Oude pallets inleveren en hergebruiken

Pallets worden in verschillende sectoren gebruikt. In magazijnen, de bouwsector, detailhandel en nog veel meer. De reden dat de pallets zo geliefd zijn, is omdat ze een handige oplossing bieden voor het opslaan en transporteren van verschillende goederen. De pallets zijn met de hulp van vorkheftrucks gemakkelijk te verplaatsen door magazijnen, waardoor ze ook op grote hoogtes op te slaan zijn. Pallets worden vaak na gebruik direct weggegooid, terwijl ze er nog hartstikke goed uitzien en nog veel vaker gebruikt kunnen worden. Om die reden zijn er nu bedrijven die de pallets verzamelen en deze recyclen of hergebruiken. Op die manier kan er bespaard worden op nieuwe materialen. Voor meer informatie over het inleveren van pallets ga je naar de website.

 

Verschillende materialen pallets

Pallets zijn niet altijd gemaakt van hetzelfde materiaal. De meest bekende pallets zijn de houten variant, maar de pallets kunnen ook gemaakt zijn van kunststof of zelfs metaal. Niet iedere soort pallet levert evenveel geld op. Hout is bijvoorbeeld erg goedkoop om te maken en zal hierdoor minder geld opleveren. Een metalen pallet is erg sterk waardoor deze vaak na lang gebruik nog in goede staat verkeert. Deze pallet zal daarom meer geld opleveren. Kunststof pallets zijn ook stevig en gaan niet snel kapot. Als ze eenmaal beschadigd of kapot zijn, zijn ze wel moeilijk of niet te repareren.

 

Houten pallets recyclen

Houten pallets kunnen erg goed gebruikt worden om te recyclen en te hergebruiken voor andere doeleinden. Een mogelijkheid van houten pallets recyclen is bijvoorbeeld het versnipperen van het hout en dit hergebruiken als brandstof of inzetten als mest door het te verwerken als compost. De mogelijkheden zijn erg groot. Door de pallets te recyclen hoeven er een stuk minder bomen gekapt te worden om om te zetten in brandstoffen of compost. Dit is beter voor de aarde, omdat het grondstoffen en energie bespaart, en het is ook nog eens goedkoper omdat de materialen goedkoop aangeschaft kunnen worden.

 

Plastic pallets hergebruiken

Het plastic van de plastic pallets kan worden gesmolten. Door het plastic te hergebruiken kan het worden omgezet in andere producten gemaakt van kunststof. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld containers en kratten. Bij het maken van plastic zijn veel brandstoffen nodig. Door het bestaande plastic te smelten en te vermaken tot nieuwe producten kan er op deze grondstoffen en brandstoffen bespaard worden. De fossiele brandstoffen worden alsmaar schaarser en het is van groot belang dat wij zuinig hiermee omgaan. Door het te hergebruiken kunnen wij weer een beetje extra afval vermijden en komen wij weer een stap dichterbij een duurzame toekomst.

 

Lever jouw pallets in

Het inleveren van oude pallets heeft dus aardig wat voordelen. Allereerst bespaart het geld, omdat je er wat voor terugkrijgt. Ten tweede is het beter voor onze aarde, omdat er niet nog meer materialen geproduceerd hoeven te worden. Door jouw pallets in te leveren en te recyclen help jij weer een beetje mee aan een stap richting een duurzamere toekomst. Je kunt Europallets inleveren bij Palletcentrale, hier geld terug voor krijgen en meehelpen aan een groene toekomst.

Categories:

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *