Laten we eerlijk zijn, we blunderen allemaal. De een wat meer dan de ander maar fouten maken is menselijk. Zolang je de mist in gaat leer je! Ik ga je deelgenoot maken van mijn grootste Instagram blunder en Blog misser! Waarom? Omdat leedvermaak soms ook lekker is en jij misschien dan deze blunder kunt laten liggen. It’s my pleasure!

quote

Instagram blunder. 

Laat ik beginnen met mijn grootste Instagram blunder. Ik heb in het begin van mijn Instagram bestaan eens aan iemand gevraagd waarom ze gestopt was mij te volgen. Ik had naar mijn idee leuk contact met deze meid maar blijkbaar dacht zij daar anders over. Oeps! Mij werd vriendelijk doch duidelijk te verstaan gegeven dat ze niet verplicht was mij te volgen en dat ze mij ook geen uitleg schuldig was. Leermoment!!

Ik kon mezelf wel voor mijn hoofd slaan dat ik dit gevraagd had. Het heeft me een week gekost om haar reactie van mij af te schudden die best snedig was. Vanaf toen wist ik dat ik goed voor ogen moest houden dan Instagram super leuk is maar ook super oppervlakkig. Ondertussen ben ik wijzer en weet ik ook dat er prachtige vriendschappen kunnen ontstaan.

Ik heb toen wel gelijk de app verwijderd waarmee je kunt zien wie je volgt en ontvolgd. Bloednerveus werd ik ervan en onzeker ook nog! Dus mijn wijze raad, gooi die app eraf en vraag je nooit af wat je fout hebt gedaan als je wordt ontvolgd. Waarschijnlijk niks namelijk, het hoort een beetje bij Instagram, they come and go!

toestenbord

Blog misser!

Dan heb je nog de Blog misser van mij tegoed. Deze misser was goed mis! Ik had een leuke blog geschreven en er plaatjes bij gezocht. Ik dacht als ik nou onder de foto bronvermelding zet dan ben ik er wel. Mooi niet. Een aantal weken nadat ik de blog erop had gezet kreeg ik een boze (en terechte) e-mail. Er werd mij gesommeerd een foto per direct te verwijderen of een geldboete van €1250 te betalen.

Ik was in overtreding want ik had dan wel bronvermelding erbij gezet, ook nog verkeerd geschreven, maar ik had geen toestemming gevraagd wat dus echt wel moet. Ik was nog maar net begonnen met bloggen maar dat mag geen excuus zijn natuurlijk. Gelukkig is het bij die waarschuwing gebleven. En heb ik de blog geheel verwijderd. Nu vraag ik dus eerst toestemming of ik gebruik gratis stockfoto’s. Een fout die ik niet meer wil en zal maken! Niks is zo vervelend dan wanneer een ander jouw foto’s ongevraagd gebruikt.

instagram quote

Dit waren mijn twee grootste missers op mijn Socials. Niet mijn enige missers hoor 😊 Ik maak elke dag fouten. Grote en kleine blunders. Misschien kom ik nog wel eens met de top 5 van Andrea en beschrijf ik er nog een paar. Wat is jouw grootste blunder? Durf je hem met mij te delen?

Liefs Andrea

Tags:

13 Reacties

 1. Leuk dat je ze met ons deelt! Ik heb die app heel even gehad, maar vond ik idd nutteloos. Die van de foto’s komt denk ik heel vaak voor, ook op de feed zelf.

  Wat ik in NL nog steeds vaak niet zie, is de vermelding dat het een samenwerking betreft. Dat doen buitenlandse accounts al veel beter. Wat is dat toch?

  Bedankt voor je blog! X

 2. Leuk om te lezen. Vind Instagram ook echt een proces waarbij je jezelf opnieuw ontdekt ook. En uiteindelijk is het “maar” instagram idd en dat we dat niet moeten vergeten. Maar instagram is ook superleuk!! En zoals je al zei kan t je hele mooie en bijzondere dingen brengen ☺️

 3. Oh hihihi ( sorry) maar wel leuk om te lezen op af en toe een stupid tikfout zoals ticks ipv tics en een totaal verkeerde tag valt het geloof ik wel mee haha die app heb ik nooit gehad
  lekker wijf ben je toch Dreetjuhhh

 4. Grin !!! Dit vind ik dus geestig….
  op zich snap ik trouwens wel dat je vraagt wanneer iemand ontvolgt. Kijk wanneer je eigenlijk nooit contact hebt oke, maar wanneer je een leuk contact hebt is t op z’n minst vreemd lijkt mij.
  Qua blunder heb ik bij de start van m’n verdrijf de naam niet gecheckt., kvk inschrijvingen, briefpapier, kaartjes alles klaar en toen werd er gedreigd met een rechtszaak ! Liep trouwens gelukkig ook goed af.

  • Is het nou ontvolgt of ontvolgd ? Ik heb hier echt altijd moeite mee! Kijk het wel na maar bij twijfel gok ik toch! Ook eigenlijk kleine blunders mijn spelfouten 🙂 Ow en met je bedrijf, ik heb hetzelfde gehad, nou ja dus wel gecheckt voordat ik alles klaar had maar ook een bestaande naam bedacht voor mijn bedrijf. Gelukkig ook goed gekomen 😉

   • Volgens mij kan t allebei t en d ligt aan de vervoeging. Maar echt scherp op spelling ben ik ook niet helaas 🙂
    Bizar dat jij ook hetzelfde had met je naam. Zo zie je maar hoe belangrijk dat dat toch vooraf gecheckt wordt hè. Zo zonde wanneer t fout zou gaan

 5. Wat leuk om te lezen! Tja… Ik had in een van mijn eerste weken op Insta de moeite genomen om een immens lange blog (een boek van Harry Potter is er niets bij) van iemand te lezen en gaf aan haar aan dat ik het leuk vond, maar wel ietsjes te lang, misschien beter opknippen om het leesbaarder te houden. Zo….. nou ik kreeg een boze reactie, waar ik me mee bemoeide en ze heeft de dagen erna in haar berichtjes steeds aangehaald wat voor hekel ze had aan ongevraagd commentaar van mensen, zelfs na mijn excuses bleef ze lelijk doen. Bedoelde het niet eens slecht, maar heb er dagen pijn in mijn buik van gehad… dus ja, dat doe ik maar niet meer..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *