Blog ‘Oudere meisjes’ deel 7

Vandaag in de blog ‘Oudere meisjes’ deel 7 is Marieke aan het woord. Ik heb Marieke zo’n twee jaar geleden leren kennen via Instagram. Toen ‘deed’ ik nog niet aan vriendinnen (lang verhaal) maar Marieke is er toch een geworden. Ik ben gek op die chick. Haar rustige coole attitude, heerlijke humor en nuchtere zakelijke kijk – which I love – zijn een verademing, ook op Instagram. Ik leer veel van haar, en ik geloof dat anderen ook veel van haar kunnen leren. Lezen jullie mee? 

 • Stel jezelf voor, wie ben je en wat doe je.

Ik ben Marieke. Getrouwd met een Australiër en moeder van 2 kids. Alle vier hebben we 2 paspoorten en vier jaar geleden (wat zeg ik, inmiddels bijna vijf) verruilden we Sydney voor Haarlem. Nog steeds zeggen we dat we tijdelijk in Nederland wonen want ja, dat weer hier hè, maar ondertussen vinden we Haarlem stiekem heel leuk en zijn we er nog steeds. En ik gok zo dat dat nog wel even zo blijft. Ik werk free lance als project manager in internationaal medisch onderzoek, werk in het LUMC als bedrijfsmanager voor het oncologie centrum en doe commerciële interieur projecten voor Instagram. Ik influence wat af! Ondertussen houd ik samen met mijn man thuis de wieltjes draaiende.

 • Waar ben jij het meest trots op bij jezelf.

Poe. Dat is nog eens een lastige vraag. Daar zou je vaker bij stil moeten staan eigenlijk. Ik denk dat ik trots ben dat ik nu precies het leven leidt wat ik altijd voor ogen had en over de jaren heen keuzes heb durven maken die een beetje gewaagd leken maar uiteindelijk me wel het mens maken die ik nu ben. En ik vind mezelf eigenlijk best wel leuk opgedroogd.

 • Wat vind je het leukste aan ouder worden?

Ik moet heel eerlijk toegeven dat ik ouder worden helemaal niet zo leuk vond in eerste instantie. Ik vond 40 worden echt vre-se-lijk. Had ik net wat meer vrijheid om wilde haren kwijt te raken (de kids werden wat ouder), werd ik ineens met ‘mevrouw’ en ‘u’ aangesproken! Liegen over mijn leeftijd doe ik nooit. En gelukkig zie ik er wat jonger uit dan ik ben. Dus zolang ik in de kroeg nog steeds 10 jaar jonger geschat werd (don’t judge, het is dan donker hè!) kan ik daar even op verder teren. Het is pas de laatste jaren dat ik wat meer berusting in het ouder worden vind, en me eraan toegeef. Misschien word ik dan toch eindelijk ouder en wijzer. 😉 Denk wel dat ik dus mijn mid-life crisis al gehad heb (dat is dan weer een bonus).

 • Wat zou je willen meegeven aan andere (jongere) vrouwen.

Dat je je niet zo druk moet maken om wat anderen van je vinden. Doe lekker je ding. Leef je eigen leven, en wees niet zo veroordelend. Doe je niet anders voor dan wie je bent, want jij bent tof. Iedereen heeft wel een verhaal, een kruisje, en beweegredenen. Vraag er eens naar, het zal je soms versteld doen staan.

 • Wat vind je minder leuk aan het ouder worden.

Dat mijn lichaam niet zo jong is als mijn geest! Dan heb ik heerlijk een nacht als een jonge godin gedanst (pre corona dan natuurlijk he, want we hebben nu allemaal een verplichte break), en dan de volgende dag ben ik echt een oma en volledig gebroken.

Oh, en waar ik ook van baal is dat ik lang niet alles meer kan eten en drinken wat ik lekker vind. Want lekker eten is dus wel hobby numero uno.

 

 • Welk gezegde of quote is jou op je lijf geschreven.

Fake it till you make it! Gelukkig kan ik heel goed doen alsof ik enorm zeker van mijn zaak ben. 😉

 • Wat zijn je passies en of hobby’s.

Nou ja, behalve lekker eten dan… Ik heb de luxe dat ik van mijn hobby mijn werk heb mogen maken. Ik ben gek op interieur, verbouwen en de godganselijke dag de boel in huis te verschuiven. Hubby wordt er gek van. Nu kan ik tenminste zeggen ‘it’s for work baby!’, als ik weer met de verfkwast aan de slag ga. Arme ziel. Hij heeft wat te verduren die man van mij.

 • Wat weet je nu wat je nog niet wist toen je jonger was.

Vroeger was mijn carrière enorm belangrijk voor me. Die titel voor mijn naam, die promotie, en die erkenning was waar ik voor leefde. Jarenlang werkte ik 60 uur per week, checkte ik om 2 uur ’s nachts mijn email en zat ik op z’n minst elke week in het vliegtuig. Tot ik me bedacht dat ik mijn kinderen niet goed kende. En die kwam hard aan. Ik wil het niet meer zo doen. Don’t get me wrong, ik heb absoluut geen spijt van mijn harde werken. Integendeel, daardoor kan ik nu op hoog niveau freelancen en heb ik de projecten voor het uitkiezen. Maar nu kies ik alleen voor het genieten van het leven en het werk dat daar bij past. En kan een carrière me gestolen worden.

bloemen veld met vrouw

 • Wat zou je anders doen in het leven? Zou je wel iets anders doen?

Ik geloof stellig in ‘everything happens for a reason’ en ‘what doesn’t kill you makes you stronger’. Dus nee, ik zou niks anders doen. Want zelfs de ellendige dingen in het leven (en die heb ik ook gehad, net als iedereen) brengen je inzichten, en maken je de persoon die je nu bent. Ik vind mezelf een stuk leuker nu dan 20 jaar geleden (al had ik dan waarschijnlijk gezegd dat ik niet wijs was met zo’n toekomstige opmerking want ik vond mezelf toen al zo tof🙈, nu weet ik beter).

Ik ben vooral veel toleranter geworden voor de wereld om mij heen en ik geef eerlijk toe misschien ook wat aardiger, want door ervaring (en het leven in verschillende culturen) word je stukken rijker. Lekker cliche, I know…

 • Hoe oud ben je.

Ik ben nu nog 43! Over een paar weken niet meer.

 • Waar kunnen mensen je vinden op Social media.

Je kan me volgen op Instagram onder @whisperingbold en mijn website is www.whisperingbold.com. 

 

Bedankt Marieke voor je bijdrage aan het blog ‘Oudere meisjes!’ YOU ROCK! 

#NOTOLDJUSTOLDER

 

Meer blogs lezen over ‘oudere meisjes? Je leest ze Hier!

19 Reacties

 1. Mooi mens, inside and out… leuk om te lezen. Ik ben nu 44 en ik vrees voor die 5 over 6 jaar kan ik je zeggen. Ik volg je met veel plezier, vaak verhelderende inzichten, vind ik fijn. Liefs

 2. Super leuk om te lezen Marieke,
  Hoe ouder hoe wijzer ook he, das toch wel een enorm voordeel van het ouder worden .
  Alhoewel in mijn ogen dit natuurlijk een top leeftijd is haha 😉
  Vind het leuk je een paar keer te hebben ontmoet en te volgen toppertje !
  Groetjes Carla xxx

 3. Heerlijk idd in de 40 zijn!!
  Ik maak me ook echt niet meer druk om dingen.
  Ik ben wie ik ben, moet je me niet ajuuuu dan!
  Vroeger trok ik me dat altijd aan.
  En dat opstaan na avondje stappen! Heeeeel bekend 🙂

 4. Super tof om te lezen Marieke. Zeker wel een paar punten van hey herkenbaar. Helaas dat in Australië wonen niet. Nog niet (denk ook nooit maar a girl can dream toch ;-)).

  You rock babe xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *