Toen Mindy Schroor mij uitdaagde om het stokje over te nemen en een blog te schrijven over 10 dingen die ik niet meer koop heb ik deze uitdaging aangenomen. 10 dingen lijkt wellicht niet veel maar toch nog lastig. Hier is mijn top 10.

1. Zo’n twee jaar geleden ben ik gestopt met de plastic zakjes in de supermarkt te gebruiken voor het fruit en de groente. Ik had een documentaire gezien over plastic in onze zeeën en was in shock. Ik schreef er toen ook een blog over. Nu neem ik mijn katoenen zakjes altijd mee!

2. Rietjes koop ik ook nooit meer. Ik heb eenmalig een hele grote doos milieu vriendelijke rietjes gekocht waar wij de rest van ons leven wel genoeg aan hebben.

3. Wattenstaafjes, ook van die ondingen! Ik gebruik ze al jaren niet meer, manlief moest even overtuigd raken maar inmiddels gebruiken wij ze allemaal niet meer. Je oren zijn zelfreinigend, wist je dat?

4. Teveel kleding. Natuurlijk koop ik nog wel kleding maar lang niet meer zoveel als vroeger. Ook shop ik graag bij de kringloopwinkel, vintage kleding is natuurlijk veel beter voor het milieu en staat ook veel toffer. Ik combineer het graag.

5. Bruiswater in flesjes. We hebben een Quooker met bruiswater functie. Ideaal! Geen onnodige plastic flesjes meer in huize de Groot. Het is echt schrikbarend eng hoeveel plastic er in de wereld rondwaart.

6. Schuimversteviger voor mijn haren. Sinds ik mijn haren bewust grijs laat groeien wil ik ook minder troep in mijn haren smeren. Ik ga voor de naturel look! Moet wel nog wennen want het valt wel anders maar ik ga ervoor. Ik wil op den duur helemaal stoppen met shampoo. Er is een hele beweging die heet no poo. Heel interessant vind ik. Alleen weet ik er nog niet genoeg van om eraan te beginnen.

7. Luchtverfrissers voor in huis. Ik gebruikte voorheen nog wel eens van die dingen die je in je stopcontact stopt. Tegenwoordig steek ik wierrook of een geurkaarsje aan. Het allerlekkerst is natuurlijk een verse bos bloemen in huis. Ik ruik ze altijd gelijk, helaas maar een dag of wat.

8. Cadeau papier. Van de webshop heb ik een supergrote rol bruin papier over, hiermee pak ik tegenwoordig alle cadeautjes in.

9. Valentijns Troep. Net als dierendag extra’s. We houden altijd van elkaar en de honden krijgen het hele jaar door hondenstaafjes. Ik vind zulke dagen echt stom, sorry.

10. Kussens, al vind ik dit echt een lastige. Ik heb een kussentik. Maar heb vorig jaar besloten om eens een jaar geen kussens te kopen. Kijk of ik het red tot in het najaar. Heb ondertussen alweer verschillende pracht exemplaren gezien namelijk.

Dit is mijn lijstje van tien dingen die ik niet meer koop. Er zijn meerdere blogs geschreven over 10 dingen die ik niet meer koop, onder andere door  Ilse en Sabine die deze blogtrein gestart is. De moeite waard om even te lezen.

Liefs Andrea

15 Reacties

 1. Ooh ik ben juist dol op valentijnsdag hahaha. Hoewel dat vroeger belangrijker voor me was als nu. Dat no poo vind ik ook interessant maar ook wel weer spannend. Genoeg tijd die gebracht met mensen die hun haar niet wassen en bij hun werkte het niet zeg maar ..

 2. Leuk om te lezen! Een aantal daarvan doe ik ook. Ik maak mijn flessen shampoos ed nu op om over te stappen op zeep. Heb al eentje getest en het werkt echt goed!

 3. Mijn haar niet meer wassen oh nee zeg moet er niet aan denken. Erin smeren doe ik ook nog steeds maar wel veel minder. Luchtverfrissers hier ook echt een no go in huis en plastic zakjes nope hier ook niet. Okay soms glipt er nog eens eentje tussendoor maar echt zelden.

  Liefs meis,

  XXX

 4. Ik kan me helemaal vinden in de vintage kleding natuurlijk. De andere 10 dingen zitten in mijn hoofd om mee te stoppen. De plastic zakjes glippen er hier nog wel tussendoor. Zonder shampoo is vind ik niet te doen….moeilijk om vol te houden je gaat eerst door een hele vieze vette periode hè. Maar je hebt tegenwoordig ook soapbars ook geprobeerd maar je haar voelt dan ook weer heel anders. Ja de Valentijn onzin ,doe ik ook niet aan. En het cadeau papier is een goede tip!!

 5. Wat leuk om te lezen!! Ik gebruik al ruim 2 jaar geen shampoo meer, ik gebruik een co wash (dat is zonder schadelijke toevoegingen) en daarna een leave in! Blijf ik voor altijd doen, mijn haar is een stuk gezonder. En ik kan zo super blij worden van rommelmarkt vondsten, helemaal mijn ding!! Geniet…. liefs Jennifer

 6. Ik kan me wel vinden in jouw punten, alleen zonder shampoo… hmm daar denk ik nog even over. Die quooker staat nog op mijn wensenlijstje:)

 7. Goed dat je bewust minder plastic gebruikt! Overal op de wereld ligt altijd zo veel plastic zooi. Om verdrietig van te worden.
  Vind je dapper om geen shampoo meer te gebruiken. Ben benieuwd of het wat is.
  Liefs, Reina

 8. Bewust minder plastc gebruiken zijn we hier al ‘n poosje mee bezig, hoewel er wel eens iets tussendoor glipt! M’n haren niet meer wassen heb ik op aanraden van dochterlief uitgeprobeerd, maar helaas geen succes, ik kreeg een enorm jeukerig hoofd van dat vette haar en heb het tot bloedens toe open gekrabd!! Z’n soapbar lijkt me wel wat om uit te proberen!
  Liefs, Sylvia

 9. Ik kan me hier wel in vinden ,maar helaas gebruik
  ik nog shampoo en oorstokjes ,nou ik ga een alternatief zoeken ,fijne avond Andrea Irene

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *