Wat vind ik ze gaaf, muren die eruitzien alsof ze al een leven achter zich hebben. En laat dit nou een enorme trend worden het komende jaar! Nu ben ik niet een ontzettende trendvolger maar hier kan ik mij prima in vinden! Dus ik bedacht dat de muur achter de groene bank wel een mooie distressed Wall kon gebruiken. Ik ging aan de slag, maar niet met verf waarmee je die prachtige Marrakesh muren kunt maken. Nee ik wilde kijken wat ik kon bereiken met Flexa extra mat muurverf. DIY distressed wall was on! 

Spachtelputz muren.

Onze muren hebben spachtelputz. Dat heeft zijn voor en nadelen. Voordeel is dat ik geen gaatjesvrees heb 😊 Ik verander met enige regelmaat mijn poster/kunstwand en ja daar zitten nogal wat spijkers achter. Met spachtelputz geen probleem, je smeert het zo weer dicht met muurvuller. Grote nadeel vind ik toch de ouderwetse look van spachtelputz.

Om het effect van een oude geleefde muur te creëren bedacht ik dat ik de muur eerst grof ging gladstrijken met stucpasta. Nog nooit gedaan maar daar is Pipi weer. Ik kocht er een speciale roller en trekker bij en ging aan de slag. Omdat de muur dus niet glad hoefde te worden ging het vrij makkelijk! Ik weet niet of een super strak muurtje ook gelukt was hoor.

 

Flexa extra matte muurverf. 

Via Flexa ontving ik de extra matte muurverf in de mooie warme kleur Sandy Beach. Thuis had ik nog een pot Autumn Gold en een restje Greyed Green staan. Nadat de stucpasta gedroogd was ging ik de muur bewerken met Autumn gold en Greyed green. Ik maakte vlekken verdeeld over de muur. Met kwasten, een ouwe doek en zelfs met een stukje karton smeerde ik her en der verf. Met de plantenspuit zorgde ik ervoor dat de verf druipers kreeg.

 

Nadat de muur er uitzag alsof het deel was van een plaats delict ging ik met Sandy Beach eroverheen. Over de gecreëerde (moord)vlekken zette ik de verf heel licht op zodat het niet dekkend werd. Nadat ook dit gebeurd was ging ik met de stucpasta nog wat smeren zodat het net leek alsof op die plekken een spijkergat was weggesmeerd.

 

Ik heb ervoor gekozen om subtiel te werken maar je kunt als je wilt nog veel meer nuances aanbrengen. Het enige wat je ervoor nodig hebt is wat lef. Ik heb het echt leuk gevonden om gewoon te beginnen en zo dit muurtje te creëren.

Wat vind jij ervan?

Liefs Andrea

Tags:

8 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *