Blog ‘Oudere meisjes’ deel 27

Woensdag is meisjes dag! Voor mij inmiddels niet meer weg te denken! Het lieve Limburgse maedje van deze week is Daisy. Ten eerste heel erg bedankt lieve Daisy dat je zo snel gereageerd hebt en je verhaal verteld hebt, dat waardeer ik zeer! En weer een mooi verhaal wat raakt. Hoe lastig is het als je wagenwijd openstaat voor de wereld maar niet echt doorhebt dat dit zo is! En dan ook nog een Burn-out waar ze zich uitgevochten heeft. Chapeau! Deze kanjer is weer een voorbeeld van een positieve mooie krachtige vrouw! Lees je weer mee met de blog ‘Oudere meisjes’ deel 27. 

Stel jezelf voor, wie ben je en wat doe je

Mijn naam is Daisy Bemelmans, geboren in Heerlen en opgegroeid en wonend in Wijnandsrade in Zuid-Limburg. Ik ben getrouwd met mijn jeugdliefde en al van ’88 samen. Perfecte match nog steeds! We hebben samen 2 kids, Gyan van 19 & Livy van 16 jaar. Ook hebben we 2 poezen, Zoé & Simba.

Als puber was ik nogal rebels, beetje afzetten tegen de gevestigde orde zullen we maar zeggen. Leren was niet zo mijn ding, creativiteit des te meer. Na de mds kwam ik bij een damesmodebedrijf terecht waar ik uiteindelijk ben blijven hangen, ik heb er 23 jaar gewerkt. Na een fikse burn-out, door allerlei privé redenen, kwam het idee om iets voor mezelf te beginnen. Ik begon een eigen zaak @Hipnezz kleding & lifestyle. Eerst online, daarna ook allerlei beurzen (o.a. Ibiza Xperience), fairs, en fashionpartys gedaan, totdat ik een locatie huurde in het dorp. Dit heb ik een aantal jaar gedaan met veel plezier. Na een buikoperatie & verplicht 8 weken thuiszitten kwamen meer twijfels en heel veel tijd om na te denken -veel concurrentie, slechte locatie-, ik nam het besluit om te stoppen. Online ging ik door met de website. Ik liet DEEZZ registreren bij de KvK. In die tijd (begin 2019) ben ik ook begonnen met mijn insta account @deezzstyles. Zo ging ik ook verder met mijn website, inspiratie binnenkijkers etc. bij www.stylebydeezz.nl. Daar ben ik dus mee bezig vanuit thuis.

Waar ben jij het meest trots op bij jezelf

Waar ik het meest trots op ben over mezelf…na een fikse burn-out van 1,5 jaar waar ik van meerdere kanten begeleiding heb gehad, mezelf terug vinden. Dat klinkt zoveel makkelijker dan het is. Ik had mijn eigen ‘bagage’ en ‘verdriet’ waar ik nooit aan toe was gekomen want alles moest toch door. Het proces dat ik toen ben doorgegaan heeft me zoveel verrijkt in dit leven. Net als de periode nadat ik besloten had om te stoppen met mijn zaak. Je komt thuis te zitten na 31 jaar werken, maar ook een bewuste keuze! Manlief zei laat het eens allemaal los…dat heeft best wat moeite gekost maar ook hierin ben ik mezelf tegengekomen. Als alle ‘ruis’ weg is zie je pas wat belangrijk is. Maar het gaf ook opeens zoveel andere inzichten. Maar (voor nu) nog steeds blij met deze keuze!

Wat vind je het leukste aan ouder worden?

Het leukste aan ouder worden vind ik absoluut hoe relax ik nu in het leven sta. Waar ik me vroeger allemaal druk maakte om onnozele dingen, zo relax ben ik nu. De levenswijsheid wat je hebt. En ik me absoluut niet meer druk maak om wat mensen van mij vinden. Vroeger heel veel vrienden willen hebben, leuk gevonden worden, pleasen, No thanks! Meer genieten van alles om me heen. Zo fijn.

Wat zou je willen meegeven aan andere (jongere) vrouwen

Wat ik wil meegeven aan jongere vrouwen is…blijf bij jezelf, je eigen buikgevoel. Laat je niet meeslepen in het gedrag van hoe andere vinden dat je iets ‘moet’ doen. Zeker als je kinderen hebt. Al die wijze adviezen van andere moeders die dan het ‘perfecte’ gezinnetje zijn…pfff heel vermoeiend! Er is geen goed of slecht en een handleiding al helemaal niet. Gebruik je hart en wijsheid, dan ben je al een heel end.

Wat vind je minder leuk aan het ouder worden

Wat ik minder leuk vind aan ouder worden is het feit dat ik heel jong van geest ben en mezelf soms tot de orde moet roepen. “Deezz, je bent geen 18 meer maar 48 !!”, hahaha, ik herken gewoon heel veel van mijn kids in wat ze doen & uitspoken (zou zo mee willen doen!) en ben hier ook heel ruimdenkend in. Ouder worden heeft als nadeel dat alles wat meer gaat hangen. En tja die glitter op mijn hoofd, wat ik weer snel bedek met een mooi verflaagje! Maar ja, dat hoort er allemaal bij. En beter een gezellig geleefd rozijntje dan een zure pruim!

Welk gezegde of quote is jou op je lijf geschreven

De Perfecte Quote … het leven is geen feestje, maar je moet er zelf een feestje van maken! Hang de slingers op Carpe Diem! Die eerste is van mijn oma van 98! Die zegt dat iedere keer en zo is het ook. Je moet er zelf iets van maken in het leven, op welke manier dan ook. Genieten van de kleine en soms van de grote dingen in het leven.

Wat zijn je passies en of hobby’s

Mijn grootste hobby is bezig zijn met interieur! Van kleins af aan zat het er al in…schuiven met meubeltjes op mijn tienerkamer totdat mijn vader zei: ‘Deezz nu is het klaar, zo blijft het nu staan’. Altijd leuk gevonden om met het visuele plaatje bezig te zijn. Kleur Geur Visueel, het raakte me altijd. Ook als ik iemand zie met een aparte kledingsmaak, met zoveel smaak gedaan en helemaal in de make-up ongeacht de leeftijd, prachtig om te zien! Ook winkels helemaal opnieuw stylen, inrichten, omgooien, dat deed en doe ik nog steeds graag (Visual Merchandiser). Dus thuis leef ik me nu uit. Ook onze tuin is ieder jaar weer een projectje voor mij. Heerlijk, ben ik er nu al mee bezig…moodboards plannetjes bedenken. Ik hou er zo van! Ook het creatieve, dingen maken, verven, gipsen, knopen, fröbelen, me heerlijk uitleven!

Wat weet je nu wat je nog niet wist toen je jonger was

Wat ik nu weet wat ik nog niet wist toen ik jonger was is dat ik een echte HSP’er ben. Altijd heel erg gevoelig geweest …stemmingen van andere mensen aanvoelen. Sferen in kleine ruimtes aanvoelen als ik binnen kwam. Helaas vaak die emoties overnemen zonder dat ik wist hoe dat Kon.. Geuren kleuren geluiden, overal was ik wel gevoelig voor en nog. Maar nooit bij stilgestaan hoe dat kon. Vaak en veel hoofdpijn omdat ik teveel prikkels ontving (nog). De gevoeligheid verbloemde ik vooral tijdens mijn pubertijd door mijn gedrag…alsof niks me kon raken. Pas een aantal jaar geleden kwam ik in contact met iemand op insta die werkte met …ik kwam met haar aan de praat. Ze adviseerde me toen om een aantal testen te doen….het was overduidelijk. Niet dat ik gelabeld moest worden maar ik ben me er meer in gaan verdiepen en veel erover lezen …heel veel viel voor mij op de plaats na al die jaren! Wat verhelderend.  Raar dat ik dat pas met deze leeftijd weet, want het had mij best kunnen helpen met een aantal dingen in het leven. Ook denk ik nu dat mijn gevoelens en dingen die ik altijd voelde ook een bijdrage heeft geleverd aan mijn burn-out destijds. Verdriet wegstoppen, teveel hooi op mijn vork nemen.

Wat zou je anders doen in het leven? Zou je wel iets anders doen?

Das een lastige vraag.. met de wijsheid wat ik nu heb zou ik idd dingen anders doen…maar die heb je dan niet. Dingen komen soms op je pad, verdriet vreugde ’t leven maakt je wie je bent en daar ben ik blij mee. Ik heb mijn goede dingen & mijn slechte dingen. Veel verdrietige dingen hebben me net sterker gemaakt. Ik weet dat ik een echt gevoelsmens ben en handel vanuit mijn hart. Soms moet ik mijn hoofd daar ook bij houden. En duurt het ff voordat die op 1 lijn zitten. Maar wat mijn gevoel me ingeeft klopt meestal. Ik ben een tevreden en gelukkig mens.

Hoe oud ben je

Ik ben 48 jaar jong volgens mijn paspoort (maar gevoelsmatig 28), en vanaf 17 februari zelfs 49!

Waar kunnen mensen je vinden op Social media

— Je kunt mij op meerdere plaatsen vinden. insta @deezzstyles en @stylebydeezz.nl op Facebook deezzdeezz en de website www.stylebydeezz.nl

Iemand deed wel eens een uitspraak op insta ..”nee ik mis diepgang in sommige berichten van mensen” of “ik reageer niet op je omdat je niet mijn stijl hebt”….ik denk Dan.. Waarom volg je diegene dan of mij? Iedereen doet iets vanuit passie of omdat hij het leuk vindt. Laat iedereen in zijn waarde en oordeel niet zo snel, want er schuilt vaak veel meer achter een account. Mensen oordelen zo snel aan de hand van mooie plaatjes of minder mooie! Ook geef ik me niet helemaal bloot, omdat ik sommige dingen gewoon erg prive vind en er meerdere mensen bij betrokken zijn.

Heb je zelf nog een toevoeging? Deel het met mij!

— Ik vond het erg leuk om hieraan mee te werken en het maakte best wat emoties los merkte ik op sommige vlakken. Ik hou van je openheid en taboedoorbrekende onderwerpen. Alhoewel, kom op we leven in 2021. WE CAN SPEAK ABOUT IT!, zou ik zeggen toch..(helaas met veel commentaar vaak, wat dan weer voor mij weg mag blijven, haha ja sorry maar blijf een hsp’er ;). )

 

Andrea een dikke thanks dat je mij gevraagd hebt! En gewoon om het heerlijke mens wat je bent! Vooral Tiktok vind ik geweldig van je! X Deesje

 

Bedankt Daisy voor je bijdrage aan het blog ‘Oudere meisjes!’ YOU ROCK! 

#NOTOLDJUSTOLDER

Meer blogs lezen over ‘oudere meisjes? Je leest ze HIER!

55 Reacties

 1. Wat een lief en eerlijk verhaal! En ook een ‘slepers’ met meubels thuis al vroeger, zo grappig, ik ook. Ik vind je leuk op insta en nu nog meer, dank je wel! X Wendy, die van Wendy_studiozinnig

 2. Nou wat leuk weeral om te lezen,ik volg Deezz op insta supermooi account ,nou wat HSP betreft ik weet er alles van niet altijd gemakkelijk .Blijf zoals je bent een superleuk mens .Irene.happiness.home32

  • Lieve Daisy, wat eerlijk en open geschreven! Ik herken het stukje goed over ervaring en anders denken.. Als puber en begin 20-er dacht ik ook altijd alleen maar aan de wereld. Wat denken ze, hoe zien ze mij, hoe vinden mensen mij het leukste? En vooral in mijn geval, hoe zie ik er uit.. Dat resulteerde in een eetstoornis. Uiteindelijk blijf ik (zoals ik dat nu inschat) met mijn uiterlijk altijd bezig. Lichamelijk onzeker… Maar ik weet nu wie ik ben, wat ik wil en vooral wat niet! Vind je mij als persoon leuk? Top! Zoniet, even goed! Ik hoef ook geen grote groep vrienden meer.. Ben niet te porren voor roddelen, drama Queen’s en onzinnige strijdjes wie het beste is.. Wie de beste moeder is, wie beter werk heeft, een grotere auto.. Ik word er zoo moe van doe mij maar recht voor zijn raap, maar nooit met de intentie iemand te willen kwetsen. De periode tussen onzekerheid en wie ik nu ben, heeft mij niet altijd wat goeds gebracht. Ik was te hard! Stond te snel klaar met mijn mondje.. Maar we leren allemaal! En de grijze haren en de levenslessen zijn dan nog zo gek niet! Oh en het mee doen met pubers? Same! Stiekem stop ik snoepjes in de broodtrommels van de kinderen op fruitdagen.. Extra opblijven, Coole kleding uitzoeken voor teveel geld.. Die Sneakers moeten er toch komen! Hier zijn pinksterfeesten groot.. Dus ieder jaar sta ik met de kids 4 dagen te dansen, op de dijk muziek mee te blèren, en euro’s uitgeven op de kermis.. Zo lekker fout! En zo stond ik laatst met de kinderen en manlief in de avond een sneeuw gevecht te houden! Naar bed? School? Hoezo ik ben juf! Ik geef vrij! Heerlijk toch! Geniet van je leven! Van het moederschap, je man, je heerlijke creatieve brein, je enthousiastme.. En besef dat jij als HSP-er het misschien vaak niet makkelijk hebt.. Maar dat je daardoor ook één van de meest meegaande en liefdevolle persoon bent op deze wereldbol! Liefs Joyce

 3. Wat een mooi verhaal Daisy!
  Ik volg ook jou leuke account en die is zo inspirerend maar nu ik ook nog eens beter de mens achter het account leer kennen is het eigenlijk nog inspirerender
  Zo zie je maar dat elk huisje heeft een kruisje en daar kunnen we allemaal wat van leren
  Veel liefs Stans
  @stans_wonen _ op _20

 4. Het is zo gek dat ik nu tussen al die andere mooie oudere meisjes sta!! Mijn favo blog!! Zo geweldig wat ik al aan prive berichten krijg.. Ben er onderste boven van❣️!! ONLY GOOD VIBES! Liefs Deesje @deezzstyles

 5. Leuk om te volgen deze blog, zo leer je toch de mensen achter de accounts beter kennen! Ik ga je volgen Daisy!

  En HSP, ja weet er alles van, waar anderen als een olifant door de porceleinkast denderen, altijd maar rekening houden met Jan en alleman en van alles oppikken…vermoeiend maar toch ook mooi!

  Liefs, Inge

  • Zo is dat Inge.. Ik moet ervoor blijven waken helaas en dat lukt ook niet altijd maar doe er ook vaak mijn voordeel mee vooral bij oneerlijke mensen!

 6. Mooi om te lezen Dees, we hebben al veel gesproken met elkaar, dus ik wist al een hoop van je. Dat maakt het niet minder leuk om te lezen natuurlijk!!

  En net als met je meubels vandeweek, een nieuw verflaagje en je bent weer 28 😉

  Liefs Stefania

 7. Een prachtig, warm, eerlijk verhaal van een Prachtige, mooie, lieve, warme, altijd-klaar-staande, open, Hartsvriendin !!!
  Mooi van binnen en van buiten enne,,,,,,,,,,blijf vooral lekker slepen en schuiven! Liefs, knuf, xx

 8. Goedemorgen,

  Mooi om te lezen Daisy….ben er oprecht een beetje stil van…..waardeer je openheid ….je bent een mooi mens die heeft weten om te gaan met wat er gebeurd is in je verleden!& het weten om te zetten in positiviteit. Inspiratie bron!
  Lieve Dees, blijf genieten van het leven !
  Blijf gaan voor de krent & niet de zuurpruim

 9. Deesje, wat ben je toch een heerlijke meid! Ik herken veel in wat je schrijft, voelt en bedoelt.
  Leeftijd is maar een getal… blijf stralen zoals ik je zie en ervaar. De wereld heeft glitters zoals jij hard nodig!

  Liefs Mo x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *