5 tips van Andrea – woonkamer ideeën- de bank.

Vandaag vertel ik graag over het belang van een goede bank. Iedereen begrijpt wel dat een bank er mooi moet uitzien. Een bank is vaak ook een aankoop die gedaan wordt om een woonkamer een make–over te geven. Maar een goede bank voldoet aan wat meer punten dan alleen een knap uiterlijk. Bij deze de 5 tips van Andrea – woonkamer ideeën- de bank. 

bank met ronde vormen

Zwarte bank met ronde vormen

Tip 1. Afmetingen.

Bepaal de afmeting van de bank voordat je gaat shoppen. Dit voorkomt een hoop gedoe, banken die niet passen vallen gelijk af. Denk bij de afmeting niet alleen aan de lengte van je bank maar ook aan de diepte van de zit en de hoogte van je rug en zijleuningen. Wil je graag een hoekbank met vast element of kies je toch liever voor een losse hocker? Allemaal dingen waar je vooraf al over kunt nadenken! Denk ook aan het volume van een bank. Een te grote bank in een kleine woonkamer is een veelgemaakte fout.

Tip. 2 Zitplaatsen.

Bepaal vooraf ook het aantal zitplaatsen. Ben je een gezin met 3 opgroeiende kinderen of ben een single die vooral in het weekend vrienden over de vloer heeft? Mijn stelregel is dat de aanwezige mensen in huis een goede zit plek moeten hebben. Voor bezoek zou ik nooit een bank aanschaffen, een stoel is zo bijgezet en twee ook wel! Wat wel het overwegen waard is of je nog een fauteuil bij je bank wilt gaan plaatsen.

chesterfield bank met hond

Tip. 3 Zichtlijnen.

Aan de hand van zichtlijnen in je woonkamer bepaal je waar een bank komt te staan. 9 van de 10 keren is dit frontaal voor de tv. Maar misschien wil jij je bank wel voor je open haard plaatsen of onder de voorruit zodat je ook lekker naar buiten kunt kijken. Los in de woonkamer is ook een mooie optie mits je er plek voor hebt! Het is natuurlijk niet handig om je bank in de looproute naar de keuken toe te plaatsen. Visualiseer hoe de bank op een bepaalde plek zal staan en houdt dan ook rekening mee met het zicht op je bank.

Tip. 4 Comfort.

Ik zei het al eerder, houd ook altijd rekening met je zit diepte en de hard of zachtheid van je kussens. Niks zo heerlijk om in een grote diepe zachte bank weg te zakken met een goed boek maar voor een meer actieve zithouding toch niet zo geschikt. Bedenk wat jij het meeste wilt doen op de bank. Zittend een goed gesprek voeren, hangend tv kijken of wellicht een combinatie van beide. Bedenk wat jij prettig vindt en stel daar je wensen op af.

 

Tip. 5 Uitstraling.

Komen we toch uit bij de looks van de bank. Voor mij een hele belangrijke want mijn bank moet ook erg pretty zijn. Dit is natuurlijk voor iedereen een kwestie van smaak. Vaak wordt geadviseerd om voor een neutrale bank te kiezen die overal bij kan. Ik durf dit te betwisten, durf voor een statement piece te gaan in je woonkamer. Bedenk wel dat een bank vaak een x aantal jaren mee moet en kan. Maar als geel al jaren je lievelingskleur is waarom dan niet kiezen voor een gele bank? Ik zeg, doen!

Gele bank

Dit waren weer 5 tips van Andrea deze keer – woonkamer ideeën- de bank. Ik vond het leuk met je te delen! Meer tips van mij lezen? Je vind ze hier.

 

Liefs Andrea

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *