Wel of niet doen: Een houten vloer in je badkamer

Een houten vloer in de badkamer? Kan dat nu wel of niet? Vind je de uitstraling van een houten vloer in de badkamer ook zo mooi, maar weet je niet of dit op lange termijn wel een goede optie is? Alles wat je moet weten over een houten vloer in de badkamer lees je hier.

Impregneren.

Een houten vloer in de badkamer is zeker mogelijk. Hier moet dan wel direct bij gezegd worden dat het om kwalitatief hout moet gaan dat geïmpregneerd is. Vanwege de vochtigheid in de badkamer kan hout gaan trekken of kunnen er snel vochtproblemen ontstaan. Wanneer je hout professioneel laat impregneren moet dit geen probleem zijn. Het is dan zelfs mogelijk om vloerverwarming te laten aanleggen.

Vloerverwarming en hout.

Kun je vloerverwarming in de badkamer laten aanleggen met een houten vloer? Dat is zeker mogelijk. Met iedere vloersoort kan vloerverwarming worden aangelegd. De kosten van vloerverwarming in de badkamer zijn wel afhankelijk van de hoeveelheid vloerverwarming per m2 en de vloersoort. Het kan dus zijn dat je met een houten vloer duurder uit bent. Geniet van heerlijke warme voeten met een houten vloer met vloerverwarming. Een vloerverwarming is zelf aan te leggen, maar met hout kun je het beste een aannemer in de hand nemen die een vloerverwarming kan leggen.

Houten look.

Vind je hout een mooie uitstraling hebben, maar heb je geen zin in het onderhoud? Dan kun je natuurlijk ook een vloersoort kiezen met een houten look. Zo is er speciaal parket voor in de badkamer of kun je met kwalitatief zeil een unieke badkamervloer creëren. Een houten look is echt niet alleen te bereiken door hout. Geniet van eenvoudig onderhoud en weinig kans op vochtproblemen door alternatief ‘hout’ te kiezen.

Hout in de badkamer? Dat geeft een rustieke uitstraling aan iedere badkamer. Of het de beste keuze is? Hout kan zorgen voor problemen met vochtigheid, maar wanneer je het hout laat impregneren en goed onderhoud hoeven er geen problemen te ontstaan. Wil je echter de look, maar zonder de problemen en het onderhoud? Kies dan voor vloersoorten met een houtlook van alternatief materiaal.

Bron: Homedeal.nl.

 

Categories:

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *