(Vintage) vloerkleedjes voor elke ruimte!

Wat kun je er toch veel mee, als je durft. Vloerkleden! Ik heb ze echt door het hele huis liggen. Het geeft gelijk sfeer aan een ruimte. Met een vloerkleed bepaal je makkelijk een stijl of creëer je in een handomdraai een nieuwe look. Hieronder deel ik met jullie waar en hoe ik ze toe pas in mijn interieur! En wat ik kan, geloof me, kunnen jullie ook!

In de woonkamer.

Bij ons in de woonkamer liggen momenteel 2 vintage vloerkleedjes. Een vloerkleedje is een gebedskleedje en heeft sleetse plekken wat ik persoonlijk echt sfeer verhogend vind. Het andere kleedje is net als het sleetse kleedje klein van formaat, 90×150 cm ongeveer maar door de overwegend rode kleur een statement in mijn interieur. Beide kleedjes zijn vintage vondsten!

Ook in de keuken een kleedje!

Jawel het kan best! In de keuken voor het fornuis heb ik een mooi dikker dus zwaarder kleedje liggen. Doordat dit kleedje wat zwaarder is verschuift het niet en kan het echt makkelijk hier liggen. Enige nadeel bij ons is dat onze honden ook graag gebruik maken van de vloerkleedjes 😊 Dus ligt er wel eens in hond in de weg als ik wil koken. Maar verder geeft het net wat kleur in onze overwegend zwart witte keuken.

Op de overloop.

We hebben maar een ieniemienie overloop en toch heb ik ook hier een vloerkleed liggen. Ook dit is een vintage vondst en ik vind het echt heel gezellig staan. Sommige van mijn kleedjes staan ook in de shop! Omdat ik altijd op zoek ben naar mooie vintage kleden verkoop ik sommige ook weer. Ik hou erg van variatie zoals de mensen die mij volgen weten. Een kleurtje of ander kleedje, ik schroom niet snel!

De slaapkamers

Op onze slaapkamer ligt een groter vloerkleed. Dit kleed staat heel erg mooi bij de Nude muurkleur. Als ik een kleedje zie dan visualiseer ik ter plekke waar het eventueel zou kunnen liggen. Zo vermijd ik aankopen met kleuren die niet passen in ons huis. Al moet ik zeggen dat ik ook wel van tegenstellingen houdt. Echte vintage vloerkleden vind ik eigenlijk altijd wel passen. Zelfs in een overwegend witte inrichting staat juist zo’n kleed prachtig! Een kamer kan dan echt tot leven komen! You can’t go wrong 😊 Bij Teun heb ik een vintage kleed gecombineerd met een rond sisal vloerkleed. Zo creëerde ik een speels effect, wat precies past in een stoere jongenskamer.

Ook op de badkamer?

Ja hoor, een badmat is natuurlijk fijn maar een vloerkleedje met batik print vond ik hier net wat spannender staan. Deze kleedjes zijn niet zo duur in aanschaf en je kunt ze vrijwel overal kwijt. Zo heb ik ook een aantal ronde kleedjes met een soortgelijke print. Deze gebruik ik buiten en ook wel eens als tafelkleed. Zo varieer ik steeds weer. Als ze vies zijn gaan ze de wasmachine in. Dat is makkelijk te doen met kleedjes van dit formaat.

Tot slot buiten!

Een buitenkleed heb ik dit jaar voor het eerst! Ik dacht eigenlijk dat ik dit niet zo mooi zou vinden omdat ze van een soort plastic zijn. Maar het valt mij alles mee! En wat handig is, ik kan met de bezem over dit kleed 😊 handig als je veel groen in je tuin hebt! Ik denk dat er onder de eettafel ook nog eentje gaat komen. Dat wordt weer shoppen!

Hebben jullie veel kleedjes in huis? Of gaan jullie er misschien wel meer toepassen nu? Ik ben heel benieuwd!

Liefs, Andrea  .

Categories:

10 Reacties

 1. Wauw knap hoor, zo in het Engels!! Ik heb al een paar vloerkleden 😉 maar kijk bij de kringloop altijd of ik nog een mooie zie liggen. Beetje afwisselen hè!
  xx

  • Alle eer gaat naar Marieke van @whisperingbold op instagram! Marieke neemt de vertaling waar! Super lief dat je hem in het Engels ook hebt gelezen Mindy. Als het goed is moet hij ook in het Nederlands te lezen zijn. Als je klikt op het Nederlandse vlaggetje 🙂 Andrea X

 2. Ik ben ook grote fan van vintage kleden,en heb ze ook overal badkamer en keuken inclusief ,ook al krijg ik soms opmerkingen dat dat niet hoort in de keuken:say what? Ik negeer het gewoon.
  Bij jou staan ze heel mooi en je hebt geluk bij de kringloop …hier vindt je echt nooit wat.

  Fijne dag Andrea.

  • Ja ik ook hoor Sofie! Dat is toch niks in een keuken! Nou ik vind van wel hoor 🙂 Geeft toch een heerlijke sfeer! Bedankt voor je berichtje weer Sofie! Andrea X

 3. Onwijs leuk geschreven, leest lekker weg zeg maar .
  Helaas is mijn man niet zo van de kleedjes. Ondingen waar je over kunt vallen. Uiteindelijk heb ik 1 groot vintage kleed in de woonkamer voor elkaar gekregen. Dus gewoon blij met wat ik wel heb.
  Blijf je volgen. Succes.

  • Wat fijn te lezen Jacqueline! Ja onze mannen.. ze hebben het soms ook wel te verduren hè! 1 groot mooi vintage kleed is natuurlijk ook echt super! Ik zoek nog steeds naar de geschikte voor hier.

   Andrea X

 4. Hallo,
  Vind vloerkleedjes ook altijd mooi! Ook in de keuken, maar heb nog geen liggen omdat ik schrik heb dat ze te snel vies worden en ze niet kan reinigen. Mijn vloerkleedje in de hal is bijvoorbeeld lichtroze, zo oud roze maar de randen beginnen ook vuil te worden en ze mag niet in de wasmachine! Hoe houd jij de jouwe proper? Zeker zulke mooie vintage kleedjes die vaker kwetsbaar zijn…

  Groetjes Aline

  • Hi Aline! Zoals je ziet vermijd ik ook lichte kleuren. Die zijn toch sneller groezelig! Ik stofzuig ze dagelijks en soms echt op de ouderwetse manier buiten uitkloppen met de mattenklopper! Natuurlijk heb ik ook wel eens een vlek.. die maak ik dan schoon met een beetje water met afwasmiddel. Een goede tip om vintage kleedjes ook schoon te maken is met baking soda! Bij een nieuw kleedje wrijf ik het altijd eerst in met baking soda en laat dit een nacht intrekken. dan klop ik het uit en stofzuig ik het goed. Baking soda trekt vuil als het ware eruit! Je ktijgt dit goedje bij de Jumbo bijv. en het staat echt bij de bakproducten 🙂 Ik hoop dat je wat aan mijn tips hebt! Succes! Andrea X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *