Hoe stel je een natuurlijk wooninterieur samen? – 4 Tips voor succes

Op het gebied van interieur zien we een steeds grotere opkomst van op de natuur geïnspireerde interieurstijlen. Denk bijvoorbeeld maar eens aan typische Scandinavische meubels met in zachte kleuren geschilderde muren in kamers en linnen stoffen die rond de ramen wapperen of de moderne en warme uitstraling van een visgraten houtvloer die perfect aftast met veel groene planten. Als je van een natuurlijke look houdt, maar nog wat inspiratie nodig hebt, lees dan snel verder voor enkele toptips om deze trend onder de knie te krijgen!

1. Ga voor mooi hout

Niets is natuurlijker dan hout en er zijn maar weinig materialen die de warme uitstraling van hoogwaardig hout kan evenaren. Of je nu gaat voor een massief eiken vloer, moderne meubels van blond eucalyptushout of een behang met imitatie houteffect, het aanbrengen van hout in huis is gegarandeerd succes bij het nastreven van een natuurlijk wooninterieur. Bovendien is hout voor alle soorten budgetten en kan het op talloze manieren in het interieur worden geïntegreerd.

2. En toen was er licht!

De zon is de ware koningin van de natuur en moet daarom dan ook dienovereenkomstig worden geprezen. Zorg ervoor dat de zon ruim baan krijgt om naar binnen te schijnen en dat meubels het licht niet blokkeren. Het is trouwens ook slim om extra goed na te denken over passende raambekleding. In warme gebieden zijn zwevende glasgordijnen perfect om het licht binnen te laten, terwijl huiseigenaren in koelere klimaten vaak meer baat hebben bij comfortabele gordijnen die naar achteren getrokken kunnen worden om optimaal van het zonlicht te genieten. Ben je toevallig een fan van jaloezieën, ga dan vouwgordijnen!

3. Voeg textuur toe

Wil je een gezellige sfeer scheppen zonder afbreuk te doen aan de moderniteit, verzacht jouw interieur dan met zachte kussen en dikke dekens. In de slaapkamer kun je denken aan een modieuze katoenen klamboe voor een unieke natuurlijke uitstraling en kwalitatieve nachtrust tijdens de zomer. Vergeet ook zeker niet de kunst en de versieringen! Je kunt bijvoorbeeld snoeren van fonkelende lichtjes toepassen als een prachtig accessoire, en ze vervolgens aanvullen met boomtakken of rustieke geweien. Tenslotte kunnen oude houten kratten een prachtig element vormen – maak er eigenzinnige zitstokken van of gebruik ze om extra dekens, tijdschriften of prullaria in op te bergen.

4. Onmisbaar: Groene planten

Planten verlevendigen een ruimte en zijn onmisbaar voor een natuurlijke look. Bovendien helpen kamerplanten om de lucht te zuiveren, verminderen ze giftige stoffen en verhogen de zuurstofgraad. Het is zelfs bewezen dat ze een fantastische stemmingsverbeteraar zijn en stress verminderen! Enkele aanraders om mee te beginnen zijn aloë vera, de bananenplant, palmlelie of spinnenplanten. Zorg er natuurlijk wel voor om ze voldoende aandacht en liefde te geven, want dan zullen ze ook goed voor jou zorgen!

Categories:

1 reactie

  1. Bedankt voor de handige tips! Wij hebben sinds kort een keramische vloer. Hier zijn we heel blij mee, alleen willen we graag iets meer een natuurlijk interieur creëren. Deze tips gaan ons zeker helpen!

    Met vriendelijke groet,

    Carla

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *