Het ging beter met schrijven deze week. Hoera. Ik schrijf steekwoorden op. Zo slim van mezelf want als ik ze lees dan plingt het terug. Voor jou van mij Relaas week #9 (zie je wel, dit kan ik)

Begin van de week.

Maandag nam ik mij voor om weer eens voor een poos de wijn te laten staan. Lekker hoor dat wijntje in de avond maar elke avond vind ik zelfs teveel van het goede. Dus besloot ik om vanaf nu gezonder te gaan doen! Geen wijn meer doordeweeks, ook niet 1 glaasje! Vandaag gelukt. Vandaag wel. (keep reading)

Dinsdag stond ik om half acht knoflook te pellen. Ik had een date met mijn besties van Insta en we gingen lunchen. Ieder maakte iets lekkers. Ik ballen van Dre en daar moet knoflook in. Het was ontzettend fijn de meiden weer te zien, we hebben zelfs geknuffeld. Ik weet niet hoe het bij jullie zit met Corona maar ik heb toch het idee dat we allemaal steeds meer ‘schijt aan’ de anderhalve meter maatregel krijgen. Het is ook zo ongelooflijk lang en moeilijk. Ik heb nu fysiek contact gehad met zes mensen sinds de uitbraak. Incluis man en kinderen.

Het midden.

Woensdag werd het warm, zo warm dat ik besloot aan de slag te gaan met mijn verf van Flexa, ik ben zo clever. Sandy Beach moest het worden want sinds de vloer licht is hangt er een totaal andere vibe in de woonkamer. Echt dat had ik nooit gedacht! Alles moet anders al doe ik wel alles met de spullen die ik heb. Sandy Beach dus, de naam alleen al maakt me een beetje week in de knieën, dat wil je toch op je muren? Ik ben vet blij met het resultaat. Echt vet blij. Ik sliep als een bok. Snap je vast.

Donderdag had ik een afspraak met Jeroen van Spektakel wonen. Ken je niet? Klik klik klik!! Ik zei tegen manlief ‘je moet mee, dit vind jij ook leuk schat.’ Hij keek me twijfelachtig aan, ik denk dat hij dacht (ik denk teveel ja, ook voor anderen) dat het een soort van loods5 gebeuren was. Ha! Mooi niet! Loods5 is natuurlijk heerlijk maar Spektakel wonen is toch echt iets heel anders. Lief ging mee en kocht een jaren 40 Coca Cola drinkautomaat, ik wist het. Er zit een stukje techniek in en daar gaat hij prat op. Ik vind de machine ook cool, ik lonk ernaar.

Ikzelf ging naar huis met een gigantische poster – een uitvergrote cover van Playboy uit 1971. Zag deze op Insta en kocht hem binnen een minuut van Jeroen. Soms heb ik dat gelijk en dan weet ik ook dat het goed is. Ook nam ik de Uber coole lamp ‘Hidden Rabbit’ mee. Ik houd wel van een geintje in huis. Wat nog leuker is (voor jullie!) ik mag er een weggeven! Op Insta lees je er alles over. In de avond dronk ik 2 wijntjes. Net niet het weekend gehaald, zwakkeling.

gallerywall

Vrijdag heb ik vooral gewerkt, ik had een deadline en die heb ik gehaald. Veel tekst en foto’s waarvan binnenkort meer te zien is bij Flexa. Ook gebeld met Charlotte, ze heeft een design ontwerpbureau en ontwerpt momenteel een totale nieuwe look en logo voor mijn website. Echt een heel proces waar we al twee maanden mee bezig zijn. Totaal anders dan hoe het nu is. We zijn hiervoor echt de diepte in gegaan, wat wil ik, wie ben ik en waar sta ik voor. Ik vind dit echt enorm spannend, wil van het schrijven en het creëren van prachtige content nog meer mijn werk maken. Ook hier later meer over! In de avond dronk ik geen wijn maar water.

En het weekend.

Zaterdag heb ik veel gelezen over No Poo. En nee dat gaat niet over niet poepen. Ik speelde al een poosje met de gedachte om mijn haar niet meer te wassen met shampoo en conditioner. Waarom? Ik heb van mezelf droog stug haar, nu ik het grijs laat groeien lijkt het mij mooi als het dan ook echt naturel haar wordt. Daarnaast is het ook vanuit milieu oogpunt gewoon beter. Ook ervaar ik graag, probeer ik graag iets uit. Had ik in mijn vorige blog nog maar net getikt dat ik dit wel interessant vond maar eerst wilde onderzoeken, zo stond ik daags erna onder de douche en dacht ‘ik ga het gewoon proberen lees ik mij later wel in.’ En dat is dan dat. Ik hou in een blog bij hoe het mij vergaat, geen shampoo gebruiken. Vind je vast interessant, of niet, mag ook.

In de avond keek ik naar Netflix, er was een nieuwe film uit en die ging over het songfestival – Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga. Ik ben een sucker als het aankomt op het songfestival. Ik hou er zo enorm van. De kitscherigheid, de vreselijke liedjes, de kostuums en dan zit er ook altijd twee of drie liedjes bij die wel lekker zijn. Ik heb de finale van voetbal in 88’ meegemaakt. Toen was ik enorm blij maar toen we vorig jaar het songfestival wonnen was ik net dat grietje op tv Emma Wortelboer. Hysterisch van blijdschap. Ik heb zelfs gehuild. Het is voor mij jeugdsentiment, een van de hoogtepunten toen ik een klein meisje was en het samen met mijn moeder mocht kijken. Dan was er geen ruzie of angst maar vreugde en een moeder die gelukkig was. En dronken, dat ook. Ik was trouwens niet dronken.

Zondag hebben we Billy geschoren, hij ziet er weer niet uit maar het is voor hem echt lekker, hij zwemt graag en met een volle natte vacht in de zomer is gewoon niet zo fijn en praktisch. Verder gelummeld. Daar is een zondag voor. Mag van mij trouwens ook op dinsdag.

That’s it voor deze week, relaas week #9 staat. Ik ga nu mijn haar kammen.

Tags:

13 Reacties

 1. Hij is weer leuk. Maar dat No poo nee dat lijkt mij echt niks. Denk dat ik dan met al dat vette haar een auto in de wax kan zetten.

  Liefs,

  Xxx

   • Ik sluit me qua haarwassen aan bij Yvette . Voor de rest had je een prima week volgens mij. Met mooie plannen in het verschiet. Goed bezig Andrea. Liefs Linda

   • Nou ik ben benieuwd naar t experiment maar wanneer ik naar expeditie robinson kijk kan ik niet anders dan vinden dat ze er allemaal aantrekkelijk uit gaan zien na verloop van tijd. Dussss (hoewel dat met jou natuurlijk haast niet meer kan) ik denk dat je nog knapper gaat worden Yeeeeehhhhh !

 2. Wat weer een fijn eerlijk relaas. Dat doet me altijd goed eerlijkheid. Ik zit zo ook in elkaar en ik vind het heel lastig als mensen om me heen het niet zijn en graag een mooiere versie van zichzelf presenteren. Fijne nieuwe week Andrea.

  • Wat ik mijn kinderen echt erin ram, wees eerlijk. Hoe klote ook soms maar ben gewoon eerlijk. Niks zo rot dan wanneer je iemand in twijfel trekt.

 3. Heb er ookal eens over gedacht om geen shampoo meer te gebruiken maar, ik wacht eens af hoe het jou vergaat. Bovendien heb ik kort haar waar nog al eens wat product in gaat dus ja.
  Leuk om weer met je mee te lezen.
  Liefs Debbie

 4. Toffe weer mup !
  Idd een heule andere vibe bij jou echt fantastisch!
  En ik zeg ook neee poehhh hihi
  Dikke smak
  Carla
  Ps heb een half uur over dit stukje typen gedaan en geeneens drank op

 5. Ik ben zo benieuwd naar je No poo ervaring!! Ik denk dat ik het nog niet zie zitten omdat mijn nog donkere haren ook blond/ grijs worden geverfd en deze zonder zilvershampoo geel worden. Waardoor ik dan weer net een kettingrookster lijk. De vette look zou het wel helemaal af maken trouwens
  Maar toch benieuwd dus!

 6. Weer fijn om te lezen… Songfestival moet ik spontaan van poepen. Je zal vast gebaald hebben dat het dit jaar niet doorging. Ik knuffel nog steeds alleen mijn man. Schijtlaars ben ik. En no poo… dat is niks voor mij met mijn krullen denk ik. Fijne dag. Kus

 7. Oooh wat leest jouw relaas toch leuk, heeerlijk herkenbaar ! Ik ben al sinds november overgeschakeld op no color, weet niks over no poo maar dat lijkt me ook echt wel wat! Hou ons op de hoogte!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *