Buiten klussen in de lente

Wanneer de natuur uit z’n winterslaap ontwaakt en de eerste krokusjes in bloei staan is het duidelijk: het wordt lente! Tijd om de handen uit de mouwen te steken en lekker binnen én buiten aan de slag te gaan. Het eerste wat mensen vaak doen als de eerste mooie lentedag zich aankondigt is de boel opengooien. Ramen en deuren open zodat de frisse buitenlucht naar binnen kan. Heel goed, want regelmatig je huis ventileren is oh zo belangrijk. De ramen buiten kunnen wel een sopbeurt gebruiken dus dat is vaak het eerste wat op het programma staat. Maar wanneer je aan het ramen zemen bent vallen je vast meer zaken op die nodig aangepakt moeten worden.

Maak een kluslijst en ga aan de slag

Om het voor jezelf en anderen overzichtelijk te houden kun je het beste van tevoren een kluslijst maken. Zo voorkom je dat je met duizend-en-één dingen tegelijk bezig bent waardoor het een onoverzichtelijke chaos wordt. Een lijstje zorgt voor rust in je hoofd. Niets is fijner dan een gedane klus af te kunnen vinken om daarna met goede moed aan de volgende buitenklus te beginnen. Kijk daarbij wat het allerbelangrijkste is wat eerst moet worden aangepakt. Waarschijnlijk is dat de tuin. Afgevallen blad wegharken, struiken en bomen snoeien en het onkruid verwijderen. De groene aanslag op de tuintegels verwijderen en alles goed aanvegen is de volgende klus die gedaan kan worden. Lekker bezig, ga vooral zo door.

Schakel hulptroepen in

Bepaalde klussen kun of wil je niet alleen uitvoeren. Heeft je tuinhuisje het begeven na een winterstorm? Dan is de lente de aangewezen periode om het te vervangen. Een schuurtje met voldoende opbergruimte met een veranda staat al heel lang op je wensenlijstje. Schakel vrienden, buren of familie in om het te helpen bouwen. Vele handen maken bij deze klus licht werk. Omdat er natuurlijk veel gemeten moet worden voorzie je iedereen van een eigen rolmaat. Laat vooraf rolmaten bedrukken. Zo herkent iedereen zijn eigen meetinstrument en is het goed zichtbaar tussen alle bouwmaterialen. Ook al is het lente, dat betekent niet dat de temperaturen al heel hoog zijn. Vooral in de vroege ochtenduren kan het nog behoorlijk koud zijn. Starten jullie vroeg met bouwen, kleed je dan goed aan. Om de echte teambuilding uit te stralen laat je mutsen bedrukken. Niet alleen blijven jullie lekker warm tijdens het klussen, het staat nog leuk ook.

Na het klussen lekker ontspannen

Ook al heb je nog niet alle klussen afgevinkt op het lijstje, zorg dat je ook tijd hebt voor ontspanning. Rome is toch ook niet in één dag gebouwd? Wanneer je tuinhuis met overkapping staat is het een goed moment om de dag af te sluiten. Bedank je bouwteam met een barbecue waarbij je de overkapping meteen in kunt wijden. Een lekker biertje erbij, om lekker warm te blijven steek je vuurkorf aan en de klus dag kan niet meer stuk. En die andere buitenklussen? Ach, morgen is er weer een dag.

 

Buiten klussen in de lente

Categories:

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *