Blog ‘Mijn relaas’ deel #37

En dan komt alles samen. De klote crisis die nu al meer dan een jaar duurt. Wij die ons hierin staande proberen te houden. Ik die van nature positief is en dat ook probeer uit te dragen. Maar een jaar is lang. Tel daarbij op de medicatie die ik al ruim 3 maanden slik, de hormoonbehandeling die ik daarvoor aan de kant heb moeten schuiven en de moeheid die toch heeft gewonnen van mij en je hebt een Dre die even in een dip zit.

Let the Sunshine in

Het is gewoon ook tijd voor mooi weer, verandering. Nog drie weken te gaan, nog drie weken en dan kan ik dat tbc-verhaal afsluiten. Ik hou mezelf voor dat dan ook de zon gaat schijnen, dat het dan beter gaat. Ook dat ik dan weer energieker ben! Ik was zo lekker bezig en nog steeds sport ik thuis voor de tv omdat ik dat met mezelf heb afgesproken maar het gaat niet van harte even. De moeheid zit zowat in elke vezel van mijn lijf, mijn leverwaardes zijn gestegen, het lijf heeft een optater gekregen. Daarnaast is mijn weerstand gedaald, ik ben drie weken begonnen met het spuiten van een biological tegen de reuma. Dat spuiten is maar eens per week en ik jas die spuit gewoon in mijn been, geen eng. Alleen het tast mijn weerstand aan en de eerste verkoudheid is een feit. Bleh, dikke bleh.

Het zijn een paar roerige weken geweest, weken waarin ook hubby door de gezondheidsmolen moest. Het valt vooralsnog mee gelukkig. ‘Worden we oud Peet?’ vroeg ik laatst. ‘Niet oud maar gewoon wat ouder’ en zo is het ook natuurlijk. Je krijgt er ook zoveel voor terug voor dat ouder worden. Hangtietjes, rimpels, stijfheid maar ook wat meer wijsheid en rust. 😊

Heerlijke weekenden

Natuurlijk is niet alles kommer en kwel! Zo heb ik twee heerlijke weekenden gehad met Soof en Kim. Lopen er waanzinnig leuke projecten en zit mijn haar goed. Ha! Wel loop ik wat achter op schema, druk is my middle name, lastig als je zo moe bent. Ook had ik een samenwerking lopen afgelopen weken waar ik zeg maar veel van heb geleerd. Wat ook veel energie gekost heeft en wat ik een volgende keer anders zou doen. Weer wat geleerd!

Ik denk ook dat het niet erg is om soms gewoon even toe te geven dat het niet lekker loopt, dat je wilt dat dingen over gaan. Zoals die eeuwigdurende crisis. Ik heb het idee dat dit als een zware deken op ons ligt. Dat we met zijn allen bijna bezwijken onder die deken die steeds zwaarder is geworden. Je kent dat gevoel vast wel, zo’n wollen deken die eerst nog warm en vertrouwt aanvoelt maar die door regenval zwaarder en zwaarder is geworden en steeds meer gaat tegenstaan. Ik wil onder het juk van die deken vandaan!! Hem van mij af gooien en ademen! De drama Dre!!

Op schattenjacht!

Gelukkig staan de komende weken weer leuke dingen in het verschiet. Zo ga ik aanstaande vrijdag met Jeroen van Spektakelwonen mee op inkoop! We gaan hier live verslag van doen! Ik vind dit rete spannend! Ben niet zo’n held als vele van jullie wellicht denken hoor. Maar we gaan knallen, Jeroen heeft echt oog voor pareltjes, is zo gek als een deur en ik ga dat vastleggen! Je kunt live mee shoppen, zie je iets tofs dan geef je dat aan via een DM naar Spektakelwonen op Instagram en wij gaan het voor je kopen! Natuurlijk ga ik vreselijk lopen afdingen! Hier heb ik zin in!

Het was dus even veel de afgelopen weken, veel van moe, dingen en gedoe. Het glas is nog steeds halfvol bij mij maar het wordt tijd dat de zon gaat schijnen en dat dat glas zich vult met een goede wijn. Ik ben eraan toe. Wat jij.

 

Zonder wrijving geen glans maar de koperpoets is op..

 

Meer weekblogs lezen doe je HIER!

15 Reacties

 1. Ik begrijp……

  Insta oogt af en toe alleen maar positief, maar achter elke feed zit denk ik wel stukje somberheid
  Hier was ik er klaar mee! 20 kilo te zwaar geworden dus diëtist ingeschakeld.
  En ondanks mijn AD medicatie (jawel, die slikt naat), begonnen met om 6 uur in de ochtend 4km te wandelen elke dag.
  Ik wil weten wat het mentaal doet.
  Hier dus erg bezig met de mindset.
  We komen er wel dré!!! Jij bent keisterke vrouw

  • Mijn glas is sinds november halfvol en ik ben er nog niet… Die crisis is kut maar de verhalen over vijf jaar oorlog van mijn ouders waren erger…. Deze crisis moeten we door of we willen of niet. Ik heb me er bij neergelegd en dat scheelt enorm ! Ik zorg gewoon dat ik elk moment pak. Ben sinds november al uitgeput dus voel met je mee !! Maar ook dat gaat over… en ik knap super langzaam op. Mijn glas gaat gewoon weer overlopen en elke dag vecht ik daarvoor. Heel vroeg in de ochtend wanneer ik amper m’n bed kan uitkomen, doe ik dat toch !! En dan ga ik lopen op strand of in het bos. Hoe zwaar het ook is, ik vecht me terug !! En dat ga jij ook doen want zo zijn wij !! Jij kunt dat en ik kan dat !! Ellende is als water onder de brug…, alles gaat voorbij !!

   • Volgens mij staat mijn reactie weet ergens verkeerd onder ( digibeet) maar hij was voor jou Dré !! Ik herken een vechter !! En ook die mogen down’s hebben !! Het leven is niet alleen up’s jammergenoeg. Het maakt niet uit wat je meemaakt maar hoe je er mee omgaat en uitkomt !

 2. Wat de crisis betreft deel ik je gevoel wat de zware deken betreft. Maar alles wat de crisis betreft is ook vermoeiend door alle berichten die elkaar tegenspreken en de nog steeds zeer ernstige kant die er aan kleeft. Het blijft dus een dubbel ding. Ik probeer mij op allerlei andere dingen te storten om bezig te blijven en mijn ergernis niet de boventoon te laten voeren. Ben benieuwd naar komende vrijdag, lijkt me leuk om mee te kijken. En ik hoop dat jullie samen toch nog heel wat jaren mee zullen gaan lieverd, dat hoop ik voor mezelf en mijn lief ook. Uiteindelijk zal alles wel weer een soort van goedkomen… Kus

 3. Ik denk voor iedereen wel een stukje herkenning in dit relaas. Hoe je het went of keert deze crisis is na een jaar voor iedereen te zwaar aan het worden. Als er dan positieve berichten komen die vervolgens weer ongedaan gemaakt worden helpt dat ook niet echt mee. Het zonnetje zou ons allemaal goed doen!!! Knuff voor jou lieverd. Op naar mooie weken ♡

 4. Ik moet zeggen, het jaar is voorbij gevlogen maar ben er nu wel klaar mee! Is toch ook lastig om nog positief te blijven, al heb je nog zoveel kostbare schatten om je heen!
  Dat het nu gewoon weer sneeuwt werkt ook weer niet echt mee

  • Volgens mij staat mijn reactie weet ergens verkeerd onder ( digibeet) maar hij was voor jou Dré !! Ik herken een vechter !! En ook die mogen down’s hebben !! Het leven is niet alleen up’s jammergenoeg. Het maakt niet uit wat je meemaakt maar hoe je er mee omgaat en uitkomt !

 5. Heel herkenbaar wat die stomme, nare en vervelende crises betreft lieve Dre! Dat gevoel van die zware deken die er niet even een, twee, drie afgegooid kan worden. Tel daar een ongekend zwaar en emotioneel soort van familie drama bij op en zie daar..een heel vermoeide Sylvia! Meditatie, buiten zijn en praten met hubby helpt, maar ook hier is vorige week de knop omgezet..Ik ga er weer vol voor! En heb er vertrouwen in dat het met die crises ook goed komt, net als met jou! Want je bent ‘n doorzetter en ‘n levensgenieter pur sang..!
  Liefs,
  Sylvia X

 6. Lieve Dre,
  Ik geef je een virtuele dikke knuffel en zeg alleen: ben lief voor jezelf!!!
  Ik vind je een kanjer! En herken veel van wat je schrijft (heb ook chronische ziekte met bijbehorende medicatie en vermoeidheid)…
  En er komen betere tijden aan! Dat geloof ik echt….
  Veel liefs en dikke knuf,
  Chantal xxx

 7. Heel herkenbaar ,ook een klote jaar achter de rug en het is nog niet voorbij .De ouderdom speelt bij mij een grote rol ,voel gewoon dat ik niet meer kan wat ik wil .Stomme lijf wil niet mee .Ben een echte pessimist geworden wat ik jammer vind .Nou proberen te genieten van de kleine dingen liefje ,ook al is dit niet makkelijk knuffel Irene .

 8. Ik ben van nature ook een positivo en een optimist. Maar die deken…die loodzware deken… die zo zwaar en al zo lang op me/ons drukt (ik beschrijf het altijd hetzelfde als jij!)… ik wil eronderuit!!! En ik friemel mij telkens in allerlei bochten omdat te bereiken, maar het lukt uiteindelijk niet. Ook denk ik, als de zon nou maar gaat schijnen en we zomerweer krijgen…. maar ook dat wil maar niet en duurt nu zo lang! Klink ik nu gitzwart en negatief? Nou ja, so be it. Ergens in mij twinkelt toch altijd nog de optimist, die weet dat hrt weer beter wordt. Ik ben zelf heel erg voor het verspreiden van positiviteit, en dat helpt ook! Maar weet je, het is ook fijn om af en toe te lezen dat ook bij mijn mede positivo’s niet altijd de zon schijnt. Het delen van een gevoel maakt het al lichter. En dan gaan we samen weer doooooorrrr!!! X

  • Die coronacrisis kruipt onder je poriën he! En dan zijn we ook nog vrouwen met hormonen die alle kanten op springen. Tja….
   En na de regen komt zonneschijn! 😉

 9. Die coronacrisis kruipt onder je poriën he! En dan zijn we ook nog vrouwen met hormonen die alle kanten op springen. Tja….
  En na de regen komt zonneschijn! 😉

 10. Sterk dat jij je zo opent! Het doet wel goed om te zien dat er ook anderen zijn die van die k…. dagen hebben (niet dat ik het iemand wens!!!) maar het voelt minder eenzaam. Bedankt nogmaals voor je openheid, duim dat het allemaal goed komt, ben er zeker van!!! Dikke kus vanuit Duitsland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *