Nieuwe hotspot in Dordrecht.

Afgelopen zondag gingen de deuren open van “Het Magazijn”.  Een nieuwe hotspot in Dordrecht die het concept ‘alles onder een dak” een totaal nieuwe invulling geeft. Ik ging met manlief en zoon een kijkje nemen!

De voorstraat.

Het Magazijn ligt in de van oudsher langste winkelstraat van Dordrecht, de Voorstraat. In deze straat zijn misschien wel de aller hipste shops, restaurantjes en (snuffel) winkels te vinden die Dordrecht rijk is. Samen met de prachtige oude gebouwen die de binnenstad van Dordrecht zo kenmerken, zeker een straat om te bezoeken!

De opening van Het Magazijn.

Toen wij er aankwamen waren ze al open, de opening viel samen met de Dordtse boekenbeurs dus het was gezellig druk in de stad. Ook bij Het Magazijn zaten al mensen op het terras. Ik heb het wel vaker geroepen en doe het weer, wat een prachtige gebouwen hebben we toch in Dordrecht! Het Magazijn gebouw wordt gezien als hét Art Nouveau topstuk van Dordrecht, een uniek gebouw dus. Bij binnenkomst valt mij gelijk de rondlopende balustrade op dat gevestigd is op de 2e verdieping. Beneden wordt de aandacht getrokken door de koperen bar. In dit gedeelte zit het restaurant. We hebben een drankje gedaan en voor het eten komen we snel nog eens terug. De kaart zag er veelbelovend uit.

 

 

Kunst! Niet omdat het moet maar omdat het kan!

Nieuwsgierig naar de rest liep ik naar achteren waar de SBK Kunstuitleen & Galerie te vinden is. Manlief en Teun dronken eerst hun drankje op. Nu kan ik wel heel interessant gaan schrijven over kunst maar ik ben er niet in thuis 😊 Wat ik wel kan zeggen is dat ik het en heel interessant idee vind om kunst “te lenen” en zo toch kunst in huis te halen zonder dat je gelijk een kapitaal kwijt bent!  Ik persoonlijk hou erg veel van oude affiches en posters. En die zag ik ook hangen. Ook is hier de toegang tot de binnentuin. Bij mooi weer een fijne plek!

Naar de “stores” op de bovenverdieping. 

Inmiddels had manlief en Teun het drankje op en gingen we samen boven nieuwsgierigen. Hier hebben een aantal unieke niet alledaagse “stores” hun intrek genomen. Zo verkoopt Velvet Music Dordrecht, gerund door 2 “bezeten” muziek fanaten hier een groot aanbod aan vinyl en cd’s. Als je net zoals ik van het ouderwetse plaatjes draaien houdt wordt je hier zeker blij van! Dan zie ik iets wat ik al jaren niet meer gezien heb, oude filmrolletjes en camera’s. Ik moet gelijk aan vroeger denken, dat ik met een vriendje foto’s maakte om ze vervolgens zelf te ontwikkelen in de donkere kamer (in dit geval een oude kelder). De fotofilmfabriek richt zich op analoge fotografie en biedt een verscheidenheid van producten aan wat betrekking heeft op analoge fotografie.

 

Vintage, vintage en nog meer vintage!

Verder is er ook Vintage Audio Repair te vinden. Dit unieke bedrijfje repareert en levert vintage audio apparatuur. Wil jij je vinyl collectie afspelen op een vintage platenspeler dan ben je hier aan het juiste adres! Tevens leverancier van versterkers en tuners. Wat mij ook gelijk opviel waren de vintage fietsen die verspreid door het pand staan, of hangen! Ze zijn van “knappe fiets” en zijn gemiddeld 30 tot 60 jaar oud. Hoe cool is het om op een echt oude fiets door de straten te fietsen? Teun wilde er in ieder geval best een “hebben” 😊.

Make room&Pien tassen. 

Tot slot is er de gave webshop Make Room vertegenwoordigd. Hier heb je de gelegenheid om een deel van de mooie collectie van make room in het echie te zien! Eigenaresse Susanne heeft een grote passie voor vintage items maar ook draagt ze de beginnende en/of onbekende designers een warm hart toe. Daarom vind je bij make room naast de grotere designmerken zoals House doctor en Hay design ook coole kleine designmerken zoals het toffe tassenmerk “Pien tassen”. Pien is de designer achter dit tassenlabel en een deel van haar mooie collectie is ook in het magazijn te vinden!

Zoals je ziet en leest is Het Magazijn een aanwinst voor Dordrecht. Als liefhebber van vintage, muziek en goed eten kan ik mijn hart hier ophalen 😊 Ik raad je dan ook aan bij een bezoek aan Dordrecht deze toffe nieuwe hotspot op je agenda te zetten! Echt een bezoek meer dan waard. Wij gingen fietsend weer naar huis waar we nog even na kletsten over deze leuke nieuwe plek in Dordrecht!

Liefs, Andrea

Categories:

6 Reacties

    • Hi Marianne, het ligt inderdaad eind Steegoversloot rechtsaf voorstraat op. Dan zie je het vanzelf 🙂 leuk dat je gaat kijken! Andrea X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *