Blog ‘Oudere meisjes’ deel #38

Vandaag is Irma aan het woord. Ik volg haar nog niet zo gek lang maar toen ik haar balletfilmpje zag wist ik gelijk dat is ‘my kind of girl’ dus vroeg ik haar voor de blog. Ik ben altijd heel vereerd als vrouwen ja zeggen, nu ook weer! Irma is een sterke vrouw die als een Leeuwin is voor haar zoon, dat lees je gemakkelijk tussen de regels door. Een sterke vrouw ook en eentje met humor, love it! Lees je weer mee met de blog ‘oudere meisjes’ deel #38 

Stel jezelf voor, wie ben je en wat doe je

Ik ben dus Irma en ik ben de trotse eigenaar van het insta interieuraccount  irma_van_69 . Die 69 sloeg ooit op het huisnummer. Dat klopt inmiddels niet meer want ik woon op nummer 14. Ik laat de 69 toch maar staan, want het is ook mijn geboortejaar. Het huis op nummer 14 staat overigens in het leuke Zaandam. Van origine ben ik een Amsterdamse(wat je echt nog hoort soms) maar woon alweer 16 jaar in het Zaanse. Met heel veel plezier trouwens. Verder ben ik getrouwd met Hans, inmiddels 14 jaar en, hoe cliché ook, hij is mijn rots in de branding.

Ik heb een zoon van 28 en  Hans heeft ook nog 2 zonen. Een samengesteld gezin dus. Dat heeft nog wel wat energie gekost in het begin van de relatie, maar nu is iedereen volwassen en gaat het gelukkig allemaal heel erg leuk samen. We hebben een hondje, een shitzu, van 9 jaar en die heet Beertje. Ik werk echt al jaren bij een gemeente . De laatste 6 jaar is dat bij de gemeente Zaanstad. Ik kan niet anders zeggen dat ik dat echt nog steeds een hele leuke baan vind, met echt de leukste collega’s die je kan wensen.

Waar ben jij het meest trots op bij jezelf

Mmm …dat is een moeilijke vraag!!!  Ik ben vooral heel trots op hoe ik mijn kind groot heb gebracht en hoe hij terecht is gekomen. Voordat ik Hans leerde kennen, heb ik mijn zoon een tijd lang alleen opgevoed en dat is niet altijd even makkelijk geweest. Gelukkig heb ik toentertijd heel veel hulp gehad van mijn vader. Mijn vader heeft een groot deel geholpen met de opvoeding. Wij, mijn zoon en ik, hebben dus altijd een hele bijzondere band gehad met mijn vader en opa, maar vooral met elkaar. Helaas is mijn vader in november 2019 overleden.

Dit hele stuk hierboven is misschien niet iets bij mezelf, maar het is wel iets wat ik zelf gedaan heb en daar ben ik best heel trots op.

Wat vind je het leukste aan ouder worden?

Ik denk dat het toch wel is dat ik me minder druk maak om kleine dingetjes. En wat misschien wel het belangrijkste is: ik ben wie ik ben, je hebt het ermee te doen. Vroeger vond ik het altijd heel belangrijk dat iedereen me aardig vond en probeerde ik ook met iedereen vriendjes te zijn. Altijd iedereen te plezieren. Ik ging confrontaties uit de weg, behalve met degene die ik lief had en dat was soms heel onaangenaam. Die fase ben ik gelukkig voorbij. Dat is niet helemaal zonder slag of stoot gegaan en ik heb er hulp bij gehad, maar het heeft me wel gebracht waar ik nu ben.

Nu kan ik makkelijker denken:  vind je me niet aardig of leuk, jammer joh, jouw verlies. Ik ga nu ook nog wel de confrontatie aan als iets me dwars zit, maar nu ga ik op een normale manier het gesprek aan. Ik denk ook dat als je ouder wordt, je het allemaal wat beter kunt  relativeren. Tuurlijk maak ik me ook druk om dingen, maar ik denk dat ik dat nu wel iets makkelijker kan loslaten.

Wat zou je willen meegeven aan andere (jongere) vrouwen

Doe vooral wat je zelf leuk vind. Probeer je niet zo druk te maken over wat anderen denken en van je vinden. Uit eigen ervaring weet ik dat dat niet zo makkelijk is, maar probeer het. Wat misschien nog wel belangrijker is: Zit je ergens mee, praat er vooral over met iemand die je vertrouwt. Helaas weet ik ook uit eigen ervaring dat als je gevoelens(of gebeurtenissen) opkropt, dat heel slecht voor je gezondheid is.

Geniet!!!, het leven gaat zo fucking snel.

Wat vind je minder leuk aan het ouder worden

Dat is dan misschien toch wel “het verval” van je lichaam. Het verval in de zin van: meer rimpels, en de zwaartekracht die wat meer een rol speelt in het leven. Gelukkig kun je er heel veel zelf aan doen, maar je moet er wel MEER aan doen dan voorheen. Zolang ik me veel jonger voel dan ik daadwerkelijk ben, is het okay toch?!

En ik denk dat humor ook belangrijk is, lekker gek doen.

Welk gezegde of quote is jou op je lijf geschreven

Hoe ouder hoe gekker!  Maar dat heb je misschien wel gezien in mijn balletfilmpje. Ik doe steeds meer van dat soort crazy things.

Wat zijn je passies en of hobby’s

Ik ben een echte huismuts, en mijn huis is dan ook mijn passie. Ik hou ervan om in huis te veranderen en bezig te zijn. Sinds we hier 3 jaar geleden zijn komen wonen, heeft de muur al 5 kleuren gehad. Hou dus van veranderen, of ik weet gewoon niet wat ik wil. Nee hoor, gekkigheid, hou gewoon van veranderen. Toen ik dan ook nog een webwinkel had in woonaccessoires, bleef er heel wat thuis “hangen”.  Het is jammer, maar door omstandigheden heb ik de webwinkel op moeten geven. Het borrelt wel weer, dus wie weet!!!!! Ik heb trouwens wel een hele handige Harry thuis die heel erg vaak meegaat in wat ik wil. Als ik dus weer eens de kolder in mijn kop heb en iets anders wil, maakt hij het.

Iets totaal anders, maar ooit heb ik ook een opleiding nagelstyliste gedaan, daar doe ik professioneel  niets mee maar vind het wel heerlijk om mijn eigen nagels netjes te houden. Dat is ook wel een hobby zou je kunnen zeggen. Heb er in ieder geval genoeg rotzooi voor in huis.

Wat weet je nu wat je nog niet wist toen je jonger was

Dat het niet erg is om op je spreekwoordelijke bek te gaan. Daar leren we alleen maar van. En dat het vooral niet erg is om fouten te maken en ook toe te geven. Dat laatste vind ik trouwens soms nog steeds best moeilijk. Maar ik weet inmiddels wel dat het geen falen is. Maar he, ik heb gewoon altijd gelijk, zo niet,  dan toch!

Wat zou je anders doen in het leven? Zou je wel iets anders doen?

Uiteindelijk had ik mijn opleiding aan de modevakschool moeten afmaken. Maar he, ik was 17 en wilde helemaal niet naar school. Ik wilde geld verdienen dus gaf ik school op. Dat is eigenlijk het enige waarvan ik denk: domme doos, had dat gewoon afgemaakt. Maar ach joh, ik kan er wel om treuren, maar het is nou eenmaal niet zo. Ik heb een mooi leven en dat is wat belangrijk is toch.

Hoe oud ben je

Ik ben 51 jaar, Dat ik dit roep is bijzonder. Er was nl. een tijd dat ik mijn leeftijd niet hardop zei.

Waar kunnen mensen je vinden op Social media

Mijn Instagram naam is irma_van_69.

Bedankt Irma voor je bijdrage aan het blog ‘Oudere meisjes!’ YOU ROCK! 

#NOTOLDJUSTOLDER

Meer blogs lezen over ‘oudere meisjes? Je leest ze HIER!

8 Reacties

    • Leuke blog, leuk mens. Ook in dit verhaal herken ik veel over het ouder worden. Ik ben 55 dus dat snap je wel. Ik volg je ook met plezier om je inrichting, die vind ik super!

      Groetjes van Jacqueline

      • Helemaal zoals je bent, lieve irma! Gelukkig verander je alleen je huis en niet jezelf. En ach, ouder worden heeft zeker zo z’n voordelen. Luv u!

  1. Wat leuk om te lezen! Vrouw met een gouden hart die goed in het leven staat, zo kom je op mij over. En ik heb dat balletfilmpje gekeken. Te leuk!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *