Zo geniet je het langst van de nieuwe kleur op jouw muren!

De muren in jouw woonkamer zijn van grote invloed op de uitstraling van jouw woonkamer in  haar algemeen. Dit komt doordat de muren een enorm deel van jouw zichtveld innemen en dit vertaalt zich direct in dominantie als het gaat om uitstraling van de woonkamer. Het is dan ook zaak om deze muren zo mooi mogelijk te houden. Immers, hoe mooier de muren eruit zien, hoe mooier de woonkamer er in zijn geheel ook uit zal zien. De verf op muren blijft helaas niet voor altijd mooi. Gelukkig zijn er wel manieren om de mooie uitstraling van een pas geverfde muur zo lang mogelijk zo te houden. Benieuwd naar hoe jij het langst kunt genieten van de nieuwe kleur op jouw muren? Lees dan snel verder. In deze blog geven we je namelijk enkele tips die je hierbij kunnen helpen!

Verven

Een geverfde muur zo lang mogelijk mooi houden begint eigenlijk al tijdens het eerste verven van de muur. Hoe beter dit proces namelijk doorlopen wordt, hoe langer de muur ook mooi zal blijven. Het is hierin met name belangrijk om te kijken naar hoe goed de verf op de muur dekt. Heb je hierin het vermoeden dat de verf niet 100% dekkend zal zijn? Ga dan altijd voor een tweede verflaag. Je kunt dit maar beter direct doen. Indien je dit achteraf nog een keer moet doen heb je hier alleen maar extra werk van. Daarnaast is het over het algemeen aan te raden om de muur eerst te behandelen met voorstrijk. Deze voorstrijk trekt het eventuele vocht uit de muren en hierdoor zal de aan te brengen verf een stuk beter in de muur trekken. 

Ventileren in huis

Als je een muur zo lang mogelijk mooi wilt houden, dan is het hebben van goede ventilatie in jouw woning van groot belang. De ventilatie zorgt er namelijk voor dat de lucht in de woning goed blijft circuleren. Deze luchtcirculatie zorgt voor een gezonder leefklimaat en dit zorgt er op zijn beurt weer voor dat de muren langer mooi blijven. Een slecht binnenklimaat is overigens niet alleen funest voor je geverfde muren, maar ook voor je interieur en niet te vergeten jouw gezondheid. Een groot risico van een slecht geventileerde ruimte is bijvoorbeeld witte schimmel op muur. Dit is iets wat te allen tijde voorkomen moet worden. Witte schimmel op de muur betekent namelijk gegarandeerd dat de muur opnieuw geverfd moet worden! Dit uiteraard wel pas nadat de schimmel volledig van de muur verwijderd is.

Pas op met geverfde muren

Geverfde muren zijn over het algemeen behoorlijk kwetsbaar voor aanrakingen. Een stoel die langs de muur is geschuurd kan bijvoorbeeld al een permanente streep opleveren. Het is dan ook belangrijk dat je hier altijd rekening mee houdt. Dit kun je doen door in eerste instantie je woonkamer al zo in te richten dat er geen harde objecten in de buurt van de geverfde muren staan. Zo is de kans op een ongelukje een stuk kleiner en houd jij je muur een stuk makkelijker jarenlang in nieuwstaat!

Categories:

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *