Blog ’thuis bij’ deel 5

We vinden het allemaal stiekem leuk, binnen gluren bij de buren, je vergapen aan andermans interieur en ideeën opdoen bij een ander! Daarom vandaag weer een nieuwe binnenkijker bij de rubriek ‘Thuis bij.’ In deze rubriek deel ik toffe en vooral unieke interieurs en huizen met jullie met dito inwoners. Aan de hand van een aantal vragen krijgen we een beeld hoe een interieur is ontstaan en wat de bewoner(s) fijn vinden aan hun interieur, welke wensen er nog zijn en krijgen we eventuele leuke tips! Deze week aan het woord bij ‘Thuis bij.’ Liselot. Lees je weer gezellig mee?

Stel jezelf even voor, wie ben je, waar woon je en wat doe je

Ik ben Liselot, en ik ben 33 jaar oud. Ik woon met man en dochter Kato (2) sinds anderhalf jaar in een, deels zelfgebouwde, pipowagen in het bos vlakbij Amersfoort. Heerlijk, veel buiten, lekker knus en een klein beetje “los” van de stad en van buren 😉 Ik ben zelfstandig ondernemer en ontwerp en bouw duurzame interieurs.

 

Hoe omschrijf jij jouw interieur/huis/stijl

Mijn interieurstijl is een tikkie houtjetouwtje, maar dan wel met oog voor detail en vakmanschap. Het is niet samengeraapt, al komt het wel overal en nergens vandaan. Je zou kunnen zeggen eclectisch, maar daarvoor is het dan weer nét te zacht denk ik. Ik zorg altijd voor een uitgebalanceerd geheel van: zelfgemaakt, vintage, design en nieuw. Bijna altijd in een basis van natuurlijke kleuren waardoor contrasten ,die er hier en daar zeker wel in zitten, altijd mooi ingebed blijven.

Wat is je ultieme woonwens. Is die al vervuld of droom je nog verder?

Mijn ultieme woonwens is een eco, zelfvoorzienend, huisje helemaal zelf bouwen. Toen ik heel klein was maakte ik al huizen van karton en daar zat ik dan wekenlang in te spelen. Ik denk niet dat ik ooit iets anders heb gewild. Het is natuurlijk niet zo simpel, want grond is zo duur! Maar, durven dromen doen, zo ben ik dan ook wel weer. Onze droomwens is nu wel gedeeltelijk uitgekomen hoor, de pipo was óók een droom. Maar het is ook een middel om weer net dat stapje verder te komen. Hopelijk wordt hij ooit een fijne bed en breakfast.

Je beste interieur aankoop is… en waarom?

Wow, dat vind ik een heeel moeilijk vraag. Ik denk over alles wat ik koop altijd even na, het zijn ook niet de goedkoopste meubels, en ik hou van ze allemaal. Maar ok ok ok, als ik móet kiezen, dan is dat toch mijn oude buffetkast, ooit gekocht bij “de Fabricage”. Ik vind hem heel erg mooi, groen met verfbladders. Hij is betaald van een stagevergoeding van een HEEL jaar (400 euro, heftig). Het is ook het eerste meubel wat ik niet bij de kringloop kocht maar echt bij een winkel. Voelde heel volwassen en stoer.

Wat is een absolute miskoop geweest

Ik heb ooit een eettafeltje gekocht die achteraf echt he-le-maal vol bleek te zitten met houtworm. Ik kwam erachter doordat een gedeelte van het blad verpulverde hahaha. Jammer, want de tafel was wel echt een beauty. Verder koop ik eigenlijk alles vrij doordacht, en kan ik me oprecht niet herinneren ooit echt spijt te hebben gehad. Alle grote dingen heb ik nog steeds (vanaf op kamers jajaa), kleine dingen trouwens ook… (behalve servies, dat wordt door de twee keramiek-barbaren waar ik mee samenwoon aan de lopende band stuk gesmeten).

Welk interieur account is een absolute aanrader? (mogen meerdere zijn)

@firmazoethout

@elderingroos

@francoisedethouars

@farwool

@een_stilleven

@halona_babette_leertouwer

@thesubstitute.nl

@loesjevanherp_plantaardig

En @andrea_groot natuurlijk!

Heb een favoriete quote/uitspraak?

Alleen met het hart kun je goed zien

Een quote uit “Le petite Prince” geschreven door  Antoine de Saint- Exupery

Dat boekje is sowieso één van mijn lievelingsboeken. Er zitten zo vreselijk veel lagen in, het komt ook steeds op verschillende manieren terug in mijn leven. Van kind tot aan nu ,als volwassen vrouw.

Heb je een leuke tip of DIY op interieurgebied? Deel hem met ons:

Ooooo laat me hier niet over beginnen want dan houd ik niet meer op. Sowieso denk ik dat het voor heel veel mensen zo goed en leuk zou zijn om meer met hun eigen paar handen te werken, zo veel voldoening geeft het!

Maar tips:

  • Koop een klein kastje bij de kringloop, schuren die hap, ecoverfje eroverheen, klaar is kees. Simpel en zoooo leuk!
  • Plankjes maken van overbleven hout van een vloer, of een keuken of noem maar op. Geeft veel persoonlijkheid en zagen kan echt (bijna) iedereen.
  • Heb je een raar gat in je keuken waar je bijvoorbeeld je prullenbak achter wilt zetten? Zoek een mooie rechte lap, zoom de randen (of niet) en hang hem ervoor: gordijntje!
  • Wil je graag een mooie tegelvloer maar vind je dat te duur? Je kunt zo’n patroon ook heel makkelijk zelf schilderen: maak een sjabloon in de vorm van de tegels, trek van tevoren lijnen waar de tegels normaal gesproken komen te zitten en tamponeer met het sjabloon het tegelmotief binnen deze lijntjes. Als de eerste laag droog is kan je zelfs met nog een ander sjabloon er normaals overheen met een ander kleurtje. Na afloop nog een laagje pantserlak en je dure tegelvloer is klaar. Kost alleen tijd, geduld en een likje verf.

Tot slot, heb je nog een leuke toevoeging, we lezen graag mee!

Nou, leuk dat je het vraagt. Ik ben dus vanaf 2020 volop bezig met mijn eigen business waarbij ik probeer om het levende bewijs te zijn dat duurzaamheid en rock&roll prima samengaan. Lijkt het je leuk en interessant om op een ontspannen en toegankelijke manier meer te weten te komen over hoe je je interieur kunt verduurzamen? Dan ben ik je vrouw!

Dankjewel Liselot voor je kijkje bij jou thuis! Meer volgen van Liselot?

Instagram: @studio_hem 

Website: www.studio-hem.com

 

Meer inspirerende accounts vind je onder de rubriek  ‘Thuis bij.’ 

Fotocredits: Aline Bouma

6 Reacties

  1. Ahh wat een leuke binnenkijker!! Extra leuk omdat ik zelf ook jaren in een caravan heb gewoond. Mijn moeder had ook een echte pipowagen! Zelf zou ik hier nooit meer voor kiezen. Maar dit ziet er wel super mooi uit. En heeft denk ik ook net even wat meer voorzieningen dan wij hadden haha.

  2. Superleuk en ook een hele fijne uitstraling en sfeer. Toevallig waren er vorige week 2 meiden in Bed & Breakfast die 2 ‘pipowagens’ verhuurden was ook zo tof om te zien. Eentje kitsch en eentje bohemian stijl. Hele leuke “thuis bij” dit.

  3. Wat ‘n leuke net even anders binnenkijker! Vroeger vriendinnetje gehad die in “‘n wagen” woonde, die was vooral veel kitch! Deze is goed doordacht en vooral heel knus. Goed gedaan Liselot..!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *