Een nieuw tv meubel van Ruig &Geroest!

Al een poosje was ik op zoek naar een nieuw tv meubel. Ik had er wel een aantal gezien maar ze voldeden net niet aan mijn smaak (ik ben nogal kieskeurig). En toen benaderde Sebastiaan van Ruig & Geroest mij.

Samenwerken? 

Toeval bestaat niet zeg ik wel eens. En dat bleek nu ook weer zo te zijn. Sebastiaan was op zoek naar een leuke samenwerking. Of ik misschien ik interesse had in een van zijn stoere lampen die ge-upcycled zijn van oude materialen, bijv. van een oude boiler! Ik ben een kijkje gaan nemen op zijn webshop www.ruigengeroest.nl en zag echt super gave lampen. Ik vond ook het feit dat de lampen (en de rest) ge-upcycled zijn tof! Mooie koperen lampen maar ook stoere wandlampen van oude materialen. Maar een lamp, eerlijk gezegd had ik er geen plek voor. Manlief heeft nog niet zo lang geleden een partij oude fabriekslampen opgekocht dus ik heb lampen, best veel eigenlijk, hahaha!

Een tv meubel op maat.

Omdat ik het belangrijk vind bij een samenwerking dat ook ik volledig achter het product sta stelde ik iets anders voor. Ik had namelijk gezien dat Sebastiaan ook geweldig toffe tafeltjes maakt. En ik las op zijn website dat hij ook maatwerk levert. Dus stelde ik voor om een tv meubel op maat te maken. Met mooi ge-upcycled materiaal. Ik houd van staal en van de roestige look die de meubels van Ruig & Geroest hebben! Gelukkig kon Sebastiaan  van Ruig & Geroest zich ook vinden in het voorstel. Het is dus niet zo dat er bij Ruig & Geroest nog meer van dezelfde tv meubels klaarstaan. Het is maatwerk en juist daardoor uniek en bijzonder. Sebastiaan denkt graag met je mee als je een wens hebt voor een uniek meubel of lamp.

Volledig ge-upcycled!

Ik heb de maten doorgegeven en Sebastiaan is aan de slag gegaan. Zonder veel uitleg begreep hij wat ik voor ogen had. Het frame is gemaakt met oude stalen profielen die afkomstig zijn van een oud kantoorbureau. Het is echt een stoer design meubel geworden.  Afgelakt zodat de roest niet afgeeft maar wel zichtbaar is.  Het hout is ook ge-upcycled. Ik houd ervan als “spullen” zo een tweede leven krijgen. Het hout is oud barn Wood waardoor het die mooie doorleefde uitstraling heeft.

Ophalen.

We zijn het meubel zelf gaan ophalen en ik mocht een kijkje nemen in de werkplaats van Ruig & Geroest. Toen ik heb tv meubel zag staan werd ik heel erg blij. Een mooie eyecatcher in ons huis, dat was zeker! In gedachte was ik alweer aan het stylen. Ook kon ik even kijken naar de koperen lampen. Zonder onzin, allemaal mooie items die in een stoer interieur goed tot hun recht zullen komen. Natuurlijk moest ik ook foto’s maken 😊 Dat is een soort 2e natuur geworden.

Meerdere functies?!

En nu heeft het tv meubel zijn plek gevonden bij ons thuis. Ik ben er helemaal weg van. De ruige industriële uitstraling die het meubel heeft past zo mooi bij de rest van ons interieur! Wat ik vooral erg mooi vind is dat het meubel open is. Ook zou ik het zomaar kunnen gebruiken als een bankje of een tafel om mijn plantje op te zetten. Maar voor nu is het mijn nieuwe tv meubel. Ik ben nu wel erg benieuwd wat jullie ervan vinden?

Have fun and keep smiling,

Andrea

Kort over Ruig & Geroest:

Sebastiaan van Dulken, 30 jaar designer en eigenaar van Ruig & Geroest maakt prachtige design lampen en meubelen met oude materialen. Allemaal gemaakt met zijn twee rechterhanden en altijd met oude afgedankte materialen die een 2e leven verdienen. Sebastiaan maakt met zijn bedrijf Ruig & Geroest deel uit van het eerste upcycle centrum in Nederland dat zich in Almere en STAAT voor duurzaamheid. Ruig & Geroest was 25 februari jongsleden met een upcycle krukje te zien in het tv programma “VTwonen, weer verliefd op je huis”. 

♦ Dit artikel in tot stand gekomen in samenwerking met Ruig & Geroest ♦

Categories:

2 Reacties

    • Super tof he! Ik vind het idee van helemaal ge-upcycled ook zo mooi. Dank voor je berichtje Mindy ( moest weer toestemming geven om het te plaatsen wat vreemd is aangezien je al vaker comment hebt geplaatst) Maar thanks meid! Andrea X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *