Flexa kleur van het jaar 2022 – Bright Skies

Primeur!! Net gelanceerd, de nieuwe kleur van het jaar 2022 is geworden ‘Bright Skies.’ De naam doet het al een beetje vermoeden, de kleur is een luchtige, lichtblauwe tint die een nieuw begin uitstraalt. Nadat we ruim anderhalf jaar in een wereldwijde pandemie hebben gezeten is het nu weer tijd om vooruit te gaan kijken, langzaam weer onze horizon verbreden. Het overkoepelende thema voor 2022 is ‘Een teug frisse lucht.’

De achterliggende gedachte van de Flexa kleur van het jaar 2022

Heleen van Gent, Creatief Directeur van het Flexa ColorLab® zegt er het volgende over: “Door de wereldwijde pandemie is ons leven, zowel sociaal, economisch als ecologisch, onder een vergrootglas komen te liggen. We hebben opnieuw bekeken wat echt belangrijk is voor ons: familie, vrienden, thuis, de wereld om ons heen. Na ons een tijd opgesloten te hebben gevoeld, kunnen we nu onze horizon weer verbreden. We willen ons vrij en herboren voelen, zodat we naar buiten kunnen kijken en nieuwe ideeën naar binnen kunnen halen, met een heldere blik en hervonden plezier. Nu de hemel openbreekt, de wolken langzaam verdwijnen, is het tijd voor een nieuwe benadering. Van alles. Onze Kleur van het Jaar is daarom een lichte, luchtige en optimistische tint die een nieuw begin uitstraalt.”

Vier trends, vier paletten

Bright Skies™ is een luchtige, lichtblauwe tint. Het is een kleur die goed past bij veel andere kleuren: van zachte neutrale tinten tot vrolijke felle kleuren. Ook dit jaar brengt Flexa weer vier mooie bijpassende paletten. Alle vier de paletten passen uitstekend bij de luchtige en frisse Flexa kleur van het jaar 2022 – Bright Skies.

Hét Flexa Kleurentrends 2022‐palet: Studio Kleuren

Zoals we gewend zijn is er elk jaar een palet met de hoofdrol. Dit jaar is dat het palet Studio Kleuren. De studio kleuren staan voor ‘De kracht van verbeelding.’ Heleen vertelt: “Stille bezinning doet wonderen voor de ziel. Het geeft ruimte om groter te denken. Creativiteit, in al haar vormen, kan ons daarbij helpen. Kunst en cultuur brengen vreugde, troost, inspiratie en saamhorigheid.”

De luchtige roze, rode en sinaasappeltonen werken kalmerend en troostend. Ze geven elke ruimte een zachtheid en een vleugje glamour mee. In combinatie met Bright Skies komen deze kleuren tot leven.

Workshop Kleuren

Dit palet omvat energieke tinten geel, roze en groen. Ideaal om te combineren in je huis en zeker op je werkplek. Door dit palet te combineren met Bright Skies ontstaat er een fris ruim gevoel. Dit palet is uitermate geschikt om ‘door te laten lopen’ in je huis.

 

Greenhouse Kleuren

Met de Greenhouse Kleuren kun je de positieve effecten van de natuur naar binnen halen. Lichte, natuurlijke tinten in groen, grijs en blauw. Dit palet is een weerspiegeling van de natuur en buiten. Ook hier gaat Bright Skies weer perfect mee samen. De natuurlijke combinaties geven een goed gevoel.

Salon Kleuren

De trend die past bij het Salon palet is die van openheid en empathie. De luchtige kleuren in dit palet zijn een uitstekende basis voor elke mix van meubels. Gecombineerd met Bright Skies een ideale uitgangsbasis voor een nieuwe positieve start.

Al met al weer prachtige paletten die de Flexa kleur van het jaar 2022 – Bright Skies perfect ondersteunen . Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar het Green house palet. Binnenkort ga ik de uitdaging weer aan. Als kleurvriend van Flexa ga ik de Flexa kleur van het jaar 2022 – Bright Skies toepassen in ons huis. Voor nu, geniet van de nieuwe kleuren, neem ze in je op en laat zeker even weten wat je van de kleur vindt en wel palet jou het meeste aanspreekt.

Liefs Andrea

Voor meer Flexa kleur inspiratie klik je hier!

 

Categories:

5 Reacties

 1. Helemaal spekkie voor mijn bekkie deze nieuwe kleur van het jaar en je kunt hier alle kanten mee op.
  Voor mij zou het een mix worden uit de eerste 3 paletten.
  Ik hou van de combi met petrol/blauwen en groenen maar ook van de combi met roze.
  Owww!!! En lichtblauw/aqua met bruin is ook altijd prachtig!!
  Ik heb een donkerbruin vermoeden dat de keuken aan de beurt is voor een nieuw jasje…

  • Ik moest echt wel even wennen hoor aan deze kleur, maar als je de verschillende paletten ziet zijn er wel hele mooie combinaties mee te maken. Vooral tussen de workshop kleuren doet hij het goed vind ik!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *