaar was, maar dat is maar deels waar! Maar als je zelf zorgt voor een goede basis, kun je beter tegen een stootje. Ik ben blij dat ik mooie kansen heb gegrepen en heb leren accepteren dat niet alles gaat zoals je het wilt. Neemt niet weg dat je er zelf wat van moet maken, van het leven!

Verder merk dat ik minder waarde hecht aan materiële zaken. Ik ben me er ook meer bewust van hoe zuinig we op onze aarde moeten zijn, dus ik koop veel minder nieuwe spullen en ben ook vegetariër. Ik geef liever geld uit aan ervaringen die mooie herinneringen worden. Maar het is zeker goed om niet al te veel overal bij stil te staan wanneer je jong bent! Ik mis soms wel het ongedwongene wat ik vroeger had. Ik denk ook dat het leven nu echt anders is met de komst van mobiele telefoons, laptops en Social media. Af en toe voel ik me best een oude zeur als ik denk dat het leven vroeger overzichtelijker, ongecompliceerder en relaxter was. Ik zou dolgraag mijn kinderen willen opvoeden in de tijd dat ik ben opgegroeid! Ik heb een heerlijke ongecompliceerde jeugd gehad en besef me steeds vaker wat een geluksvogel ik daardoor ben.

Wat zou je anders doen in het leven? Zou je wel iets anders doen?

Ik zou op persoonlijk vlak niet echt weten wat ik anders had moeten doen. Wel denk ik (achteraf natuurlijk!) dat ik qua werk een stuk assertiever had kunnen zijn en best meer op mijn strepen had mogen staan. Op de een of andere manier stellen wij vrouwen ons over het algemeen toch te bescheiden op en kijken we vaak meer naar wat we niet kunnen dan naar wat we wel kunnen. Wat dat betreft kunnen we best een voorbeeld nemen aan mannen! Ook thuis: wij vrouwen zijn over het algemeen goed in multitasking maar probeer niet alles naar je toe te trekken want voordat je het weet loop jij het meeste te doen. Het kost mij ook best wat moeite om los te laten dat niet alles op mijn manier hoeft te gaan thuis. Geloof me: dat geeft je een hoop meer tijd voor jezelf!

Hoe oud ben je

Ik ben uit 1972 dus dit jaar word ik 49. En ik weet dat je zo oud bent als je je voelt en dat leeftijd niets zegt maar ik vind volgend jaar 50 worden best een dingetje… Ik heb nog zoveel plannen en leuke ideeën en soms vind ik het best confronterend dat de tijd zo snel gaat.

Waar kunnen mensen je vinden op Social media

Op Instagram kun je me volgen op @10_interiors. Hierin laat ik vooral foto’s zien van ons huis. Een combinatie van oude en nieuwe spullen, die ik overal en nergens bij elkaar heb gescharreld. We zijn eind vorig jaar dus verhuisd van een oud herenhuis in de stad naar een nieuw en modern houten huis aan het bos. Ik ben nog volop bezig met inrichten en stylen en vind het superleuk om dit met jullie te delen!

Heb je zelf nog een toevoeging? Deel het met mij!

Lieve Andrea, wat een gouden idee, deze serie! Ik begon met schrijven en kon niet meer ophouden. Dat was dus heel wat schrappen en bijschaven. Het fijne aan een ouder meisje zijn, is dat je leven een mooie combinatie is van genieten van het nu, plannen maken voor later én het hebben van speciale herinneringen en ervaringen.

 

Bedankt Martine voor je bijdrage aan het blog ‘Oudere meisjes!’ YOU ROCK! 

#NOTOLDJUSTOLDER

Meer blogs lezen over ‘oudere meisjes? Je leest ze HIER!

24 Reacties

  • Leuk om je een beetje te leren kennen en ook herkenbare woorden .
   wat een prachtige huis hebben jullie ben meteen gaan volgen !
   Groetjes Carla xx

  • Leuk om je verhaal te lezen Martine, ik ben er ook eentje uit die goede oude jaren 70, dus ik herken veel van wat je schrijft. En vooral dat opgroeien zonder al het digitale en dat je dat je kinderen eigenlijk ook.zou gunnen herken ik erg. Je kunt er niet meer omheen en dus belangrijk om er een tegenhanger tegenaan te zetten. Bij ons is dat onderdompelen in muziek. Het hele gezin heeft er een flow door gekregen. Maar dat kan natuurlijk van alles zijn wat je aan elkaar bindt. Veel geluk toegewenst!

   • Fijn dat je het gelezen hebt Margreet! Lastig he, om de goede balans te vinden met je kinderen opvoeden. Wij stoppen er een hoop liefde en gezelligheid in en dan vertrouwen hebben dat het allemaal goed komt!

  • Leuk om te lezen weer!
   Wat een mooi mens en prachtig huis!
   Weer een nieuw huis om binnen te gluren ;)))

   Ga je volgen Martine
   Groetjes, Inge

 1. Leuk om te lezen Martine en Andrea, ik volg je eigenlijk pas sinds kort, dus leuk om the face behind te zienprachtig huis heb je..! En mooi verhaal

  • Dankjewel, zo leuk dat zoveel mensen de moeite nemen om het helemaal te lezen. We zijn ook met een grote groep, de oudere meisjes :-)!

 2. Wow! Wat een fijne blog om te lezen! Tussen de regels door lees ik hele mooie en waardevolle boodschappen. En nee, ook ik had die link met 10 niet gelegd… ;). Dankjewel Mar10e en Andrea!

 3. Hi Martine, een genot om jouw blog te lezen. Moet zeggen dat ik na alle blogs die na mij zijn gekomen steeds meer besef dat ik totaal niet alles uit het leven haal wat er in zit en dat is best confronterend. Het stukje van o.a. onafhankelijkheid vond ik ook mooi om te lezen. Is zo belangrijk. Je lijkt me een ontzettend gezellig en lief mens. Liefs

 4. Zo leuk om te lezen Martiene, leuke weetjes. En ik vind zeker dat vrouwen veel assertiever mogen zijn. Sommige zetten zichzelf zo op de achtergrond en dat vind ik zo niet nodig.

  En meis wat heb jij toch een GEWELDIG huis en hond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *