Maak het leven makkelijker met een elektrisch rolgordijn

Wat heb je in huis wat je leven makkelijker maakt? Een dunschiller om snel aardappelen te schillen? Een koffiezetapparaat met melkopschuimer die een heerlijke cappuccino voor je maakt? Wacht dacht je van een elektrisch rolgordijn? Als je daar niet eerder bij hebt stilgestaan dan gaan we je op deze pagina even bijpraten. Schakel wat sfeerverlichting in, zet de lampen op 50 procent helderheid en sluit de gordijnen. Is dat veel werk? Kijk, daarom maak je het leven makkelijker met een elektrisch rolgordijn!

Technologie maakt je leven makkelijker

Het leven wordt fijn met een elektrisch rolgordijn. Dat klinkt als een reclameslogan maar er zit zeker een kern van waarheid in. Het is een praktisch type Raamdecoratie dat er mooi uit kan zien en dankzij de motor perfect te bedienen valt. Naast een mooie woning wil je ook graag een huis inrichten dat comfort biedt. Huisautomatisering en met name elektrische Raamdecoratie kan hier een uitstekende bijdrage in leveren.

Hoewel je met technologie veel kunt bereiken willen we ook niet beweren dat alles plug & play is. Voordat je echt de voordelen van elektrische rolgordijnen zult ervaren is het nodig om wat voorwerk te verrichten. Om een gordijn elektrisch te maken heb je een motor nodig die het rolgordijn in beweging brengt. Somfy maakt hiervoor speciale motoren die rolgordijnen automatiseren. Dit systeem is eenvoudig te plaatsen, zelfs op bestaande gordijnrails. Als de motor geïnstalleerd is dan kun je het gordijn koppelen aan een afstandsbediening of de Somfy app op je smartphone of tablet. De configuratie zal enige tijd in beslag nemen maar als het systeem eenmaal verbonden is dan kun je echt gaan genieten.

Slim wonen

Een elektrisch rolgordijn met afstandsbediening is al een goede eerste stap. Zo kun je op iedere plek in huis één of meerdere rolgordijnen openen of sluiten. Je kunt echter ook de TaHoma Switch koppelen aan andere slimme toepassingen. Ga verder dan een gordijn openen en sluiten en maak van jouw woning een smart home. Bekijk Somfy.nl voor een overzicht van de mogelijkheden die jouw leven makkelijker zullen maken zoals huisautomatisering, temperatuur controle en persoonlijke beveiliging.

Laten we eerst even naar de rolgordijnen kijken. Je hebt geen koordjes meer nodig want openen en sluiten regel je met de app of afstandsbediening. Wil je graag met je stem de gordijnen bedienen? Ook dat is mogelijk met een smart speakers van jouw favoriete merk. Als je hebt gekozen voor verduisterende elektrische rolgordijnen dan wil je graag dat de lampen inschakelen op het moment dat de gordijnen sluiten. Dit is mogelijk door een scenario te maken. Zo kun je allerlei slimme apparaten van uiteenlopende merken met elkaar combineren en geavanceerde programma’s samenstellen.

 

Maximaal comfort bereik je door sensoren te plaatsen en te koppelen aan je centrale systeem. Je kunt dan op basis van lichtinval of temperatuur de gordijnen in werking stellen. Dan kun je gordijnen laten sluiten als de zon onder gaat, ook als je zelf van huis bent. Dat is makkelijk en ook veiliger. Zo ziet de woning er altijd bewoond uit, ook als je op het werk of op vakantie bent. Gemak betekent meer comfort en zelfs meer veiligheid, met elektrische rolgordijnen als centraal middelpunt richt je eindelijk de woning van je dromen in.

Categories:

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *