Blog ‘Oudere meisjes’ deel 26

De vraag waarom ik nog niet tussen de ‘Oudere meisjes’ stond heb ik al een paar keer gehad. En ja waarom ook niet! Ik heb veel geschrapt, het werd bijna een boek maar bij deze, mijn antwoorden op mijn vragen 🙂 Tenslotte ben ik ook een ouder meisje! Ik hoop dat je leuk vindt om mijn antwoorden te lezen!  

 • Stel jezelf voor, wie ben je en wat doe je

Hi, heel gek om mijn eigen vragen te gaan beantwoorden but here I go! Ik ben Andrea, 48 jaar, moeder van twee prachtige mensen, bonusmoeder van nog een heerlijk mens (nee niet een kind van Peter maar van mijn zus). Getrouwd met Peter en wonend in het mooie Dordrecht sinds 13 jaar. Verhuisd voor de liefde, mijn ‘roots’ liggen in Limburg.

Tegenwoordig werk ik als content creator en blogger. Interieur is een passie. Ook wil ik graag mensen aanraken met humor en issues die wat minder makkelijk besproken worden zoals de overgang. Als kind was ik al bezig met het amuseren van mensen. Ik dacht heel leuk te zijn als kind wanneer mijn moeder bezoek had van haar vriendinnen. Ik kwam dan naar beneden, hard zingend met ballen onder mijn oksels en zong het liedje van Andre van Duin ‘ik heb hele grote bloemkolen.’ Dit tot grote schaamte van mijn moeder.

Toen mijn moeder later in het leven kroegen had was ik ook altijd in voor wat theater en zong ik vanuit de ramen mensen toe, zo vals als een kraai maar ik had plezier. Nog wat later in het leven heb ik veel gedanst en vond ik het heerlijk als ik andere mensen ook aan het bewegen kreeg. Ik heb dus een groot amusement gehalte in mijn bloed. Van niks heb ik spijt in het leven maar ik was graag danseres geworden.

 • Waar ben jij het meest trots op bij jezelf

Vroeger – toen ik nog jong was – vond ik zulke vragen lastig. Trots op mezelf zijn vond ik al snel aanstellerig of verwaand. Nu zie ik dat anders. Natuurlijk hoor ik nu te zeggen ‘op mijn kinderen en kleinkind’ en dat ben ik ook, heel erg zelfs maar ik ben ook trots op mijn positieve instelling. Mijn eerste 14 levensjaren waren pittig. Mijn vader was een gewelddadige autoritaire man in meerdere opzichten. Mentaal en fysiek hebben wij (moeder, broer, zus en ik) zware jaren gehad. Nog steeds vind ik het lastig om dit op te schrijven terwijl ik er wel makkelijk over kan praten. Had mijn lieve moeder nog geleefd dan zou ik er niet over schrijven. Ik weet dat ze alles heeft gedaan wat binnen haar macht lag om ons kinderen te beschermen al was dat niet genoeg. Al jaren werk ik aan een autobiografie hierover maar het ligt stil want zoals gezegd, erover schrijven valt me zwaar, ik hoop ooit ‘mijn’ boek af te maken. Fragmenten lees je hier.

Ook ben ik trots op mij dat ik ervoor gekozen heb om het anders te doen in het leven. Ik heb de cirkel van geweld en het ondergaan hiervan doorbroken. Zo ben ik al bewust heel jong moeder geworden want ik wilde het anders doen, ik had enorm de behoefte aan iets van mezelf. Ik schreef eerder al eens blog over het jonge moederschap.

Ik heb mezelf zo’n beetje alles geleerd wat ik weet. Toen mijn vader ons huis verliet was ik 10 jaar, de daaropvolgende 4 jaar zijn wij verhuisd van kroeg naar kroeg en heb ik geen onderwijs meer gehad vanaf mijn 11e jaar. Een echte autodidact dus. Nog een dingetje om trots op te zijn 😊 Ook hier kun je meer over lezen als je dat leuk lijkt.

 • Wat vind je het leukste aan ouder worden?

Dat ik meer – hoe zeg ik het netjes-  maling heb aan de mening van anderen. Klinkt heel onaardig maar zo bedoel ik het niet. Ik kan veel beter relativeren nu wat belangrijk is voor mij. De mening van anderen was vroeger belangrijk, nu steeds minder. Ik hoef die aai over mijn bol niet meer om mij goed te voelen. Ik hoef de goedkeuring niet meer zo erg. Vroeger wilde ik graag leuk gevonden worden. Kon echt van slag zijn als ik merkte dat iemand mij niet leuk vond. Ik was een pleaser zeg maar.  Nog steeds zeg ik te vaak sorry, dat is nog wel een puntje waaraan gewerkt kan worden.

Ook de inzichten die ik nu heb zijn heerlijk! Met veel meer gemak en stukken relaxter beweeg ik mij tegenwoordig door het leven. Heerlijk!

 • Wat zou je willen meegeven aan andere (jongere) vrouwen

Wees lief voor jezelf. Je bent echt goed zoals je bent, echt. Zie andere sterke vrouwen niet als concurrentie maar als voorbeeld. Trek je op aan de positiviteit van deze vrouwen in plaats van je bedreigd te voelen. We zijn samen zoveel sterker als we naast elkaar staan. Ik heb heel veel lelijkheid gevoeld van andere vrouwen waardoor ik mij ook weer onzeker ging voelen. Zelf heb ik ook lelijk gedaan tegen en over andere vrouwen toen ik jonger was. We zijn zo geprogrammeerd lijkt het wel. Gelukkig onderken ik dat tegenwoordig en zet ik mijn kindness in i.p.v. dat ik meega in die negatieve spiraal. Werkt bijna altijd 😊 Als ik nu een sterke, knappe, slimme of succesvolle vrouw zie denk ik ‘wauw wat een voorbeeld, wat een kanjer’ in plaats van ‘kijk haar eens interessant doen.’ Het maakt mij sterker en minder onzeker, juist door de kracht van andere vrouwen te omarmen ben ik gegroeid als vrouw, als mens.

Leef in het nu, nu doet ertoe, later blijft altijd later en vroeger is dood. Zo simpel maar zo waar. Pak het leven nu!

 • Wat vind je minder leuk aan het ouder worden

Mijn fronsrimpel. Maar echt. Ik vind het fysiek ouder worden niet erg, rimpeltjes, grijze haren. Ik omarm het. Verf al twee jaar mijn haren niet meer. Maar mijn fronsrimpel verafschuw ik! Ik lijk en kijk daardoor veel strenger dan dat ik ben. Ik heb hem ooit plat laten spuiten met botox, jaja dat wist je niet he! Is bij een keer gebleven omdat ik toch een aversie heb tegen al dat botox, zeker in gezichten van 25 jaar of nog jonger. Toch denk ik er hard over na om het weer te laten doen. Ik ben best ijdel, smeer al sinds mijn 18e elke morgen trouw gezichtsverzorging op en trek graag iets leuks aan. Ik vind dit eerder een vorm van selfcare dan overdreven proberen vast te houden aan jong zijn. Maar die rimpel… grrrr.

Daarnaast kwam de overgang – de pre overgang waar ik in zit – compleet uit de lucht vallen. Dat vind ik minder maar inmiddels heb ik mijn schouders hieronder gezet en doe ik er wezenlijk iets aan. Dat voelt goed.

 • Welk gezegde of quote is jou op je lijf geschreven

Ik heb er twee! Beide slaan voor mij precies de plank raak.

A flower does not think of competing to the flower next to it. it just blooms – Zen Shin

Real queens fix each other’s crowns

 • Wat zijn je passies en of hobby’s

Dansen! En schrijven! Mooie content creëren, ik geniet als ik bezig ben met het maken van filmpjes, foto’s of blogs, dit is mijn werk en mijn passie. Over hobby’s kan ik ook nog het volgende kwijt, ik heb er veel gehad. Ik word altijd heel enthousiast en weet echt van heel dingen een beetje 😊 Zo wist ik alle 300 en nog wat hondenrassen uit mijn hoofd, sta ik in een kookboek, knoop ik met gemak een wanddoek in elkaar en verkocht ik ooit lingerie en seks speeltjes. Ja echt! Dansen en schrijven is altijd geweest en zal waarschijnlijk altijd blijven. Andere hobby’s komen en gaan dus.

 • Wat weet je nu wat je nog niet wist toen je jonger was

Dat het leven vandaag geleefd dient te worden. Dat het leven eindig is en snel gaat. Vroeger dacht ik altijd ’tijd zat’ nu denk ik daar toch iets genuanceerder over.

 • Wat zou je anders doen in het leven? Zou je wel iets anders doen?

Ik zou mezelf als kind wat meer krediet hebben gegeven. Er zijn dingen gebeurd in mijn jonge jaren waarvoor ik mij geschaamd heb. Waarvan ik dacht dat ik ze uitgelokt had. Nu weet ik gelukkig beter. En ik zou graag een dansopleiding hebben gevolgd. Verder heel cliché maar nee, alle keuzes die ik gemaakt heb in het leven hebben mij gevormd. Daarnaast vind ik spijt een nutteloze emotie. Net als haten trouwens, iets wat ik gelukkig al vroeg geleerd en ook echt gevoeld heb. Haat brengt je niks, diegene die je haat voelt er niks van terwijl jij verteert van binnen. Heb je dus helemaal niks aan.

 • Hoe oud ben je

Ik ben 48 jaar en ik rock elk jaar keihard!

 • Waar kunnen mensen je vinden op Social media

Hier uiteraard, mijn website is mijn uitlaatklep, mijn kindje, mijn werk. Ik streef naar honderdduizend lezers maandelijks 😉 En op Instagram @andrea_groot. Ook ben ik sinds kort actief op, jawel op TikTok. Daar kan ik net wat meer ‘los.’ Nee ik schud niet met al mijn hebben en houden maar het maken van leuke video content vind ik te leuk. Een grappige video, een sketch, I LOVE IT! En zoals je kon lezen, mijn maling aan de mening van anderen helpt hierbij wel. Ik hou van het leven mensen en pak het zoals het mij pleziert! Zouden echt meer mensen moeten doen 🙂

 • Heb je zelf nog een toevoeging? Deel het met mij!

Ik wil graag jullie lieve lezers bedanken. Het schrijven en onder andere deze rubriek brengen mij enorm veel plezier. Dank dat jullie meelezen! Zonder jullie zou het toch wat saaier zijn voor mij! Dank dus dat je er bent. Dikke koes!

 

#NOTOLDJUSTOLDER

Meer blogs lezen over ‘oudere meisjes? Je leest ze HIER!

32 Reacties

 1. Mooie blog Andrea. Haat verteert je inderdaad van binnen, is een vreselijk gevoel. Ik ga nutteloze emoties even onthouden. Dank voor je verhaal. Liefs

  • En heerlijk weer ook om meer over jou te lezen!! Leuk dat we allemaal gemeenschappelijke dingen hebben, maar ook weer heel verschillend kunnen zijn.. Zo mooi! Ik volg je ook met veel plezier op tiktok ga vaak stuk heerlijk leef lach geniet en shijt aan de azijn zeikers liefs x Deesje

   • Wat kan je leuk schrijven, en wat ben je een leuk mens. Ik herken veel van jou in mezelf als je het hebt over ouder worden. Vooral het minder onzeker zijn, heerlijk is dat, ik schaam me ook niet vaak meer zoals ik dat vroeger kon, en wat ik nu weer terug zie in mijn dochters

 2. Lief Dreetje, jeetje, brok in mijn keel!! Wat mag ik dan in mijn handjes klappen wat betreft mijn jeugd. Ik vind jou een ontzettend sterke, lieve en mooie vrouw!!
  (zelfs met fronsrimpel )
  Ga lekker door met je blogs en filmpjes, het maakt mensen vrolijk lieverd!! Dikke kuzzz Esther x

  • Wow Andrea…mijn respect voor jou is alleen maar groter geworden.
   Ik vind je een super toffe meid en ik denk dat je in levende lijve alleen nog maar leuker bent.

  • Mooie blog meis,
   What doesn’t kill you make you stronger. Haat of jaloezie is zo zonde hé. Je weet ook nooit wat die andere persoon heeft moeten doen of moeten laten om iets te behalen.

   Lief Dreetje, you rock ♡.

   XXX Yvette

  • Prachtig verhaal!! En wat kan een mens toch veel mee maken in het leven. Maar je kan ook enorm genieten, gelukkig, van hele kleine dingen. Fijne dag!!

   • Wat super leuk om jou nu in de rubriek “oudere meisjes” te zien. Prachtig verhaal, maar wat een heftige jeugd zeg. Wat ben ik dan gezegend met de jeugd die mijn ouders me gaven. Maar jij geeft jouw kids ook een jeugd die ze verdienen,zoals het hoort..prachtig mens ben je! Volg je graag omdat je bent wie je bent. Dikke kussen

   • Mooi om dit te lezen ,je moeilijke jeugd heeft me geraakt,gelukkig kan je toch echt genieten van het leven .Blijf gewoon zoals je bent een topwijf ❤️Irene

 3. Wat een sterk verhaal mup , en herkenbaar over de cirkel doorbreken en het anders willen doen .
  Wat ben je ondanks alles een fijn en mooi mens geworden … ik zou je op dagelijkse basis willen knuffelen 😉
  Ik weet dat je begrijpt wat ik bedoel há soms heb je dat gewoon met mensen .
  Liefs Carla xxx

 4. Wat krachtig om dit met ons te lezen Dré!!
  Ik vind dat heel stoer, en wat een mooi mens ben je! Deel heel erg dat gevoel.
  Één ding delen we weer haha, naast diezelfde kat 😉
  Ik heb vroeger heel heel veel gedanst..
  Wel 5/6 x in de week!
  In de pubertijd was ik het zat! Al dat trainen.
  Altijd spijt gehad dat ik niet naar de Rotterdamse dansacademie gegaan ben 🙁
  Paar jaar geleden nog bij goeie dansschool in Hoogvliet gedanst. Ook optredens!! Zo leuk hihi. Nu niks…. mis het, jij ook?
  Nou enfin, klets weer teveel! Ik geniet van je dansfilmpjes. Mooie dag dikke kus

  • Ah Dre, wat gaaf om jou nog beter ge leren kennen, echt chapeau ♡
   Kleine tip van deze Flip vwb botox en jouw frons, probeer eens vreeling massage. Mijn werkgeefster doet dit en gaat hier ook les in geven. Echt de resultaten die ik hier heb gezien, jawdropping.
   Luv you mooi mens x Mir

 5. Heel erg mooi geschreven, moest wel even mijn kaken op elkaar klemmen.
  Ook ik weet persoonlijk hoe het voelt om je leven te beginnen in een gezien met veel geweld…eerst met mijn vader en toen met een stief vader.
  Maar ik heb nu een hele lieve man en zoon en heel heel gelukkig leven in Engeland.
  Bedankt voor het delen, ik vind jou een enorm inspirerende vrouw!

 6. Wat verdrietig en tegelijk opbeurend om te lezen. De cirkel kan dus echt doorbroken worden, jij bent het levende bewijs.
  You rock lieverd, maar dat had ik je al eerder gezegd! Dikke kus xxx

  • ‘Real Queens fix Each other’s crowns’
   wat een mooie quote is dat!!
   Een bijzonder mooi aangrijpend pakkend inspirerend geschreven stuk.
   Sommige woorden zijn zwaar, ik schrijf ze dan weer liever op dan uit te spreken..
   en ik lees in plaatjes, wat me laat lachen, ‘bloemkolen’ maar ook een brok bezorgt, de kwetsbaarheid van een kind …

   ‘Voor altijd zit dat kind in jij’ samen met je positiviteit, vechtersmentaliteit en gekkigheid en daar genieten wij graag van!
   Lfs Leonita @aandezandweg

 7. Hoi Andrea ik heb vaker gezegd dat ik trots op je ben. het zijn geen losse woorden omdat ik je jeugd herken en omdat ook geen opleiding of veel scholing heb gehad. En toch kunnen we gelukkig zijn mischien veel meer hier door.
  Liefst van mijn ilonka.

 8. Hey, wat fijn om je verhaal te lezen. Mooi dat het ouder worden vaak ook betekent wijzer worden toch. Zoveel onzekerheden en ingewikkeldheden die met de jaren ophelderen. Als je je boek af hebt ben ik éen van de eersten die het gaat lezen. Bedankt voor al je inspiratie xx!

 9. Wauw, wat knap dat je jezelf zo “mooi” hebt grootgebracht..!
  Met mooi bedoel ik alles jezelf aangeleerd hebt van 10 jaar oud…je ontwikkeling tot waar je nu bent , complimenten!

  What doesn’t kill you makes you stronger!

  En daar ben je een goed voorbeeld van! XX

  • Mooi Andrea, je eigen vragen zo open beantwoorden! Ik vind je een prachtig, krachtig mooi mens, waar ik heel veel van herken….
   Dikke kus terug X
   Sylvia

 10. Wat ben je toch een mooi mens.
  Vind je openheid en eerlijkheid ontwapenend.
  Het geeft aan hoe sterk je bent .
  Schijt hebt aan wat mensen denken.
  En je gelooft in al je mogelijkheden.
  Heb je blog gelezen en ook geklikt op je fragmenten .
  Ooit las ik een mooie Engelse tekst
  “You don,t drown by faling in the water
  You drown by staying there”
  En jij met krachtige mooie persoonlijkheid bent zelf uit het “ water” gestapt.
  Dat maakt je meer dan bijzonder.
  En scholing?
  Ach meid het is maar een een papiertje , en dat zegt niets over je ontwikkelen.
  Je bent een super autodidact
  En de wijsheden in je leven opgedaan deel je met wie dat maar horen en lezen wil.
  Dat maakt je speciaal.
  En beslist niet minder maar zelfs iets méér dan een ander.
  De gave om je verhaal op papier te zetten zou ik zeker oppakken.
  Want misschien geeft dat iemand wel een zetje om ook alle nare shit die het leven soms op je pad brengt te uiten.
  Misschien lucht het iemand wel op dat iemand zich herkent in jouw verhalen.
  En dat het dus mogelijk is om om verder te gaan met met het leven.
  En er iets moois van te maken.
  Als overwinnaar

 11. Hi Lieve Andrea,
  Respect en vooral bewondering voor jou. Hoe je je hebt staande gehouden al die jaren en er een mooie way of life hebt van gemaakt❤️
  Liefs IreneX

 12. Wauw. Wat ben je een mooi mens! Ben trots op jou, als ik dit lees ☺️ Ik hoop dat ik over tien jaar (of een beetje eerder) ook zo in het leven mag staan, zo positief en sterk. Knapperd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *