Blog oudere meisjes deel #46

Alweer meisje 46 op de blog vandaag! En dat is niemand minder dan Cora. Wat een lief, leuk en easy going mens is Cora. Ik heb met plezier haar verhaal gelezen en vind de rust die tussen de letters staat enorm fijn. Cora krijg je volgens mij niet snel gek! Erg leuk vind ik haar kijk op later en wijs haar advies aan jongere meiden. Bedankt lieve Cora voor je leuke bijdrage aan de blog ‘Oudere meisjes’ You Rock!! 

Stel jezelf voor, wie ben je en wat doe je

Hoi Andrea, ontzettend tof dat je mij gevraagd heb mee te doen aan ‘oudere meisjes’.  Zo bijzonder om steeds die mooie levensverhalen te lezen !

Ik ben Cora, 50 jaar en woon in Steenbergen met mijn grote liefde Ronald en mijn jongste dochter Sophie van 17. Mijn oudste dochter Anne van 21 jaar woont inmiddels op zichzelf.

Ik ben werkzaam als gastvrouw in de restaurants van mijn man.

Waar ben jij het meest trots op bij jezelf

Uiteraard op mijn twee prachtige dochters. Verder ben ik zorgzaam, zeker voor mijn man en kinderen. Ik denk dat ik heel trouw ben naar vriendinnen, heel hard kan werken maar ook heeeel lui kan zijn. Ook best een beetje trots dat zoveel mensen ons huis leuk vinden en dat zijn gaan volgen.

Wat vind je het leukste aan ouder worden?

Ouder worden, ik zit er niet mee. Regelmatig zie ik van die leuke en liefdevolle oudere stellen en dan denk ik: dat lijkt me, later als we “groot” zijn zo leuk, samen doen wat we willen, op de eventuele kleinkindjes passen en iedere dag een nieuwe fijne invulling geven.

Wat zou je willen meegeven aan andere (jongere) vrouwen

Wees trots op jezelf !! Laat niemand je vertellen wat je moet doen én hoe je dat moet doen.  En blijf dicht bij jezelf. Jezelf mooier voordoen heeft geen zin, je valt uiteindelijk altijd door de mand.

Wat vind je minder leuk aan het ouder worden

Eigenlijk niets, bestaande vriendschappen verdiepen en we ontmoeten steeds vaker zulke leuke mensen waar we een fijne vriendschap mee opbouwen.

Ik voel zeker wel dat ik nu veel intenser leef, meer geniet, ook van kleine dingen.

Er is meer berusting, alles heb je al eens meegemaakt. Ik moet zeggen dat ik het prettig vind dat ik mij niet meer alles laat zeggen. Als het me niet zint hoe je mij behandeld, ga je exit.  Je kan heel ver gaan maar als ik er klaar mee ben…

Welk gezegde of quote is jou op je lijf geschreven

Never a dull moment.

Wat zijn je passies en of hobby’s

Onze gezamenlijke hobby is de cabrio. Heerlijk om ons drukke zakelijke en sociale leven even achter te laten en door Zeeland te racen.

En reizen natuurlijk. We gaan graag 4 à 5 weken ver weg, hoe spannender en avontuurlijker hoe beter. Omdat we in ons dagelijks leven zoveel mensen om ons heen hebben vinden we het dan te gek om samen op avontuur te gaan.

 

 

Wat weet je nu wat je nog niet wist toen je jonger was

Dat je niet onzeker hoeft te zijn, iedereen is prachtig op zijn eigen unieke manier. Goed onthouden en, indien nodig, herhalen voor jezelf lieve allemaal !!

Wat zou je anders doen in het leven? Zou je wel iets anders doen?

Ik zou mijzelf minder afhankelijk maken dan dat ik in mijn eerste relatie heb gedaan. Ik denk dat ik toen mijzelf niet meer was, met mijn huidige liefde is dat weer helemaal terug.

Hoe oud ben je

Ik ben afgelopen 15 december 50 geworden, midden in de Corona. Mocht 1 gast hebben maar heb dit met 3 vriendinnen (die zich echt niet lieten afschepen hahaha) man en dochters met hun vriendjes gevierd. Wellicht volgt er nog een enorm feest als ik 51 wordt.

Waar kunnen mensen je vinden op Social media

Ik ben op Instagram te vinden onder mijn eigen naam, @cora_broere.

Heb je zelf nog een toevoeging? Deel het met mij!

Toen ik een aantal jaar geleden ‘zo maar, voor de grap’ een foto op Instagram zette, wist ik niet hoe bijzonder het ‘hier’ is. Inmiddels heb ik veel leuke mensen leren kennen en ontmoet, heel bijzonder en waardevol.

Dankjewel lieve Andrea dat ik tussen jouw “oudere meisjes” mocht staan. Je bent een inspiratie voor velen en hét voorbeeld dat een ouder meisje nog heel hip en jong kan en mag zijn! Xx

Bedankt Cora voor je bijdrage aan het blog ‘Oudere meisjes!’ YOU ROCK! 

#NOTOLDJUSTOLDER

Meer blogs lezen over ‘oudere meisjes? Je leest ze HIER!

Tags:

8 Reacties

 1. Wat kan ik mij vinden in cora!
  Alle antwoorden zou ik gegeven kunnen hebben!.. wat een leuk mens..alleen ben ik dan wel een 10 jaartjes ouder meisje

  • Wederom een leuk blog om te lezen, Andrea en zo iets meer over in dit geval Cora te lezen.
   Mooie reizen hebben jullie gemaakt.
   En sommige tips voor de jongere meisjes zijn zo waar.
   Soms jammer dat je daar pas achterkomt als jezelf een ouder meisje bent.

   • Leuk om te lezen ! Ik herken je wel uit onze chats die we af en toe hebben. Ik vind je een leuk mens !!
    Die tips voor de jongeren zijn aardig bedoeld maar ik denk dat de oortjes nog dicht zitten net als bij ons vroeger… Kan me goed vinden in de laatste regel van Erna Smits….

 2. Leuk te lezen Cora, wist eigenlijk alles al omdat we meer dan likes zijn op insta.
  Je bent een mooi mens en geef om je dikke

 3. Wat mooi!
  Ik kende Cora eerst alleen van het restaurant hier in Steenbergen, nog niet wetende dat ze op instagram zat. Ze reageerde er zó enthousiast op dat ik ook een account was begonnen en gaf me tips wat wel en wat niet te doen! Enhet een inspirerend lief mens! Liefs Elly

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *