Comfort op de slaapkamer met een heerlijk dekbedovertrek

Wat is er nou fijner dan na een lange dag lekker in bed te kruipen onder een heerlijk dekbed met een fijn dekbedovertrek eroverheen. Een comfortabel bed met een heerlijk dekbed met dito hoes zorgt voor een goede nachtrust. Tijd dus om een keuze te maken uit een van de vele dekbedovertrekken!

Verschillende stoffen

Er is enorm veel keuze in dekbedovertrekken, het is daarom ook van belang om even stil te staan bij wat jij fijn vindt. Zo zijn er katoenen dekbedovertrekken maar ook satijnen of linnen overtrekken. Katoen heeft als voordeel dat het relatief goedkoper in aanschaf is, voelt fris aan en ademt goed. Linnen is neemt meer vocht op dan katoen en door de weving gedijt huisstofmijt niet goed op linnen. Erg fijn ook voor mensen met een allergie. Satijnen overtrekken is vooral een luxeproduct. Het zorgt voor zijdezacht haar en schijnt daarnaast goed te zijn voor de huid. Ook voelt het natuurlijk erg luxe aan je huid.

Let op de maat

Belangrijk bij aanschaf van een nieuw dekbedovertrek is de maat. Een te grote hoes om je dekbed heen is niet fijn, het dekbed gaat dan uit de hoeken wat zorgt dat je vaak moet opschudden. Let dus bij aanschaf goed op de maat! Was voor gebruik het dekbedovertrek even op een kort programma. Dit zorgt ervoor dat de stof meer vocht opneemt. Was het niet te heet de eerste paar keren. Op 30 graden is voldoende.

Welk dessin

En dan is er nog het dessin van een dekbedovertrek. Dat is toch wel waar men het eerst naar kijkt. Deze stem je uiteraard af op jezelf en de look die je je slaapkamer wilt meegeven. Zo kies je voor een mooi bloemenpatroon voor vrolijkheid. Een effen kleur geeft vaak een sereen gevoel aan je slaapkamer. Mooie beige en wittinten zijn hier uitermate geschikt voor. En blauw geeft juist een frisse look.

Zo zie je dat er best een aantal dingen zijn waar je rekening mee kunt houden bij de aanschaf van je nieuwe dekbedovertrek. Maak je keuzes en geniet, want er is niks fijner dan heerlijk wegkruipen in een fijn fris bed.

 

Comfort op de slaapkamer met een heerlijk dekbedovertrek

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *